Gastronomija I kulinarske đakonije

Jednom ćeš se za.ebati sa tim žilama, pitaj kako znam.To je takva paprika, ljuta ali ne drži dugo.

Posto na njivi nista od posla,malo i ovoga da radimo
4coXNVc.jpeg
uIzOs65.jpeg

Koliko je bitno stavljanje žara na poklopac sača? Ja ponekad stavim, ali ne mogu lepo jer nemam te obruče (lako se napravi).

Kako vi ložite sač? Drvo ili ugalj? Sa strane, ispod, od gore? Drvo, da li pustite da izgori pored pa onda ga ložite ili direktno. Da li imate neko ložište ili sl.?

juce smo na drvo

na prvoj slici se vidi pored,gde smo lozili pa postepeno stavljali na sac i ispod i gore

Gledah nekog Turčina pa rekoh da i ja probam sutra !
Jagnjeće sarmice na roštilju .
Bela i crna džigerica obmotane jagnjecom maramicom pa sve utegnuto crevcima .
Evo po fazama :

IMG20241109165243.jpg

IMG20241109165700.jpg

IMG20241109173652.jpg

Na žalost neće ići na ćumur ali će mo se snaći i sa starim Artur Martin ( hvala Nemcima ) električnim šporetom i njegovim rostiljom

Može li to i sa svinjskim iznutricama

?
Verujem da moze , samo što BiH onda ja svako 3 parče nizao komad slanine .
Ko za maler sad ne mogu da nađem onog Turčina što u prirodi sprema kokoreč ali uglavnom to je ovo .
Jedan savet :
ako pravite ovako nešto gledajte da creva ostanu zbog obmotavanja što duža jer ih je skoro pa nemoguće nastavljati .
Inače , izgleda da je za ukus glavna fora to što iznutrice idu na zar .

Verujem da moze , samo što BiH onda ja svako 3 parče nizao komad slanine .
Ko za maler sad ne mogu da nađem onog Turčina što u prirodi sprema kokoreč ali uglavnom to je ovo .
Jedan savet :
ako pravite ovako nešto gledajte da creva ostanu zbog obmotavanja što duža jer ih je skoro pa nemoguće nastavljati .
Inače , izgleda da je za ukus glavna fora to što iznutrice idu na zar .
Ako se ne varam to je ovaj klip (Inače probao sam to jelo i baš mi se 👍)​

Po prvi put pecem glavusu ( ovan ) i još po nešto .
Bilo je tu ruzmarina , belog luka , krompirica . . .
IMG20241123101322.jpg

Ali avaj , žena ne jede jagnjetinu a ovo nije mogla ni da gleda ( kako je čeputam ) Bukvalno izašla iz kuhinje držeći se za usta !
Meni pasuje , malo se zabavljaš tražeći krtinu ( ako je uopšte i ima ) i da je bar 3kom .

Poslednja izmena:
Ja glavuču odskoro spremam tako što prvo malo skuvam, pa onda zapečem u rerni na krompirima.
Tako radim i svinjsku, juneću i ovčiju.
Za mene specijalitet.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Isto sam uradio .
Dok se kuvala dodao sam malo više soli ruzmarin i beli luk tako da je lepo upila mirise .
Nisam probao junecu , za koliko osoba tu ima " materijala " mislim i sa prilogom ?

Nazad
Vrh