Gastronomija I kulinarske đakonije

U Biblioteku su me vodili domaćini prošle godine na jagnjetinu. Ok je kafana, kao kod nas na Belim Vodama kod Neše NS. Mada primetio sam da su cene u gornjoj kategoriji.. Otići ću ipak u St.Srbiju da vidim kakvi su. Pečenjara kao u Čačku ili Mladenovcu verovatno ima?

Pecenjara imas dosta mozes da biras.Kod Migeta neces da pogresis ima ih jos ali uglavnom su sve slicne kvalitetom.

Stara Srbija je poslednja kafana koja je zadrzala onaj stari gradski smek I Po ambijentu I po gostima.

Imas i Balkan ali nema klasican meni,vise je neki kompromis izmedju modernog,corbe i slicnog nema.

Paligoric i tu I tamo.Ja ga izbegavam,Ali mozes I njega da obidjes.

Zna neko koliko se kreće cena uslužnog pečenja prasića u pečenjarama ovih dana?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Mi pecemo do 32-32 kg po 3000 sa pregledom + 500 secenje. Preko 35kg ide i 3500+.
Operci su mnogo poskupeli. Placao sam ih pre po 1000 din, sada mrtva lipa i vrba kostaju 3000+.

Skoro sam jeo prasetinu sa izvadjem kostima pa tek onda sjecenu. Bilo koji komad u ovalu da uzmes neces pogrijesiti, cak i neko ko je izbirljiv i trazi 5min idealan komad nece se pokajati. Koliko god da kosta nije skupo

Današnji posao
0e9315dd53580315154205aa9dbe9501.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Skoro sam jeo prasetinu sa izvadjem kostima pa tek onda sjecenu. Bilo koji komad u ovalu da uzmes neces pogrijesiti, cak i neko ko je izbirljiv i trazi 5min idealan komad nece se pokajati. Koliko god da kosta nije skupo
Jel to ona presovana prasetina ?
Kosti su povadjene pre pečenja ?

Lepa stvar , meso sa vrha kaplje i natapa pecurke i krompirice .
Sigurno su moguće i ostale kombinacije .
Verujem da ovaj " cup " ima i poklopac

Edit ..... Nadjoh jedan klip na tu temu . Neko je već pomenuo ovog čoveka Georgy Kavkaza , pa evo kako on koristi pomenuti sud .

Ne verujem da kod nas postoji tako nešto da se nadje ali možda ovo pomogne kao ideja da se napravi nešto slično .

Poslednja izmena:
Ne ne, obicno pecenje samo bez kostiju i sa kozom na svakom parcetu. Ovde imas vecih i manjih komada dok su bajadere iste
Ima i varijanta gde se prase ispece na raznju, skida se sa raznja, navlace se rukavice i iz tako vruceg se vade kosti, stavlja se kackavalj i sunkarica, uroluje se i u cev plasticnu pa iz cevi u mrezicu . Tako se urolovano ohladi. Sasvim druga prica od sirovo rolovanog

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh