Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kada je u pitanju zemlja u vlasništvu ne treba vam Izvod iz eKatastra.Kada otvaram novo gazdinstvo u PSS da li je dovoljan samo oštampani izvod iz e-katastra?Zemlja je u vlasništvu 1/1.
Ukoliko u listi ne vidite katastarsku parcelu koju posedujete, vratite se nazad a zatim dodajte ovu parcelu putem opcije ”Zemljište u svojini nosioca koje nije uređeno u Katastru i priložite izvod iz katastra kojim se ovo potvrđuje.
Zasto sistem onda sam ubaci taj izvoj iz katastra, ponovo?Treba samo ako su u pitanju nove parcele, ako su postojaće (Već ubačene) nema potrebe (Samo je dovoljno ubaciti nov overen ugovor i promeniti datum važenja zakupa).
Pa eto tako treba, u ostalom piše vam i kada dodajete nove parcele (Stare već ubačene ne treba nikakav Izvod pošto ste ga već ubacili kada ste stavili neku parcelu u Zakupu pa vam je istekao Ugovor pa ste ga samo Obnovili tako što ste stavili novi Ugovor).Zasto sistem onda sam ubaci taj izvoj iz katastra, ponovo?
Nije mi logično da mi treba da dostavljamo dokument kojem sistem ima direktan pristup
Probajte da dodate novu parcelu u zakupu bez Izvoda iz eKatastra i videćete šta će se desiti.
Hvala Srdjane puno.Kada je u pitanju zemlja u vlasništvu ne treba vam Izvod iz eKatastra.
Prilikom registracije odradite ovako:
Pregled i promena podataka o gazdinstvu
Svaku promenu u podacima o poljoprivrednom gazdinstvu neophodno je da prijavite Registru u roku od 30 dana od nastupanja promene.
3. Zemljišni fond i biljne kulture
Dodaj parcelu nosioca
U Katastru
Zemljište je u vlasništvu i upisano je u Katastar
Zemljište u svojini upisano u Katastar
Odaberite katastarku opštinu i broj katastarske parcele iz padajuće liste i upišite površinu koja se obrađuje a zatim dodajte parcelu na poljoprivredno gazdinstvo.
Naziv parcele:
Katastarska opština:
Broj kat. parcele:
Površina parcele: ha a m²
Površina koja se obrađuje:
Iskreno bolje nemojte ali kako god vi želite tako i odradite.Hvala Srdjane puno.
Jos jedno pitanje, imam i neke parcele koje trenutno nisu obradive, ali je u planu da se iskrci rastinje i da postanu.
Da li i njih sada da ubacim u novo gazdinstvo?Naravno ne bih ih prijavljivao za podsticaje. Kod pokojnog oca u gazdinstvu su bile, ali prijavljene bez kulture.
U ostalom prijavite ih bez biljne kulture.
Ubaci neka ti stoje bez kulture. Kada počneš da seješ nešto tada i unesi kulturu. Mada ako si ti vlasnik možeš da ih ubaciš kad oćeš za sekundu tako da je svejedno.Hvala Srdjane puno.
Jos jedno pitanje, imam i neke parcele koje trenutno nisu obradive, ali je u planu da se iskrci rastinje i da postanu.
Da li i njih sada da ubacim u novo gazdinstvo?Naravno ne bih ih prijavljivao za podsticaje. Kod pokojnog oca u gazdinstvu su bile, ali prijavljene bez kulture.
To nešto na moj račun da nemam pojmaMa nema pojma
Naravno da ne....To nešto na moj račun da nemam pojma
Probaj da stavis broj parcele 1552, i celu povrsinu 15393m², i da ispravis u ugovoru mozda nije dobro napisanoOpet problem oko iste parcele, ne znam sta je sad. Br parcele je u redu, kat.opstina je ista kao i ostale parcele. Na e agrar ne mogu nikog da dobijem.