E-Agrar

Hvala Srđan01.Znači mogao bi sin da otvori novo gazdinstvo i upiše ovu njivu koja je u građevinskom području.

kako bese kad imam sa suprugom zemlju kao zajednicku imovinu? jel treba ugovor o zakupu sa njom polovine dela?ili...

Jedno pitanje,otac ima na sebe gazdinstvo,znaci on je nosilac,to gazdinstvo nije upisano u e agrar,zanima me koja je procedura da to gazdinstvo upisem na svoje ime,inace zivimo na istoj adresi.

Послато са SM-A207F помоћу Тапатока

Jedno pitanje,otac ima na sebe gazdinstvo,znaci on je nosilac,to gazdinstvo nije upisano u e agrar,zanima me koja je procedura da to gazdinstvo upisem na svoje ime,inace zivimo na istoj adresi.

Svako Poljoprivredno gazdinstvo je upisano na platformi eRPG u okviru softverskog rešenja eAgrar tako da nema šanse da nema (Upisano) digitalno gazdinstvo kao što kažete da nema ⚠️

Recite ocu da ode u Poštu i da traži eID parametre za eAgrar. Kada dođe kući na njegovom ili vašem telefonu instalirajte aplikaciju ConsentID i skenirajte QR kod sa papirića.

Uputstvo za ConsentID

• Uđite u ConsentID
  • Kliknite na Sledeći korak
  • Napišite PIN (Obavezno ga zapamtite)
  • Ponovite isti PIN
  • Kliknite na Skenirajte QR kod
  • Uzmite onaj papirić koji ste dobili na šalteru pošte i skenirajte taj kod
To je to sada samo pratite šta vam piše na ekranu.

Uputstvo za promenu nosioca poljoprivrednog gazdinstva​

• Uđite na platformu eRPG (erpg.eagrar.gov.rs)
  • Sistem vas prebacuje na eUpravu
  • Napišite vaš email (Tamo gde je registrovan eID)
  • Kliknite Prijavi se
  • Krugovi počinju da se okreću
  • Uzmite telefon (Naravno treba da je uključen WI-FI ili Mobilni podaci)
  • Uđite u aplikaciju ConsentID
  • Napišite onaj PIN koji ste naravno zapamtili
  • Kliknite na primljeni zahtev (Teče vam vreme)
  • Odobrite zahtev
  • Sada se vraćamo na računar ili drugi uređaj (Uglavnom tamo odakle ste poslali zahtev ConsentID-u)
  • U padajućem meniju biramo (Kliknemo)
    Update
Promena nosioca porodičnog PG
Podnestite zahtev za promenu nosioca Vašeg poljoprivrednog gazdinstva tako što ćete imenovati nekog od članova za novog nosioca i priložiti saglasnost ostalih članova
  • Izaberite vas kao člana očevog poljoprivrednog gazdinstva

Potrebno je da priložite sledeća dokumenta:
  • Izjavu novog nosioca da prihvata da bude nosilac (Izjava Prilog 5)
  • Izjavu svih članova da su članovi domaćinstva novog nosioca (Izjava Prilog 2)
  • Potvrdu iz banke ili ugovor o otvaranju namenskog računa.

• Podnesite zahtev i to je to sada vam ostaje da čekate i da čekate da vam se zahtev odobri i da se gazdinstvo prebaci na vas.
Ovako kada pročitate izgleda da je strašno (teško) ali ne brinite se ništa nije teško. Ako se plašite ovo da odradite imate PSSS pa će vam pomoći u svakom trenutku.

Poslednja izmena:
Svako Poljoprivredno gazdinstvo je upisano na platformi eRPG u okviru softverskog rešenja eAgrar tako da nema šanse da nema (Upisano) digitalno gazdinstvo kao što kažete da nema

Recite ocu da ode u Poštu i da traži eID parametre za eAgrar. Kada dođe kući na njegovom ili vašem telefonu instalirajte aplikaciju ConsentID i skenirajte QR kod sa papirića.

Uputstvo za ConsentID

• Uđite u ConsentID
  • Napišite PIN (Obavezno ga zapamtite)
  • Ponovite isti PIN
  • Kliknite na Skenirajte QR kod
  • Uzmite onaj papirić koji ste dobili na šalteru pošte i skenirajte taj kod

Uputstvo za promenu nosioca poljoprivrednog gazdinstva​

• Uđite na platformu eRPG (erpg.eagrar.gov.rs)
  • Sistem vas prebacuje na eUpravu
  • Napišite vaš email (Tamo gde je registrovan eID)
  • Kliknite Prijavi se
  • Krugovi počinju da se okreću
  • Uzmite telefon (Naravno treba da je uključen WI-FI ili Mobilni podaci)
  • Uđite u aplikaciju ConsentID
  • Napišite onaj PIN koji ste naravno zapamtili
  • Kliknite na primljeni zahtev (Teče vam vreme)
  • Odobrite zahtev
  • Sada se vraćamo na računar ili drugi uređaj (Uglavnom tamo odakle ste poslali zahtev ConsentID-u)
  • U padajućem meniju biramo (Kliknemo)
    Update
Promena nosioca porodičnog PG
Podnestite zahtev za promenu nosioca Vašeg poljoprivrednog gazdinstva tako što ćete imenovati nekog od članova za novog nosioca i priložiti saglasnost ostalih članova
  • Izaberite vas kao člana očevog poljoprivrednog gazdinstva

Potrebno je da priložite sledeća dokumenta:

• Podnesite zahtev i to je to sada vam ostaje da čekate i da čekate da vam se zahtev odobri i da se gazdinstvo prebaci na vas.
Hvala na opsirnom objasnjenju.

