FOTON

Koja firma sklapa ove traktore u Srbiji ?
 
Da li neko ima iskustva sa Lovolom 504 kao sa slike?
Zanima me kakav je za vozača - da li je bučan, kakva je udobnost, da li su komande ergonomski dobro raspoređene ? Koliko je ozbiljna ta firma što ih zastupa i kakve su cene i raspoloživost delova?
 
Ja mogu jedino za trgomen da kazem sam oreci hvale, jako korektan servis i firma tqko da za servise i delove nemas problema, cene normalne.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Komšija ima lovol ali 604,sad ima dve godine i 1100sati. Baš sam ga dosta vozao i raznorazni mašina kačili za njega. Što se tiče kabine dosta dobro zadihtovana odvojena je od menjača i pregradjena je od motora. Malo prašina ulazi oko ručki za hidrauliku ali ništa strašno,buka je kud i kamo manja nego u rakovicama i imt ,ali nije kao u zapadnim tipa novi Case,John,Claas ali nije puno ni bučnija od pomenutih brendova.

Ako se odlučite za 504 ili 604 ni u ludilu da uzimete bez klime,jer je kabina sva u staklu i na plus 20 kad je traktor opterećen može se uključiti klima,nema bočna stakla leptire jer su vrata od jednog do drugog kraja kabine, bez klime sam ventilator teško tu šta može,a da se otvori zadnji prozor ubi prašina. Hidraulika mi je baš jaka ali dosta neprecizna za razliku od imt kojeg imam tj za fina podešavanja je gruba. Menjač se lepo šalta tri grupe po 4 brzine reverzer pored volana ali mora se koristiti kvačilo i kad je u transportnim brzinama velika je razlika izmedju 3 i 4 pa se mora poterati na gasu da ne bi gutao knedlu.

Motor baš oštar i ima snage ima veliku zapreminu i deluje kao rasterećeno da radi,nikad ga nisam video da zadimi kad mu je teško. Vukao je spremač 2.2 m consuma i jako lepo ga vuče ,mulčer ino 225cm,žitna sejalica 2,5m ,freza 160cm,atomizer 2000l ,prikolica za stajnjak 5-6t, nošena prskalica 800l bukvalno sa dosta različiti mašina je radio.

Od reklamacija je imao ležajevi ventilatora kabine i ac pumpa što je zamenjeno u garanciji. I pre bi se odlučio za 604 kao što je kolega u prethodnom postu napisao,sve je isto sem motora koji na 504 ima 3.2l motor a 604 4l motor i 504 manje gume. Cena misli da je oko 1500e veća ali da je dosta bolji izbor 604 jedino mislim da on ne podleže subvenciji da se samo 504 lovol ovde sklapa
 
Hvala @alen1972 i @zeljko025 . Ako još neko ima šta da kaže za 504 - slušam :D

Problem je što nemam gde u blizini da ga vidim uživo. U Nišu imaju zastupnika (Nikolagrar), ali nemaju traktor i neće ga biti do marta. Međutim, rado bi uzeli kaparu i na neviđeno :D Zvuči neozbiljno. Po meni, primer kako se radi je Auto MG koji zastupa Mahindru i Belarusa. Imaju test-traktore, može da se pogleda i isproba.
 
Ако ти шта значи,у селу имамо пар еуропарда,то је бивши фотон код нас,тј прво је он био па фотон,па сад ловол а иста фабрика и трактор.Ови сад су доста модернији него ти еуропарди,али ти први се и нису нешто показали.2 су изгорела,један 504 ил 554 ради ал једва,иако се пали пар пута годишње.један од 90 кс је расклапан пар пута због мењача и једном мотор,ал он ради баш.Хауба и кабина од лоше пластике,побелела скроз и попуцала.они су ту око 2010 ил млађи.Е сад ови нови,надам се да су бољи,јер ако је и њима 10 год макс јбг.
 
