Gastronomija I kulinarske đakonije

Bas idem da ga potrazim i resim se ovih zica .

Ako nadjem sledeci put Maticu imas poziv za nesto rolovano ili ti bar posaljem sliku ovako

Nemojte to da mi radite :ppozdrav: ,prošle nedelje otišo kod lekara da nemam vazduha kad ono pritisak 95/165/116 otkucaj srca,šećre 10,5,štitna žlezda radi sa 150 km/h.
A sad kad su klanja na pragu mene bacili na sve neke zečiju hranu i dali mi šaku lekova e........................

Posle duže šetnje, a i penjanja na crvenu gredu na žabljaku, tj na durmitoru, trebala nam neka jaka večera, te smo ja i šurak rešili da pečemo pljeskavice u brvnari, na smederevcu.. U tiganju zajedno sa pljeskavicom su se pekli patlidžan i luk na kolutove, a pored supice smo napravili njeguški pršut kuvan u crnom vinu sa malo šećera, soli, bibera i lovora dok se ne zgusne tj dok vino skoro skroz ne ispari... Bomba jbt.. Teško ženama sad...

Covek sece idealno. Normalno da ce da baci kosti. I ja to radim. Najezim se kada vidim kicnu, butne kosti, zglobove, karlicu u ovalu. Isamarao bih takvog koji to stavi u oval.

Ne znam ko je pekao ovo prase ali zna posao, na vreme skinuto i natenane ispečeno pa još kad se lepo ohladi onda sečenje ide lepo.

Ja sam sad urolovao jedno od 27kg, bez kostiju, netreba sataratira.

A sta ce mi kicma u tannjiru? Da l neces da glabas na nekom veselju, slavi itd? Ja kicmu odvojim, a meso sa strane ostavljam od nje.

A sta ce mi kicma u tannjiru? Da l neces da glabas na nekom veselju, slavi itd? Ja kicmu odvojim, a meso sa strane ostavljam od nje.
Mene bi istukli gosti ako bih takve komade izdvojio i ne bi bili na trpezi !!!!!!
I zašto bi me bila sramota da "oglođem kosti" ?
Meni dođe da nekom iskopam oko kad vidim na nekom veselju novokomponovanog "gospodina ili g-đu" kako pokušava i znoji se da viljuškom i nožem izdvaja meso od koske i na kraju baca onako, 30% otkošteno !!!
Nemoij da jedeš prasetinu ako nećeš da se "omastiš" !!!!
Crkni gladan pored tolkog mesa !!!!!
Ne kažem tebi lično !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma ja to spicim brenerom..
Ne fali mu nista. Probao sam. Ne jednom, vise puta. Ne znam sa vodom. Znam svu teoriju al jednostavno ne ide i necu vise mi da se trudim. Za to koliko mi treba i koliko prodam+uredim, brener radi posao. Nece na izlozbu. Isfinisiram brijacem za svaki slucaj. Ma bude bre glatko kao čaša 😁

Nego, vidim sad novost na trzistu - presovana prasetina!
Otkostena i presovana u kocke. Sve jednako kao kolaci

Nazad
Vrh