FOTON

Постоји изрека за коју сам се више пута уверио да је веома истинита, а гласи: "Нема ништа трајније од привременог решења". Ја бих одмaх ишао на решење разумне цене које ће "из прве" радити све послове које можеш да имаш. Ко зна како ће се ствари слагати сутра и да ли ћеш касније бити у позицији да размишљаш о неком пунокрвном воћарцу. Ако пазариш Н-а и покаже се да ти је кабина неопходна, сигуран сам да ти неки мајстори овде код мене у околини, Ковачици или Падини (средокраћа између Панчева и Зрењанина), могу да ти скроје по разумној цени одличну малу кабину, са све натпритиском и филтерима, мултимедијом, RGB осветљењем.... Ако пазариш онај лепи "Ловол" 3. генерације и за пар година се покаже да кабина смета у послу, а за специјализовани други трактор не будеш могао да "затвориш финансијску конструкцију", шта ћеш онда, да скидаш ту кабину? Плаћаш другоме да ти уради неки посао?

Помињеш да си био у Ратини. Јеси ли чуо нешто интересантно од оних људи? Имају ли предње полуге за тракторе, колико траже за Н-а?

Постоји изрека за коју сам се више пута уверио да је веома истинита, а гласи: "Нема ништа трајније од привременог решења". Ја бих одмaх ишао на решење разумне цене које ће "из прве" радити све послове које можеш да имаш. Ко зна како ће се ствари слагати сутра и да ли ћеш касније бити у позицији да размишљаш о неком пунокрвном воћарцу. Ако пазариш Н-а и покаже се да ти је кабина неопходна, сигуран сам да ти неки мајстори овде код мене у околини, Ковачици или Падини (средокраћа између Панчева и Зрењанина), могу да ти скроје по разумној цени одличну малу кабину, са све натпритиском и филтерима, мултимедијом, RGB осветљењем.... Ако пазариш онај лепи "Ловол" 3. генерације и за пар година се покаже да кабина смета у послу, а за специјализовани други трактор не будеш могао да "затвориш финансијску конструкцију", шта ћеш онда, да скидаш ту кабину? Плаћаш другоме да ти уради неки посао?

Помињеш да си био у Ратини. Јеси ли чуо нешто интересантно од оних људи? Имају ли предње полуге за тракторе, колико траже за Н-а?
Hvala. Slazem se skroz tako da cu verovatno ici na to sto si predlozio. Ima mi to smisla. Bio sam u Ratini. Nemaju prednje poluge na traktore ali mogu da se nabave prednje hidraulicne poluge. E sad, treba obezbediti pogon tim masinama koje se kace na prednje poluge tako da tu nastaje pravi izazov , da ne kazem "budzenje" pa mi to resenje i nije u ovom trenutku zazvucalo kao najbolja opcija. Za sad mi nije neophodno al sutra kad dodje neki sakupljac moracu da vidim sta mogu da uradim, nadogradim i da to resim, ali bez neke cifre 2.500-3.000 eur to nece biti moguce ( ako pricamo o nadogradnji ). Specijalno nista pametno nisam cuo oko samog izbora, ljudi su skroz ok i rekli su mi da se informisem da li mi traktor sa kabinom resava posao ili ne. III generaciju Fotona nemaju ovaj model N-a a Foton504 samo sa kabinom ( moze da se uveze ali je on vece visine od N-a, ostalo manje vise isto po pitanju gabarita, cak je i malo kraci. N je 14.500eur.

Шта ти је решење за погон прикључака напред - худраулична пумпа на прикључно вратило?

Ма јесте - ОК то ради.
Samo kao problem vidim cinjenicu sto na taj nacin ne mogu da prikljucim npr napred sakupljac lesnika i istovremeno pozadi malcer tj ne mogu da prikljucim u tom slucaju dve masine kojima je potreban istovremeno pogon. To ne vidim kako bih na taj nacin resio. Takodje da bi to napred funkcionisalno na taj nacin mora da se rade neke dorade pozadi i onda od toga fizicki ne mogu da prikacim npr neku prikolicu za skladistenje tog sakupljenog lesnika. Ako ja dobro razumem nacin na koji to funkcionise....

Pitanje je dali 50ks ima snagu da radi sa 2 prikljucka istovremeno..treba i to uzeti u obzir..ja na yto454 imam napred zalamacicu za vinograd i radi mi preko traktora znaci nemam dodatnu pumpu..dok rade 3 hidromotora svakako nerade poluge i onda i da moze malcer nevredi ko bi na svakom kraji sve palio i gasio...

Pozdrav posjeduje li neko foton europard 604n vocarski model, iskustva me interesuju i odrzavanje, prednosti i mane. Motor je turbo 44kw

Trgomen je zastupnik vjerovatno imaju, jer su imali i za druge modele, to su komplet staklena vrata

И 354 је поскупео исто. Мада су писали стару цену за подстицајна средства. За која ме још ништа нису обавестили :(

Danas sam razgovarao sa Jovanom iz Trgomena. Kaže 454, 504 i 604 dele isti prenos, menjač, samo drukčiji motori. Zainteresovan sam za 604 ali me sad malo brine što je najveći motor u pitanju na taj menjač.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Danas sam razgovarao sa Jovanom iz Trgomena. Kaže 454, 504 i 604 dele isti prenos, menjač, samo drukčiji motori. Zainteresovan sam za 604 ali me sad malo brine što je najveći motor u pitanju na taj menjač.

Nije problem, vise je prenos predimenenzionisan na slabijim modelima, nije ostao prenos od 454 na 604, nego obrnuto. Kao kad bi uzeo prenos od IMT 560 i ubacio motor od 539.
Ima bocne reduktore tako da je zadnji kraj rasterecen.

To je uglavnom točno, ali je pitanje kojim faktorom sigurnosti je proračunat onaj na 604. Kad sam kupovao traktor 50 KS, više modela (od 50 - 80 KS) je imalo jednako sve osim motora. Mene je privuklo upravo to da je na traktoru sve osim motora predimenzionirano. Držim da je motor najjeftiniji za održavanje.

Edit:
Kod Torpeda je bilo slično od 45 - 60 KS. 75 KS su imali jači mjenjač. Kod 45 i 48 KS su bili trajni, a 55 KS se baš nisu iskazali u korištenju.

To je kao npr Rakovica 47,65,76 sve isto sem motora i tockova . Ali je i 76 jednako izdrzljiva kao 47. Cak i bolja s obzirom da je motor bolji.
Kod kineza su i motori predimenzionisani
Npr 3.2 L je 50ks, IMR 3.3L 65ks (DM34)
4.0 je 60ks, IMR 4.0 76ks (S44)

Danas razgovarao sa čovekom koji ima Lovola 604 i za 3 godine je napravio 1800 sati. Od kvarova otišli pipci kvačila i ležaj kardana prednje vuče. Za kabinu kaže da se rastresla i da non stop nešto u njoj škripi i pucketa. Motor odličan, menjač bez greške za sad.

Nazad
Vrh