FOTON

Ovi arbosi su bili na sajmu 2019, to nije foton, samo 99% isti, tad su imali jos neke modele goldonija prekopirane akroz isto kao i lovola sto su prekopirali. Ovaj arbos je bio cini mi se skuplji 500 1000 od lovola na sajmu.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Ovi arbosi su bili na sajmu 2019, to nije foton, samo 99% isti, tad su imali jos neke modele goldonija prekopirane akroz isto kao i lovola sto su prekopirali. Ovaj arbos je bio cini mi se skuplji 500 1000 od lovola na sajmu.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Колега је написао већ,Арбос је некад била велика фирма,правили су комбајне,тракторе и пропали давно.Дуго ништа није било од њих и онда је Фотон купио име и бренд и дистрибуира своје тракторе под тим брендом у Европи.Иста фирма,исти трактори комплет.

Poslednja izmena:
Nisu baš komplet isti. Arbos je kao premium Lovol. Imaju elektronsko uključivanje prednje vuče, kardana. Filter vazduha suvi ispod kabine, hauba sa krilima koja zatvaraju motor sa strane, drugačiji tegovi itd. Inače Lovol izbacio traktore sa CR motorima. Čitam o njima dosta i gledam recenzije po yt, narod na zapadu je prezadovoljan sa odnosom uloženo-dobijeno od Lovola.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

P. S. Kad je već prodat, što ne kupiše oni IMT nego Indijci traktor pandžabi drift vožnja na dva točka mladim momcima za ponos da se divi selo samo gvožđe što sirovije po mogućstvu bez kabine pretovar 400% ide to nema problema samo trojica da sednu na haubu mesto tegova.

Evo zanimljiv jedan hak za Lovol traktore. Mali posao a kabina 10db tiša nakon njega. Sstvarno, samo taj deo između instrument table i motora je fabrički loše izolovan.

Nisu baš komplet isti. Arbos je kao premium Lovol. Imaju elektronsko uključivanje prednje vuče, kardana. Filter vazduha suvi ispod kabine, hauba sa krilima koja zatvaraju motor sa strane, drugačiji tegovi itd. Inače Lovol izbacio traktore sa CR motorima. Čitam o njima dosta i gledam recenzije po yt, narod na zapadu je prezadovoljan sa odnosom uloženo-dobijeno od Lovola.

Више је то до тржишта ком су морали да се прилагоде него њиховој вољи да напредују.У сваком случају наспрам ових у Србији су сигурно доста боље урађени.

Ne razumem, pa valjda se svi proizvođači svega prilagođavaju datom tržištu? Ne nosi nikoga volja da udovoljava bilo kome nego borba za konkurentnošću - prodajom - profitom.

Нисам мислио на вољу,него на морање,нпр за ту Немачку морају да одраде доста квалитетнији трактор од оног што нуде Србији.Јер овде је све шупље,од контроле квалитета,царина па на даље,а тамо баш и није и мора да се зна стандард.Зато им је било јефтиније да купе "име" и препакују и побољшају трактор и да га продају за исту цијену као у Србији дупло гори.Е сад што ти Петре да радиш по цео дан и скупљаш и бориш се за динар и искешираш 20 000е на трактор који се продаје 1000 километара даље за исте паре у дупло бољој изведби.Једноставно фабрика ради што јој тржиште нареди,а кинези се не тркају и не боре ни са ким,они једноставно копирају и убију цијеном.Фабрику МкКормик су купили само ради патента мењача и угасили је.Преселили Волво из Шведске за Кину,теретни програм.
Е сад ко је кривљи,држава са лабавим контролама и законима,или фабрика која не нуди свим купцима исти квалитет?
https://www.alibaba.com/product-det...offerlist.normal_offer.d_title.79ae3849tFD6Bj Шта ти мислиш,да ли кошта транспорт 10 000е?И ово је цијена за комад,без рабата који дистрибутери добијају на стотине и хиљаде комада?

Prije par dana sam čuo od ovlaštenog servisera za Goldonije da su se Kinezi povukli i da se nastavlja proizvodnja Goldonija kao prije preuzimanja od strane Kineza. Ako me je slagao, onda sam i ja vas.

@putin
Kakve veze ima carina sa kvalitetom ?
Jedna potrebna i dovoljna kontrola kvaliteta su zadovoljni kupci. Slobodno trziste je daleko mocnije od bilo kakve drzavne regulative

@putin
Jedna potrebna i dovoljna kontrola kvaliteta su zadovoljni kupci. Slobodno trziste je daleko mocnije od bilo kakve drzavne regulative
Mislim da je hteo reci da na nase prostore sve stize losijeg kvaliteta i onda ti uvek biras najbolje izmedju nekoliko losih, jer ne znas za bolje. Do skoro sam se pitao zasto mi je fanta u Grckoj mnogo bolja nego ovde, i relativno skoro vidim vest da se od drzave do drzave razlikuje procenat pomorandze u fanti, ide od 2% do 30%, kod nas je naravno 2% a Grcka cini mi se 15-20%, a zapad je 20-30% kako koja drzava..

@putin
Царина има везе са цијеном,а стандард и технички стандард има везе са квалитетом.И слободно тржите је по мени кад на том тржишту довољан број купаца има капитал да бира шта да купи.А не да гледа најефтиније па како му западне,прогутаће свашта нешто јер за боље нема.Ј.... ти тако слободно тржиште.Питао би те ко би купио Јто,Фотон да неко има стандард дупло ил тродупло бољи него сада,можда понеки пензионер ил газда за раднике.Е то је слободно тржиште и ту се види ко је бољи.

Samo sto Foton vise nije najjeftiniji, to su preuzeli Armatrac i slicni. Foton,YTO su se pokazali kao adekvatnog kvaliteta u prethodnih 10 godina i vecina vlasnika je zadovoljna. Nije to neki sad vrhunski kvalitet ali zadovoljava potrebe, vazno je samo da ima delova ako se nesto pokvari. Tako da je po meni cak i bitnija firma i njen odnos prema musterijama nego konkretna marka traktora.
Doduse ima i do naseg mentaliteta, sto rece kolega deks i sirce je slatko samo da je dzabe.

Motore za Lovole proizvodi fabrika Xinchai. Ista fabrika radi motore za Yto. To je sve dobro zbog dostupnosti delova. Pored gomile partnera iz Kine koji kupuju i ugrađuju njihove motore evo nekih zanimljivih imena na spisku mušterija:
61ba6a71ef4e5dfdb17c6813c796027b.jpg
82ebf0a196e3044a77fada52e20a8754.jpg

Na Fotonu 404 2007g poprilicno otezao volan nema velike razlike ugasen upaljen i primetio sam kad namotam sa ugasenim motorom tockove pun i stanem tockovi se sami vracaju polako, da li je to normalno, ulje ima dovoljno, kad motor radi i mota se u mestu poprilicno je tesko skoro pa kao kad je ugasen a kad krene ide lakse, na sta prvo udariti pumpa ili orbitrol?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh