Elektro instalacija

kad upalim farove kratko rade i izgori osigurac, sta moze biti
Slažem se u potpunosti sa @bikacan i sa @dobrodol

Uzmite strujna klešta i stavite na radni far (Crvena žica) pa izmerite koliko povuče struje (Pa dodajte malo jači osigurač). Samo niste rekli da li je u pitanju LED Radni Far ili Klasičan (Halogen) Radni Far.

Očistite sve kontakte i podnožja osigurača od Oksidacije (Podrazumeva se i provodnike).

klasicni halogeni farovi su u pitanju i ubodni osiguraci
Odradite kako smo gore napisali @bikacan @dobrodol i ja.

Zaboravio sam da napišem da zamenite i sam prekidač.

Čisto za test skinite radne farove i sam prekidač i onda povežite preko Laboratorijskog napajanja (Ako ga nemate može i preko akumulatora). Samo napominjem koristite Osigurač iste Amperaže kao na traktoru (Pa će te videti da li su sami Farovi ili Osigurač ili Prekidač). Obično taj problem dolazi do oksidacije, kontakt sa masom, ne adekvatna Amperaža.

Poslednja izmena:
Imam problem sa instalacijom na traktoru. Akumulator se nepuni, zamenio cetkice na altrenatoru, sijalica od pobude uopste ne svetli.

Imam problem sa instalacijom na traktoru. Akumulator se nepuni, zamenio cetkice na altrenatoru, sijalica od pobude uopste ne svetli.
Ili se otkačila buksna (Stopica) ili je sama sijalica.

Nekada budu i oksidirani kontakti i sami provodnici (Uglavnom se sve vrti na sijalicu ili stopicu ili kućište) kada kažete da je sve ispravno što se tiče alternatora onda nema šta drugo da se gleda sem toga što sam napisao..

kako se skida ovaj poklopac prekidaca

Izvadite crnu kapicu (Dugme) i naćete maticu

5554678%20(896)-500x500.jpg
PREKIDAC-SVJETALA-KRUZNI-2.jpg.webp
PREKIDAC-SVJETALA-KRUZNI-5.jpg.webp

Poslednja izmena:
ova kapica je izgleda samo nabijena na osovinicu, dal da probam sa 2 srafcigera paralelno da svucem il sa jednim da nategnem jednu stranu?

Nazad
Vrh