Hvala @alen1972 i @zeljko025 . Ako još neko ima šta da kaže za 504 - slušam :D

Problem je što nemam gde u blizini da ga vidim uživo. U Nišu imaju zastupnika (Nikolagrar), ali nemaju traktor i neće ga biti do marta. Međutim, rado bi uzeli kaparu i na neviđeno :D Zvuči neozbiljno. Po meni, primer kako se radi je Auto MG koji zastupa Mahindru i Belarusa. Imaju test-traktore, može da se pogleda i isproba.
Lovola kod nas jos uvek nema. Ima starijih verzija 504 a lovol nosi isti motor kao i starija verzija i taj motor je dobar, ostar, ima snage, nema dima koliko god da se optereti. Ovi novi menjaci ne znam kako su uradjeni i kako ce se pokazati, skroz su razliciti u odnosu na stare. I traktori su jako okretni.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Ako su im tacni tehnicki podaci koje kače uvoznici. A i na izgled izgledaju isto, gledao sam ih na sajmu. Motor je proizvodjaca "Xinchai", oznaka A498BT1 - 4 cilindra, 3168cm3 i 50ks. Dakle nema ni "P" od Perkinsa. Yto 404 i 454 takodje imaju slabije varijatne tog motora (490bt i 495bt, razlika je u precniku klipa. 404 ima klipove 90mm, 454 ima 95mm, 504 ima 98mm).
 
Zvao sam danas Trgomen i čovek mi nabroja sve moguće licence. Perkins motor, Cararo most, ne znam koje sve još poznate marke... Sve što svako želi da čuje :D Hvali se i brzinom dostave delova. E sad, ko još veruje trgovcima :D :D

Gde može da se nađe lista svih traktora koji se sklapaju u Srbiji ? ;)
 
Sve su to kinezi iskopirali lepo, koji deo im je od koga odgovarao, tako mislim ds su nekad davmo u prvim traktorima ugradjivali original perknis ali naravno odmah kasnije prekopirali taj motor. Na mom kinezu jinmi ne znam koji je motor ali posle 2800 sati taj traktor i dlaje ne dimi, niti trosi ulje, fabricki nema grejac i oali na svakom minusu iz prve. Tako da sa motorima nema problema, naravno desi se neki los primerak kao kod svake marke traktora.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Kačio sam ja u temi izjavu iz Perkinsa da se ograđuju da nemaju veze sa tim motorima u Fotonu. Što i nije problem ako će napraviti 5-6000 rs. Moje mišljenje. Recimo yto ima kopiju ricardo motora, i našao sam kineski manual gde piše da motor pravi 8000rs i da onda počinje potrošnja ulja itd. Ako sam dobro zapamtio simptome. Cifru jesam.
U Lovolu 90-ci sam sedeo pre par godina na sajmu (mislim da je koštao cirka 26000e) palio ga, šacovao buku... jbm ga i zasviđao mi se. Ali naravno nikad dosta sredstava....
 
ja sam negde procitao da moj foton 504 ima Fiatov motor (tj, iskopirali su Fiat motor a ne perkins), ali mozda je i pogresna informacija bila...I slazem se sa vecinom recenog, od svih stvari, motor i menjac bi trebalo da imaju najmanje problema u proseku i da mogu da izdrze relativno dugo (robusno su gradjeni), ostali sitni delovi se pre kvare (kompresor, pumpa za hidrauliku, Bosch pumpa, alternator i struja generalno i sitniji delovi) izgleda da tu kinezi ne pridaju dovoljno paznje (ili je to jednostavno masovna proizvodnja, i ako crkne, menja ceo deo zacas, i teraj dalje), ali motor nije tesko izgleda napraviti da valja... A i ovo su bas rastereceni motori (3.3l i 50KS), na novijim traktorima sa zapada iz te kubikaze izvuku skoro duplo vise snage sa turbom i svime, tako da u motor najmanje treba sumnjati...
 
Ne samo na zapadnim, Rakovica iz 3.3l izvlaci 65ks, 2.5 47ks, dok foton iz 3.16 l ima 50ks
Poprilicno sam siguran da nema nikakve veze sa Perkinsom, mislim da Perkins nikad nije imao slican motor u ponudi. Za traktore te snage Perkins je uvek pravio 3-cilindrase. Prvo je bila serija 3.152 (kao Rakovica M33,DM33), pa je bila serija 1000, trenutno je aktuelna serija 1100, 3,3l 50ks (taj motor je ugradjivan u IMT 550.11 i IMT 2050).
I da pricam za Lovol 504, 454 ne znam kakav motor ima.
Kod mene na Jinma 454 je drugaciji motor, 3 cilindra 3.03 L , oznaka SL3105ABT, ali evo skoro 4000 sati i na motoru apsolutno nista nije radjeno osim sto je jednom menjana vodena pumpa i anlaser popravljan, jos stoji fabricka PVP,dizne itd. Ostatak traktora je imao kvarova ali motor ne.
 
Nazad
Vrh