Gastronomija I kulinarske đakonije

sremac84

Član
Učlanjen(a)
13 Feb 2014
Poruka
5.835
Lokacija
indjija
Taj u zlakusi gledam već par godina dok prolazim, i ni sam ne znam što nisam svratio i kupio konačno..
Momentalno zajmim sač, u planu je ipak tučani da uzmem, i možda taj glineni da, se nađe..
 

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
2.474
Lokacija
selo Grgurevci Srem
Sa ukusom i apetitom nem problema tako da ta pomagala nisu potrebna a ni zacini i ostale marinade itd , meso sa sopstvene farme i tuzlanska so moz na rostilj moz iz tiganja svejedno samo da nije brokoli i boranija
 
Učlanjen(a)
25 Avg 2015
Poruka
1.714
Lokacija
Kragujevac
I danas svetac a ražanj nam se smučio :D uhvatili smo debelu hladovinu.

Da probamo kakav je IDF,ide u kazan na 9 sati,začini klasika biber,so,love i povrće.Nalije se vodom i lagano.
 

Tomislav n

Član
Učlanjen(a)
11 Dec 2017
Poruka
1.733
Lokacija
Juzni banat
Nisam ti ja neki stručnjak, al hoću da naučim pa stalno vežbam...
Nisam probavao da iskopam rupu u zemlji u kojoj se zapali vatra, i onda se ta žar razgrne pa stavi sač I zatrpa. Ovaj sistem sa limenim mi najviše odgovara jer lakše kontrolišem žar, malo odole i malo odgore i dodajem po malo, a mogu i da ga odklopim i proverim situaciju, da li sam preterao sa žarom, da li treba dodati vode, ili još bolje belog vina i slično..
Oko stavljanja mesa i povrća nema neke nauke, staviš šta ti padne pamet, i sezonski šta je u ponudi, možeš se igrati sa začinima i ne moraš, so i biber su dovoljni, po ukusu ja volim lovor i ruzmarin, pogotovo ruzmarin odlično ide sa jagnjetinom,. staviš masti, poređaš meso i povrće, malo vode, pred kraj malo vina i udri brigu na veselje, sve ostalo je mašti na volju..
Ce da kupimo sutra neki,mozda gusani,ima u Batajnici ali nije bas najlepsi odlivak, a mozda padne odluka i na limeni
 

sremac84

Član
Učlanjen(a)
13 Feb 2014
Poruka
5.835
Lokacija
indjija

Opet ja.. Sač a nejs dej..
Dok nam ne dojadi... Sa sledeće okupljanje drugara sam im obećao talandaru, krompir i pileća krica, ali uvaljana u izmrvljeni corn flakes I tucanu ljutu papriku..
 

sremac84

Član
Učlanjen(a)
13 Feb 2014
Poruka
5.835
Lokacija
indjija
Može, recimo na primer..
Ali su mi ti čipsevi nekad gorki, kako koji brend, zato mi palo napamet ovo gore pomenuto... I da bude ljuto, za prave momke.. Kad peče i dok jedeš i sutra ujutro.. 😊
 

sremac84

Član
Učlanjen(a)
13 Feb 2014
Poruka
5.835
Lokacija
indjija
Ajooooj... Ostao sam saam... Danas ustvari šurak I šurnjaja krste dete, i svi su otišli u manastir, a ja kao teča sam ostao kući da pečem meso ispod sača I da ih sa, ručkom dočekam.. Pustio sam muziku, cepam već po koje pivo u hladovini ispod ringlova, i čitam recepte na netu..
Pa ja ne znam šta bi pre spremao, hot wings, buffalo wings, biftek, ramstek, rib aj stek, ti Bon stek, rozbratnu.. Joooj, odoh naseći šunke, crko gladan
 

MIRBAN

Član
Učlanjen(a)
22 Avg 2016
Poruka
2.461
Lokacija
Obrenovac
Neko je ovde pisao da je 24h drzao usoljeno i 12 h dimio i onda na ražan pa pekao. I da je ispalo dobro, samo mora da se dobro odredi količina na predviđeni broj ljudi jer je toliko dobro da se jede i više nego što je obično hahaha.
 
Vrh