sarbanac
Banned
Poruka
Ako ti je stočarstvo jedina mogučnost da nešto radiš onda uzmi ovce. Svinje i goveda zahtevaju veća ulaganja i cene su nestabilnije nego kod ovaca. Cena jagnjadi se kreće od 2 do 2,5 evra preko 10 god. tako da znaš šta te očekuje. Malo ti je 50komada. Pogledaj malo moje poruke od pre pa ćeš videti koliki su troškovi po ovci. Sve zaviši šta hoćeš da proizvodiš dali priplod ili jagnjad za klanje. Od 50 solidnih ovaca možeš da očekuješ čistu zaradu oko 3000 hiljade evra. Tu nemaš mnogo posla tako da ti to dođe kao dopunska delatnost.
Ako ti je stočarstvo jedina mogučnost da nešto radiš onda uzmi ovce. Svinje i goveda zahtevaju veća ulaganja i cene su nestabilnije nego kod ovaca. Cena jagnjadi se kreće od 2 do 2,5 evra preko 10 god. tako da znaš šta te očekuje. Malo ti je 50komada. Pogledaj malo moje poruke od pre pa ćeš videti koliki su troškovi po ovci. Sve zaviši šta hoćeš da proizvodiš dali priplod ili jagnjad za klanje. Od 50 solidnih ovaca možeš da očekuješ čistu zaradu oko 3000 hiljade evra. Tu nemaš mnogo posla tako da ti to dođe kao dopunska delatnost.

danas je to nuzno svesti na porodicni biznis i nista vise od toga! ako se neko razbacuje sa ciframa od vise stotina,da ne kazem hiljada taj ili pere pare ili je lud... treba se organizovati i napraviti pregone,koji mogu da se djubre stajnjakom i po potrebi tj mogucnosti kose. kod mene je takodje to prosecna cena jagnjeta,oko 50 eura a ovca me kostaoko 2-2500 din. ostatak zarade se dobije muzom ili trecimjagnjenjem,kako kad... i jos nesto,kad su pitali nekog kako moze da se propadne u zivotu,on je odgovorio:kockanjem najbrze,kurvanjem najsladje,a poljoprivredom najsigurnije