FOTON

Sto se tice klime onaj prekidač treba da bude na 0.
Sa tim gumam sto trenutno imaš je jako velika razlika izmedju 3 i 4te brzine.. U 4 ide preko 40.

Uspeli smo da podignemo, dotegao sam spojke sve labavo, ostala je jos jedna u sredini jako nezgodna nek se oni zajebavaju sa njom, e sad malo sam ga terao 1 2 3 al u cetvrtoj rupa jedva povuce prazan i skakuce po putu ko jarac, treca sasvim ok pristojna brzina, klima ne hladi imam utisak da greje pakao u kabini ili ja nesto ne umem ili ima negde ventil da se zavrne topla voda
Što se grejanja i hlađenja tiče, moraš da zatvoriš ventil koji dovodi vuću vodu u kabinu jer u tom slučaju klima neće da ti dobro hladi. Ventil je kuglasti, nalazi pored vodene pumpe, ima malu polugu i nije lako uočljiv . Inače klima i grejanje rade odlično.

Uspeli smo da podignemo, dotegao sam spojke sve labavo, ostala je jos jedna u sredini jako nezgodna nek se oni zajebavaju sa njom, e sad malo sam ga terao 1 2 3 al u cetvrtoj rupa jedva povuce prazan i skakuce po putu ko jarac, treca sasvim ok pristojna brzina, klima ne hladi imam utisak da greje pakao u kabini ili ja nesto ne umem ili ima negde ventil da se zavrne topla voda
Decije boginje. Polako dok se upoznate, bice ok

Što se grejanja i hlađenja tiče, moraš da zatvoriš ventil koji dovodi vuću vodu u kabinu jer u tom slučaju klima neće da ti dobro hladi. Ventil je kuglasti, nalazi pored vodene pumpe, ima malu polugu i nije lako uočljiv . Inače klima i grejanje rade odlično.
Jel to taj ventil nalazi se kod termostata iznad vodene pumpe okrenuo sam ga u drugi polozaj pa cu ispratitu

Dobio sam tegove, kljunove od kasike, prednje blatobrane zapakovano u neki dzak, kutiju sa alatom, onda kartonsku kutiju u njoj set filtera, kljuc za filter, upustvo, kugle za poluge posto je one kuke na polugama i toplingu, 3 kugle siroka rupa i 3 kugle uzana rupa, dva prikljucka za vazduh, 4 muske spojke za kipovanje, klinove za donju i prednju poteznicu, u alatu rucna mazalica, francuski kljuc, par kljuceva itd
Onda si dobro prosao :)
A sto se tice cetvrte brzine svi su kilavi u cetvrtoj mnogo.Nema snage da umre,mora da se zaleti u trecoj presalta i pun gas da krene da ide. Kod mene na nekim uzbrdicama gde je asfalt ovi domaci traktori idu trecom bez problema sa nekim orudjem-praznom prikolicom i slicno a kinez bez icega ne moze u 4 da pipne .

Odvijte jedan krug šraf na pumpi i ide u 4. ko zmaj. Samo, da skakuće, skakuće dosta i to je meni glavni problem. Onda moraš smanjiti brzinu, pa onda mora u 3. i tako.

Onda si dobro prosao :)
A sto se tice cetvrte brzine svi su kilavi u cetvrtoj mnogo.Nema snage da umre,mora da se zaleti u trecoj presalta i pun gas da krene da ide. Kod mene na nekim uzbrdicama gde je asfalt ovi domaci traktori idu trecom bez problema sa nekim orudjem-praznom prikolicom i slicno a kinez bez icega ne moze u 4 da pipne .
4 h brz al nema toliko snage, 1h je bas brza i opet kad se nesto manevrise bolje 4L
Doduse yto 504 sa reverzeerom ide 1h u rikverc bas brzo onda opet moras 3 4L ubrikverc posto onako leti

Taj prikljucak levo ti je za povrat ulja.Na primer kada kipujes prikolicu koja ima jednosmerni klip ti njeno crevo prikljucis na ovaj desni izvod i sa njim dizes kada spustas pumpa gura ulje u drugi par sa tog izvoda ali na njemu nema nicega i onda opterecuje pumpu. Da ne bi opterecivao pumu mozes napraviti crevo koje ima sa obe strane muski deo brze spojke i utaknes ga u taj povrat i ovaj izvod na kom ti je prikacena prikolica.I onda pumpa gura ulje i vraca u rezervoar-ne opterecuje se.
Ja sam prvo mislio da je taj levi izvod za hidro kocnice ali to na lovolima nema.

4 h brz al nema toliko snage, 1h je bas brza i opet kad se nesto manevrise bolje 4L
Doduse yto 504 sa reverzeerom ide 1h u rikverc bas brzo onda opet moras 3 4L ubrikverc posto onako leti
Ja L do sada jedva da sam nekad koristio. U 3-4L ne znam dal sam ikada ubacio,mozda 1-2 kad se nesto ono na milimetar kaci i parkira i to je to.Sve radim u M2 M3 i H1. M1 po nekad kad je neka zajebancija ali to retko. H2 H3 H4 samo za transport.

Ja L do sada jedva da sam nekad koristio. U 3-4L ne znam dal sam ikada ubacio,mozda 1-2 kad se nesto ono na milimetar kaci i parkira i to je to.Sve radim u M2 M3 i H1. M1 po nekad kad je neka zajebancija ali to retko. H2 H3 H4 samo za transport.
Yto 45 50ks nemaju M samo L i H a mislim da ni manji lovoli isto nemaju M
Tako da sto nemoze 1H onda moram 4L
Vec sam navikao

Pa brzine su vam maltene iste ko na onim starim traktorima sa 4 brizne jedino ovde ima jos jedan reduktor za trasport...
1H i 2H su iste kao 3 i 4M, ako ima kakve razlike veoma je mala...
Kada bi recimo uporedio menjac na lovolu sa menjačem u ursusu koji ima 5 brzina...
Brzine u M si iste kao prve 4 na ursusu i onda 3H mu dodje kao 5ta na ursusu...e onda lovol ima jos 4H kojom ide jos 10kmh brze.

Kod mene i prednji utovarivac i kasika malo važu dodaju na skakutanje ma dovoljno je treca najbrza, vuce cisternu za osoku to mu glavni posso videcemo kako ce raditi pozadi cisterne je hidro otvarac jednosmerni klip jedno crevo

Nazad
Vrh