E-Agrar

Kada otvaram novo gazdinstvo u PSS da li je dovoljan samo oštampani izvod iz e-katastra?Zemlja je u vlasništvu 1/1.

Kada otvaram novo gazdinstvo u PSS da li je dovoljan samo oštampani izvod iz e-katastra?Zemlja je u vlasništvu 1/1.
Kada je u pitanju zemlja u vlasništvu ne treba vam Izvod iz eKatastra.

Prilikom registracije odradite ovako:
Update

Pregled i promena podataka o gazdinstvu​

Svaku promenu u podacima o poljoprivrednom gazdinstvu neophodno je da prijavite Registru u roku od 30 dana od nastupanja promene.

3. Zemljišni fond i biljne kulture​

Dodaj parcelu nosioca

U Katastru

Zemljište je u vlasništvu i upisano je u Katastar

Zemljište u svojini upisano u Katastar​

Odaberite katastarku opštinu i broj katastarske parcele iz padajuće liste i upišite površinu koja se obrađuje a zatim dodajte parcelu na poljoprivredno gazdinstvo.

Naziv parcele:
Katastarska opština:
Broj kat. parcele:
Površina parcele: ha a m²
Površina koja se obrađuje:

Ukoliko u listi ne vidite katastarsku parcelu koju posedujete, vratite se nazad a zatim dodajte ovu parcelu putem opcije ”Zemljište u svojini nosioca koje nije uređeno u Katastru i priložite izvod iz katastra kojim se ovo potvrđuje.

Zasto sistem onda sam ubaci taj izvoj iz katastra, ponovo?
Nije mi logično da mi treba da dostavljamo dokument kojem sistem ima direktan pristup
Pa eto tako treba, u ostalom piše vam i kada dodajete nove parcele (Stare već ubačene ne treba nikakav Izvod pošto ste ga već ubacili kada ste stavili neku parcelu u Zakupu pa vam je istekao Ugovor pa ste ga samo Obnovili tako što ste stavili novi Ugovor).

.xml se sam doda (Povuče podatke) tek kada vi dodate Izvod iz eKatastra.

Probajte da dodate novu parcelu u zakupu bez Izvoda iz eKatastra i videćete šta će se desiti.

Da li ste imali problem da sistem nesto “brljavi”? Pokusao sam juce da unesem neke parcele koje su bile prosle godine u mom e agraru i samo sam ubacio novi ugovor i promenio datum trajanja zakupa. Na 10 parcela sve ok na tri problem. Na jednoj od te tri pise da se parcela nalazi u joj jednog gazdinstvu a to je nemoguce prosle god je bila kod mene a vlasnike licno poznajem i znam da nisu nikome izdali… druge dve parcele stoji ovako nesto

Sent from my iPhone using Tapatalk
3fb70cdff25ce033093b030e7c422327.jpg

Kada je u pitanju zemlja u vlasništvu ne treba vam Izvod iz eKatastra.

Prilikom registracije odradite ovako:
Update

Pregled i promena podataka o gazdinstvu​

Svaku promenu u podacima o poljoprivrednom gazdinstvu neophodno je da prijavite Registru u roku od 30 dana od nastupanja promene.

3. Zemljišni fond i biljne kulture​

Dodaj parcelu nosioca

U Katastru

Zemljište je u vlasništvu i upisano je u Katastar

Zemljište u svojini upisano u Katastar​

Odaberite katastarku opštinu i broj katastarske parcele iz padajuće liste i upišite površinu koja se obrađuje a zatim dodajte parcelu na poljoprivredno gazdinstvo.

Naziv parcele:
Katastarska opština:
Broj kat. parcele:
Površina parcele: ha a m²
Površina koja se obrađuje:
Hvala Srdjane puno.
Jos jedno pitanje, imam i neke parcele koje trenutno nisu obradive, ali je u planu da se iskrci rastinje i da postanu.
Da li i njih sada da ubacim u novo gazdinstvo?Naravno ne bih ih prijavljivao za podsticaje. Kod pokojnog oca u gazdinstvu su bile, ali prijavljene bez kulture.

Hvala Srdjane puno.
Jos jedno pitanje, imam i neke parcele koje trenutno nisu obradive, ali je u planu da se iskrci rastinje i da postanu.
Da li i njih sada da ubacim u novo gazdinstvo?Naravno ne bih ih prijavljivao za podsticaje. Kod pokojnog oca u gazdinstvu su bile, ali prijavljene bez kulture.
Iskreno bolje nemojte ali kako god vi želite tako i odradite.

U ostalom prijavite ih bez biljne kulture.

Poslednja izmena:
Hvala Srdjane puno.
Ubaci neka ti stoje bez kulture. Kada počneš da seješ nešto tada i unesi kulturu. Mada ako si ti vlasnik možeš da ih ubaciš kad oćeš za sekundu tako da je svejedno.

Sta znam, kada je E-agrar formiran sistem je automatski povukao sve parcele koje je otac posedovao.Ja sam onda selektovao sta je obradivo i do sada nije bilo problema.

Slobodno,i ja imam nekoliko parcela unetih ali nisam trazio podsticaje za njih niti stavljao biljnu kulturu. Zato sto na njima imaju neki objekti deo suma itd. (mala povrsina da bi se zezao sa merenjem i ubacivanjem. )

Вероварно да је Срђан мислио да у неком моменту човек може случајно непажњом да једним кликом унесе и биљну културу и онда ето потенцијалног проблема и пасивног статуса.

Ma kakav pasivan status,to samo naguzili ove politicki. 99.9% gazdinstva bi otislo u pasivu kad bi to gledali. Prosto je nemoguce izmeriti.Pogotovo zato sto su vecini PSSS odradile sve to i unele cele povrsine. Pola ljudi starijih generacija ni ne zna da udje na e-agrar.Normalno ne treba saviti celu povrsinu ako se vidi da pola nije obradjeno,cetvrtina i slicno. Ali ono par ari-orah na medji i slicno. Ma nema pojma :)

Potrebna jos jedna pomoc oko registracije novog gazdinstva.
Do skoro se nisam setio da smo pokojni otac i ja jos 2014. god napravili ugovor o plodouzivanju, ali celokupnu imovinu nismo zaveli na mene u katastru.Pre Nove godine sam preko advokata podneo zahtev za upis u katastar.U katastru je vec zavedeno na mene, ali me buni ovo u dnu izvoda, gde pise da prvostepena odluka nije konacna.Advokat mi je rekao da treba uplatiti jos administrativnu taksu kada stigne resenje.
Pitanje je da parcele li sa ovakvim izvodom iz katastra mogu vec ubaciti u E-agrar da otvorim novo gazdinstvo?
Ivako izgleda taj izvod:

Nazad
Vrh