Prosle godine sam ubacio ugovor zakupa sa dva brata koji imaju po 1/2
Napravio dve njive ( za svakoga po 1/2 ukupne površine )

Sada imam to sa bračnim parom.
Da li praviti jednu ili opet dve njive?

Napravio sam kopiju ID-a iz Consenta i prekopirao zip fajl na novi telefon. Međutim, sad ne mogu da dodam taj ID. Kad na novom izaberem taj tip fajl, ne desi se ništa. Nudi mi i opciju da otpakujem zip u kome su dva fajla. Koji od ta dva fajla da izaberem ako se uopšte tako radi?

Napravio sam kopiju ID-a iz Consenta i prekopirao zip fajl na novi telefon. Međutim, sad ne mogu da dodam taj ID. Kad na novom izaberem taj tip fajl, ne desi se ništa. Nudi mi i opciju da otpakujem zip u kome su dva fajla. Koji od ta dva fajla da izaberem ako se uopšte tako radi?

Uputstvo za MultiSpace

1. Uđete u aplikaciju MultiSpace
2. Kliknete na +
3. Nađete ConsentID
4. Kliknete na CLONE
5. Kliknete na ConsentID (Pa neki broj) i dalje ste u aplikaciji MultiSpace
6. Sada ste ušli u klonirani ConsentID

Uputstvo za ConsentID (Vraćanje BackUp)​

1. Klikćete 4x Sledeći korak
2. Napišete PIN po izboru (Zapamtite ga :haha: )
3. Ponovo potvrdite taj isti PIN
4. Kliknete na Unesite parametre ručno
5. Kliknite Nazad
6. Kliknite na Započnite
7. Kliknite na Povraćaj ID-a
8. Kliknite na Izaberite svoju datoteku (To je onaj BackUp što ste napravili)
9. Upišite onaj PIN kada ste pravili BackUp
10. Kliknite na Potvrdi
11. Kliknite na Povraćaj ID-a
12. Kliknite na OK

Sve ovo ste imali u ovoj temi

Napomena

.zip fajl ne trebate da raspakujete (Otpakujete).

Problem je u tome što kad uradim korak 8. ne dešava se ništa. Izaberem zip fajl ali posle toga mi ne traži pin za bekap, već opet izađe isti ekran kao na koraku 8.

Problem je u tome što kad uradim korak 8. ne dešava se ništa. Izaberem zip fajl ali posle toga mi ne traži pin za bekap, već opet izađe isti ekran kao na koraku 8.
Vi ste prvi koji je imao problem sa pravljenjem Rezervne kopije (Backup) i u opšteno vraćanje kopije na drugi telefon.

BackUp mora da radi i na oficijalnoj (ConsentID) aplikaciji i na (MultiSpace) aplikaciji treće strane.

Snimite mi video da vidim gde grešite (Prilikom objave klipa na YT stavite da bude vidljiv samo onima koji imaju link), link mi pošaljite u Privatnoj Prepisci. Ima mogućnost da vam pomognem i preko TeamViewer Remote.

Poslednja izmena:
Ja sam to drugacije resio ali ne na eagraru,jos se islo u trezor. Cale i majka imaju sve po pola pa sam jedan ugovor napravio samo dodao da oboje potpisu i tako predao i ta parcela mi se vodi kao jedna a sad na eagraru imam parcele po pola sa zenom pa morao sam razdvajati

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Čitam sad recenzije na Play prodavnici. Niko nije uspeo da vrati backup posle zamene telefona, pa tako ni ja. A informatički sam obrazovan daleko više nego prosečan poljoprivrednik ili građanin Srbije.
Neodgovorno od strane kreatora aplikacije, sad moram opet u Poštu, da se ubeđujem sa nadrndanim šalterušama i čekam red sa "osetljivim" društvenim grupama koje čekaju socijalu...

Igrom slucaja u zadnje 2nedelje, sam tri puta a poslednji put pre tri dana sam akrivirao consent id pomocu istog back up sto sam napravio ranije za nedaj boze.

Čitam sad recenzije na Play prodavnici. Niko nije uspeo da vrati backup posle zamene telefona, pa tako ni ja. A informatički sam obrazovan daleko više nego prosečan poljoprivrednik ili građanin Srbije.
Neodgovorno od strane kreatora aplikacije, sad moram opet u Poštu, da se ubeđujem sa nadrndanim šalterušama i čekam red sa "osetljivim" društvenim grupama koje čekaju socijalu...
Možda ti baš zbog takvog stava kosmos ne dozvoljava da napraviš bekap nego da ideš u poštu dok prosečan poljoprivrednik i građanin (milan11 i RAca) napravi bekap bez problema.

Logujte se preko PIN-a od Biometrijske Lične karte i rešen problem (Onda možete sami sebi da izdate parametre za ConsentID ili možete da se logujete preko Lične karte):ppozdrav:.

Od telefona do telefona​

Lično sam probao da vratim Backup na drugi telefon i radi, a i baš mi je bila pre pola sata jedna poznanica pošto je kupila nov telefon pa sam joj na stari napravio Backup i onda sam prebacio na novi preko Bluetooth-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh