E-Agrar

Procedura jeste jednostavna ali video si na klipu šta se dešava. Jednostavno ne radi aplikacija ono što se očekuje. Izaberem zip sa bekapom i neće dalje.

Evo našao sam rešenje, možda još nekome zatreba.
Consent nije hteo da uzme zip fajl sa bekapom napravljenim na starom telefonu. Ne znajući šta dalje, klonirao sam Consent u Dual space i gle čuda tako kloniran je prihvatio zip. Onda sam iz kloniranog Consenta napravio backup. Probao da ga učitam u pravi Consent i njega je prihvatio. Posle sam obrisao klon i Dual space. Pravi Consent sada radi kako treba.
Inače deluje besmisleno uopšte klonirati Consent kada u njega može da se doda više ID-eva.

Čitam sad recenzije na Play prodavnici. Niko nije uspeo da vrati backup posle zamene telefona, pa tako ni ja. A informatički sam obrazovan daleko više nego prosečan poljoprivrednik ili građanin Srbije.
Neodgovorno od strane kreatora aplikacije, sad moram opet u Poštu, da se ubeđujem sa nadrndanim šalterušama i čekam red sa "osetljivim" društvenim grupama koje čekaju socijalu...

Ja sam uspeo iz prve, na iPhone. Bilo je prosto da ne moze prostije

Prosto jeste ali nije htelo iz nekog razloga onako kako su ga zamislili, pa je moralo zaobilaznim putem.

Evo našao sam rešenje, možda još nekome zatreba.
Consent nije hteo da uzme zip fajl sa bekapom napravljenim na starom telefonu. Ne znajući šta dalje, klonirao sam Consent u Dual space i gle čuda tako kloniran je prihvatio zip. Onda sam iz kloniranog Consenta napravio backup. Probao da ga učitam u pravi Consent i njega je prihvatio. Posle sam obrisao klon i Dual space. Pravi Consent sada radi kako treba.
Inače deluje besmisleno uopšte klonirati Consent kada u njega može da se doda više ID-eva.
Drago mi je da je proradio Backup na ovaj način 🙂::svaka cast:::bravo::ppozdrav:::spreman na sve::.

Već neko vreme hoću da ubacim crkvenu zemlju u eAgrar, prvo sam zemlju ubacivao kao od fizičkog lica i tada sam dobijao obaveštenje da je potrebno da dodam i prilog mislim 2a, sad se ne sećam tačno. E sad, taj prilog sistem traži kada se crkvena zemlja ubacuje da je od pravnog lica, pa sam pokušao i da ubacim zemlju i na taj način, i posleee dugo vremena mi stigne ovo obaveštenje:

Screenshot-1.png

Meni je logičnije da ubacim parcele kao zakup od fizičkog lica i onda mogu da kao tip zakupa odaberem zakup crkvene zemlje, a kada biram zakup od pravnog lica, mislim da samo tu opciju i imam kao tip zakupa - zakup od pravnog lica.

Već neko vreme hoću da ubacim crkvenu zemlju u eAgrar, prvo sam zemlju ubacivao kao od fizičkog lica i tada sam dobijao obaveštenje da je potrebno da dodam i prilog mislim 2a, sad se ne sećam tačno. E sad, taj prilog sistem traži kada se crkvena zemlja ubacuje da je od pravnog lica, pa sam pokušao i da ubacim zemlju i na taj način, i posleee dugo vremena mi stigne ovo obaveštenje:

Screenshot-1.png

Meni je logičnije da ubacim parcele kao zakup od fizičkog lica i onda mogu da kao tip zakupa odaberem zakup crkvene zemlje, a kada biram zakup od pravnog lica, mislim da samo tu opciju i imam kao tip zakupa - zakup od pravnog lica.
Kako staviti crkvenu zemlju u našem gazdinstvu preko platforme eRPG u okviru softverskog rešenja eAgrar

1. Kliknuti na
    Update

Pregled i promena podataka o gazdinstvu
  2. Dodaj parcelu nosioca
  3. U zakupu ili ustupljeno zemljište od pravnog lica

Od dokumenata je potrebno

1. Overen Ugovor i Izjava (Prilog 2a) od strane Notara i samog Paroha
  2. Izvod iz eKatastra
  3. Prilog 2a

Napomena

Prilikom unosa u eRPG potrebno je da upišete matični broj crkve. Ispred matičnog broja dodati odgovarajući broj nula do 13 cifara, da bi sistem prihvatio zahtev.

