FOTON

Не знам да ли неки од та два побројана "Фотона" има неку "зврчку" која га дисквалификује као избор, али ако сами габарити мањег (мајку му, па 354 има задњи котач колики је предњи на мом "Фотону") и већег модела нису проблем, ја бих одабрао онај већи - 545, јер његови већи габарити (упоредиви са ИМТ од 533 до 549) и снага лако могу да ти затребају и за нешто што у овом тренутку ниси планирао, а да не помињем колико ћеш за обављање свих тих послова, планираних и непланираних. моћи повољно да нађеш неке половне прикључне машине и оруђа које су до сада радили са побројаним ИМТ-овима и ко зна каквим све "Шторама", "Зеторима" или "Урсусима", а сад џеџе у неком корову.

Него Ацо, 'ел си ти некада у животу пис'о и на неким другом форумима, првенствено мислим на оне војне тематике?
 
Тачно. боље више него мање. Који онда, Фотон или овај други YTO?
Писао сам на многим форумима. На некима сам био админ, модератор... трудим се да свугде имам исти ник. Сада сам углавном на темамам о лову. И ево и овде сам доспео јер сам решио да је доста било града и да идемо Ерос и ја у планину. А твој ник ми је познат :)
 
Slični su jako mali foton i yto, izaberi onaj koji ti ima bližu i dostupniju servisu mrežu...
 
Foton lovol je baš lep model, jedina stvar koja bi mene odvrarila su glupa vrata iz cela preko cele kabine, ja bez otvorenog prozora ne mogu da funkcionišem... Sve ostalo su sitnice u razlikama..
 
Neki dan videh neku Jinmu te srednje snage, nešto kao 549, samo nabijenija..
Zapade mi za oko jako dobro rešen prednji pogonski most..
Ako je ostalo tako dobro(prekopirano), onda bi mogao biti solidan traktor..
E sad neznam koja je to kategorija cene..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
Po meni foton bolji, bar zbog delova, uvek sve imaju i nisu uopste skupi u odnosu na yto, i servis je jako dobar, procam za servis iz trgomena. Ne znam koliki budzet imas ali foton lovol 504 jeste najbolji ali kosta 17300. Vrata jesu preko cele kabine ali ima siber, i zadnje staklo se otvara stabdardno. A i stariji modeli fotona koji imaju normalna vrata nemaju siber, a bocna stakla su fiksna i ne mogu se otvarati. Velika vrata su jedino problem da ih ne polomi negde ako ide kroz voce, sume itd. 454 je cini mi se 14500e, stara linija 504 je 15500 i novi lovol 504 17300e. Razlika u kabini u odnosu na stari i novi 504 je velika, odvvojena od menjaca i motora skroz, rezervoar izmesten sa strane traktora. Menjac na novom 12/12 a na starom 8/8. I ako poredimo novi lovol 504 i yto 554 ista je cena ali u ytu kabina nekako izgleda losija unutra tvrdji menjaci, plastike losije.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Који онда? Узмеш онај који ти се више "свиџа". ;)

Вероватно си и сам схватио да је више продатих YTO трактора од "Фотона" јер иза њега стоји велика фирма - "Агровојводина", док је садашњи увозник "Фотона" поприлично мања фирма. Обе марке су заступљне у Србији петнаест година и дуже и не мислим да ће да нестану тек тако, како су са тржишта нестали неки кинески трактори, као што су "Донг Фенг" или "Ђинма". Очигледано да постоји неки разлог због кога се и даље продају код нас.

Еви имаш на форуму доста обимну тему о YTO тракторима у којој имаш доста тога и о тим мањим моделима, па крени лагано у лопатање тих пар стотина страница. Сигуран сам да ћеш наћи много информација које ће ти помоћи у избору. Ето ја сам не тако давно читао ту тему и сазнао да је тим малим YTO тракторима мењач не баш идеалних преносних односа за орање - прва брзоходна му је брза за орање, па се ради у четвртој спороходној, која баш и не даје баш оптималну брзину за орање. Мало сам се скиселио када сам чуо то. Можда теби за послове које имаш за свој трактор то и не значи, али можда ти значи какви су и други преносни односи у мењачу за кошење или балирање сена.

На жалост, пошто "Фотона" није напродавано као YTO, на форуму не можеш да нађеш толико података о њима из прве руке. Да не грешим душу, ал' можда је то због тога и што су "Фотони" немерљиво поузданији и оптимизованији стојеви. 8-)

Има по Нету којекаквих информација које објавују власници (странци, не наши људи) те технике, па лопатај и то. Ено на "Јутјубу" имаш десетине снимака "Фотона" из Украјине, a o YTO имаш гомилу домаћих клипова, између осталих и овог нашег форумског "Сремца84".

Ал' ипак се потруди да нађеш реалан трактор/тракторе од живог човека, па опипај, пробај, испитај га о било чему што ти падне на памет. Можеш да поставиш питања и људима са форума који имају моделе трактора који те интересују - сигурно те неће оставити без одговора.

На крају се и одлучиш шта да купиш...

...и дотераш "Фотона". :ROFLMAO:
 
Neki dan videh neku Jinmu te srednje snage, nešto kao 549, samo nabijenija..
Zapade mi za oko jako dobro rešen prednji pogonski most..
Ako je ostalo tako dobro(prekopirano), onda bi mogao biti solidan traktor..
E sad neznam koja je to kategorija cene..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Kolega ja imam 2 jinme ali oni se vise ne prodaju novi kod nas.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Нема, тј. немају ови које продају код нас. Имаш "обичну", без врата преко читавог бока.

Имаш поређење те тзв. друге и треће генерације малих "Фотона"


Додуше, нема на "Фотонима" више ни плеканих уских хауби а-ла "Њу Холанд", а таква ми се више допадала и естетски и због боље прегледности онога који шоферира, у односу на ту заобљену са шкргама са те друге генерације. Било их код "Тргомена" на уским воћарским тракторима.

 
Значи Ацо,Ерос је коначно добио двориште бар сад да ужива кад слабије иде у лов.
 
Не смета ништа ни та старија генерација?
Имамо овде двориште а имам и плац који сада продајем.
Ових дана је реално био више мртав него жива. А онда је провалио да је данас лов ;) Није се смирио док није пошао а онда је тамо био као допингован?! Па га разуми.
 
Imamo Fotona 454 već 12 godina sa preko 7 hiljada sati, nama se hvala Bogu dobro pokazao, služi nam i u voćarstvu i u ratarstvu. Da sada kupujemo nov traktor te veličine izbor bi bio Lovol 504, iste je veličine kao 454, a ipak jači, 354 je mali. Lovol je stvarno fino napravljen, ima i sinhronizovan mjenjač što je ekstra, a nadam se da je kvalitet ostao na sličnom nivou.

Послато са SM-J600FN помоћу Тапатока
 
Imt 756, 12 coli. Verovatno ces morati 4om sporom da ores posto je prva brza prebrza i za 10 coli.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh