E-Agrar

Kako napraviti ugovor za zakup zemljista kada zemljiste prodajee ovlasceno(punomoc) licee? Radi se ugovor samo njim ili mora i sa vlasnikom?

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Kako napraviti ugovor za zakup zemljista kada zemljiste prodajee ovlasceno(punomoc) licee? Radi se ugovor samo njim ili mora i sa vlasnikom?

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Ovlašćeno lice mora da ima overeno kod notara Ovlašćenje za zastupanje, tj. ovlašćenje da može da potpiše ugovor o zakupu.

Obrazac možete da dobijete kod notara.​

Sigirno je pisano vise puta ali nisam uspeo da pronadjem a malo mi je hitno za odgovor. Do kad se moze uneti zemlja u gazdinstvo da bi se ostvarilo pravo za subvencije iduce godine, da li postoji granicni datum? Iskocila je neka prilika za zemlju sad ali su male sanse da se uspe odraditi ugovor pre praznika, tek oko 10og januara pa me zanima da li cu moci ostvariti pravo na subvenciju.

Sigirno je pisano vise puta ali nisam uspeo da pronadjem a malo mi je hitno za odgovor. Do kad se moze uneti zemlja u gazdinstvo da bi se ostvarilo pravo za subvencije iduce godine, da li postoji granicni datum? Iskocila je neka prilika za zemlju sad ali su male sanse da se uspe odraditi ugovor pre praznika, tek oko 10og januara pa me zanima da li cu moci ostvariti pravo na subvenciju.
Za svake republičke subvencije se podnosi zahtev. Parcele možeš ubacivati sve dok ne podneseš zahtev.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ja sam ubacio ,niti su gde vidljive niti ima nekih informacija.
U Sredu je postalo pravosnažno,sad čekam katastar mislim da moraju u roku 5 dana da donesu rešenje.
Još se ne pojavljuju u e agraru.
Ako se setiš pitaj za koji dan pa ću javiti.

U Sredu je postalo pravosnažno,sad čekam katastar mislim da moraju u roku 5 dana da donesu rešenje.
Ako se setiš pitaj za koji dan pa ću javiti

Ako se setiš pitaj za koji dan pa ću javiti.
Pravosnažno rešenje za ostavinsku?

Da li neko ima iskustva sa ubacivanjem parcela koje su u postupku ostavinske rasprave?
JP-fakticko-obradjivanje.jpg
To ste mogli da ubacite od 15. Oktobra pa do 15. Novembra 2024. godine.

Poljoprivrednici u evidenciju mogu uneti:

• poljoprivredno zemljište koje faktički obrađuju u komasacionom području, a što se može potvrditi zapisnikom o utvrđivanju faktičkog stanja komisije za komasaciju jedinice lokalne samouprave;

• poljoprivredno zemljište koje faktički obrađuju, a gde je iza upisanog vlasnika poljoprivrednog zemljišta u toku ostavinski postupak, a pretpostavljeni vlasnik ne raspolaže pravnosnažnom sudskom odlukom o sticanju predmetne nepokretnosti odnosno nije upisan u javni registar Katastra nepokretnosti kao vlasnik i ne protivi se da poljoprivrednik koji evidentira zemljište u tekućoj godini obrađuje predmetno poljoprivredno zemljište.
Evidentiranje se vrši putem portala eAgrar – Elektronskog Registra Poljoprivrednih Gazdinstava (eRPG) na elektronskoj adresi
https://erpg.eagrar.gov.rs/

Sada jedino možete da ubacite takve parcele tek kada se završi Ostavinska rasprava pa zvanično parcele pređu na vas.

Ja sam ubacio kad se pojavila ta mogućnost jel nisam znao kad ću dobiti punomoć za ostavinsku.
Tehnički kad se pojavila ta stavka u e-agraru ja sam ubacio i nije bila vidljiva nigde niti sam imao pravo da ostvarim subvenciju.Pre neki dan me notar zvao da je gotovo i da je pravosnaćno.Sad čekam katastar .

Srđane da li je moguće da je predmet već nedelju dana "u radu" a kad zovem kažu da je u obradi i da sačekam?
Za mehanizaciju je poziv u pitanju.

JP-fakticko-obradjivanje.jpg
To ste mogli da ubacite od 15. Oktobra pa do 15. Novembra 2024. godine.

Poljoprivrednici u evidenciju mogu uneti:

• poljoprivredno zemljište koje faktički obrađuju u komasacionom području, a što se može potvrditi zapisnikom o utvrđivanju faktičkog stanja komisije za komasaciju jedinice lokalne samouprave;

• poljoprivredno zemljište koje faktički obrađuju, a gde je iza upisanog vlasnika poljoprivrednog zemljišta u toku ostavinski postupak, a pretpostavljeni vlasnik ne raspolaže pravnosnažnom sudskom odlukom o sticanju predmetne nepokretnosti odnosno nije upisan u javni registar Katastra nepokretnosti kao vlasnik i ne protivi se da poljoprivrednik koji evidentira zemljište u tekućoj godini obrađuje predmetno poljoprivredno zemljište.
Evidentiranje se vrši putem portala eAgrar – Elektronskog Registra Poljoprivrednih Gazdinstava (eRPG) na elektronskoj adresi
https://erpg.eagrar.gov.rs/

Sada jedino možete da ubacite takve parcele tek kada se završi Ostavinska rasprava pa zvanično parcele pređu na vas.
Uradio sam tada tako, ali se ne vidi u gazdinstvu 🤔

Srđane da li je moguće da je predmet već nedelju dana "u radu" a kad zovem kažu da je u obradi i da sačekam?
Za mehanizaciju je poziv u pitanju.
Naravno da je moguće (Nekada to zna da potraje više od dve nedelje, sve zavisi koliki je problem).

Čim se završi Obrada status će vam se promeniti u Prihvaćen pa onda dobijate Rešenje.

Poslednja izmena:
@srdjan
Dali se zna kako ce se odvijati ova novina sa zakupom po drugom osnovu?
Ranije su bile dve opcije
1. Zemlja koja je u procesu komasacije
2. Zemlja koja je u procesu ostavinske rasprave.
Sada vidim da je ubacena i treca opcija, po kojoj moze da se prijavi zemlja koja se obradjuje pod arendu, bez ugovora, gde nije ni pokrenuta ostavinska rasprava izmedju naslednika.
Hoce li biti neka komisija koja ce izlaziti da se uveri u pravo stanje ko obradjuje te parcele?
Ima poprilično zakupa gde se ne moze ostvariti subvencije, a uredno se obradjuje.

Nazad
Vrh