Jesi siguran da je tako? Sve sam tako radio i posle provere pojavila se poruka kao gore. A kada dodam još pet nula ispred matičnog broja (da bi bilo 13 ukupno) i pokušam da priložim dokumenta, pojavi se obaveštenje: "Please match the requested format", bez nula, matični broj ima osam cifara.

Jel i ta izjava 2a mora da se overi kod notara?

Jesi siguran da je tako? Sve sam tako radio i posle provere pojavila se poruka kao gore. A kada dodam još pet nula ispred matičnog broja (da bi bilo 13 ukupno) i pokušam da priložim dokumenta, pojavi se obaveštenje: "Please match the requested format", bez nula, matični broj ima osam cifara.
Tako je rečeno da se radi u ostalom pošaljite mail na uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs uap.callcentar@minpolj.gov.rs ili pozovite

011/3020100

011/3020101

011/3020118

0800/106107

1. Kontakt telefoni:

- nacionalne mere

011/3020100
011/3020101
011/3020118
0800/106107

2. Kontakt forme na zvaničnim internet prezentacijama:

- Uprava za agrarna plaćanja:

- eAgrar:

3.Elektronske adrese:

uap.refakcija@minpolj.gov.rs
uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs uap.callcentar@minpolj.gov.rs

4. Društvene mreže:

- Instagram profil

- Fejsbuk profil

Jel i ta izjava 2a mora da se overi kod notara?
Može ali nema potrebe.

Ovo je sramota. Prosleđujem zvaničan odgovor Uprave za agrarna plaćanja. Razgovarao sam sa advokatom, jako je bitno da se svi koji imate isti problem obratite pismeno putem mejla Upravi za agrarna plaćanja i da im prosledite dopis u kome ćete napisati da imate problem, da se računi koji su izdati u skladu sa zakonskim propisima ne nalaze na eAgrar platformi i da ste zbog toga sprečeni da podnesete zahtev za refakciju na gorivo. Obavezno kao prilog dopisa skenirajte ili slikajte račune.Takođe, zatražite hitno rešavanjem problema da biste blagovremeno mogli da podnesete zahtev.
Ukoliko vam se računi ne pojave, advokat je spreman da pokrene tužbu. Postupak će trajati ali ćete sigurno dobiti novac, a troškove postupka i advokata će snositi Uprava za agrarna plaćanja koja je nadležna za vođenje elektronskog registra eAgrar, ili Poreska uprava.
Neću da poklonim 500 litara goriva (25.000 dinara) državi iz principa. Zamislite samo koliko nas ima koji su oštećeni, i koliko je to novca.
Probajte i vi razgovarati sa advokatom koga poznajete, a ukoliko vam bude trebao advokat pišite mi poruku pa ću vam dati broj advokata (samo da ga pitam). Sigurno će biti bolje ako jedan advokat zastupa nas više.
IMG-20241203-180206.jpg

Kako upisujete površinu kad recimo izimate u zakup od supružnika gde je zajednička svojina a površina je neparna,recimo 1 ha 10 ari 25 m2?
Znači zajednička svojina,supružnici su vlasnici pola pola,uzimate od jednog i kako pišete površinu?

kako da upisem zemlju koju sam kupio,ona je jos uvek u gazdinstvu koje je u pasivnom statusu,upisano po starom(nikad nije bila u eagraru )jer covek(nosilac) je preminu pre dve godine,sin od tad nije nista radio,niti je bio clan...?

IMam ugovor o zakupu koji istice 31.12.2024
Napravio sam novi ugovor,kako sad ide u takvoj situaciji,jel moram da cekam 31.12. Pa da ubacim novi ugovor ili postoji druga opcija?

Nazad
Vrh