Gastronomija I kulinarske đakonije

Ima li neko iskustva sa plamen sacem? Hocu da pazarim pa gledam neki gusani sac a taj je najcesci u prodavnicama.

Proizvođač je valjda "Plamen"...🤔

146135651_109952207747414_4064208387245007328_n.jpg

Upravo taj, proizvodjac Plamen, trazena velicina 40 cm. I mi smo do sada koristili obicni metalni za pripremu mesa i povrca stim da je tepsija isla na zagrijan pod a zar skroz preko citavog poklopca, nije imao ove nogare kao na slici iznad.

Ja imam kao Sremac,Bosanski sač.
Izgoreli smo do sad 3 komada,sad sam kupio novi iz Mrkonjic grada sa prohromskom tepsijom fi 55cm.
Imam i Zlakusin ali onaj najveci koji moze u rernu da stane i on je odlican.
Taj plamenov sam 2 puta koristio i poklonio ga. Jako mu je plitka posuda za hranu a jako lako zagori,pretezak za rukovanje,mislim da nema potrebe za tim.

Je l moze neka slika raznja? Prenosan, a moze da se zatvori…deluje kao jako dobra ideja!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Naravno u pitanju je klasican rostilj napravljen od bojlera,presecen 60% loziste 40% poklopacali, moj je imao 3 nivoa podizanja zice.
A razanj je klasican prohromski za prase,samo sam ja dovario 2 cevi na postojeci rostilj da se razanj moze nataci.

Kasnije je 3 nivo zice odsecen,jer je rostilj pravljen davne 2009 godine pa sada poklopac bolje zatvara.

Nazad
Vrh