E-Agrar

Sta to sve treba od dokumentacije da se prilozi? Imam neki zahtev za ostvarivanje prava za podsticaje,potvrda o placenoj premiji,polisu osiguranja,jel treba i uplatnicu da slikam?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Sta to sve treba od dokumentacije da se prilozi? Imam neki zahtev za ostvarivanje prava za podsticaje,potvrda o placenoj premiji,polisu osiguranja,jel treba i uplatnicu da slikam?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Подстицаји за осигурање биљних врста 2024.

Копија Полисе осигурања или Потврде о осигурању (у случају осигурања преко организатора производње) издате од стране друштва за осигурање
Копија Потврде о извршеном плаћању укупне премије осигурања издате од стране друштва за осигурање

Подстицаји за осигурање животиња 2024.

Копија Полисе осигурања или Потврде о осигурању (у случају осигурања преко организатора производње) издате од стране друштва за осигурање

Копија Потврде о извршеном плаћању укупне премије осигурања издате од стране друштва за осигурање

Ima li negde upustvo za kako da podnesem zahtev za osiguranje? Hvala
osiguranje-slika-sajt.jpg

Расписан јавни позив за подстицаје за премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња​

24. децембар 2024.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписала је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за управљање ризицима кроз премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња за 2024. годину.

Захтеви се подносе у периоду од 24. до 31. децембра 2024. године, преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји.

Право на подстицај остварују лица која су у периоду од 16. новембра претходне до 15. новембра текуће године, код друштва за осигурање, осигурала од ризика усеве и плодове ратарских, повртарских, воћарских култура, винове лозе и хмеља, као и расаднике и животиње.

Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари по захтеву за једну календарску годину износи 2.500.000 динара.

Текст Јавног позива можете преузети ОВДЕ.

Информације у вези расписаног Јавног позива доступне су на телефоне Инфо-центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде: 011/260-79-60 или 011/260-79-61, као и контакт центра Управе за аграрна плаћања 011/30-20-100 или 011/30-20-101, сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова, као и на званичној веб презентацији еАграр, на адреси https://eagrar.gov.rs/ .

Поступак је исти, како сте радили 2023 тако урадите и сада.

Poslednja izmena:
У међувремену сам престао да радим две парцеле, а које су биле током године осигуране, да ли и за њих смем да тражим повраћај? Телефони су заузети, никог не могу да добијем.

Screenshot-12.png

Da li ovaj zahtev moze da se podnese samo jednom ili moze kao akciza iz vise puta? Mnogo polisa trenutno nije dostupno i program ih ne povlači iz baze odakle bi trebao da ih prepozna. Da li ce se to resiti za ovih par dana trajanja poziva,to se ne zna. Iz osiguravajuce kuce dobijem odgovor da je sa polisom sve u redu i da njima nije vraćena kao neispravna. Gde onda koči: izmedju osiguranja i NBS ili izmedju NBS i E-agrara?

Imam problem sa ovom parcelom. Drugi put ne moze da se verifikuje a ne shvatam sta je problem. Parcela je u dva broja u katastru, dodao sam obe parcele posebno, nije proslo. Sada sam dodao parcelu iscela sa ukupnom povrsinom, opet nije proslo. Ne znam sta da pokusam sad?

b6b3a1a0594dbb37b827d75ea31840de.jpg

Imam problem sa ovom parcelom. Drugi put ne moze da se verifikuje a ne shvatam sta je problem. Parcela je u dva broja u katastru, dodao sam obe parcele posebno, nije proslo. Sada sam dodao parcelu iscela sa ukupnom povrsinom, opet nije proslo. Ne znam sta da pokusam sad?

b6b3a1a0594dbb37b827d75ea31840de.jpg
IMG-20241224-190334.jpg

Piše vam da je problem u Ugovoru (Sigurno je nečitko napisan broj parcele u samom Ugovoru).

Pozovite 0800106107 i reće vam gde je nastao tačno problem.

27646.webp

Влада Србије утврдила Предлог закона о допуни Закона о пољопривреди и руралном развој, испуњен још један од захтева пољопривредника​

Допуном поменутог закона прописана је могућност да се пољопривредник упише у Регистар пољопривредних газдинстава, односно да упише катастарску парцелу и по основу фактичког коришћења пољопривредног земљишта, на основу посебне изјаве оверене код надлежног органа.

Након усвајања закона, Влада Републике Србије ће донети посебну уредбу којом ће се ближе прописати услови фактичког коришћења пољопривредног земљишта, као и образац посебне изјаве о фактичком коришћењу пољопривредног земљишта.
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић истакао је да је овим испуњен још један од захтева које су пољопривредници износили приликом бројних састанака у Министарству и Влади Србије, што према његовим речима јасно показује посвећеност државног врха решавању кључних питања у договору са пољопривредним произвођачима.

„Влада Републике Србије и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде су и на овај начин доказали да су сигуран и поуздан партнер домаћим пољопривредницима. Настављамо да радимо у њиховом најбољем интересу и остајемо отворени за разговор и све оправдане и конструктивне предлоге наших пољопривредника“, поручио је министар.

Srdjan01 jel ovo sto si naveo znaci da ce se moci prijaviti i parcele koje nisu imale ugovore o zakupu? Jel to vazi za ovu godinu?

Nazad
Vrh