E-Agrar

Kakva je procedura za promenu broja računa gazdinstva?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Mislim da mozes sam da ga promenis u bilo kom trenutku na eAgraru.. Mada, ukoliko cekas neke isplate predlazem da sacekas da to prodje pa onda da radis zamenu da ne dodje do neke zabune..

Mislim da mozes sam da ga promenis u bilo kom trenutku na eAgraru.. Mada, ukoliko cekas neke isplate predlazem da sacekas da to prodje pa onda da radis zamenu da ne dodje do neke zabune..
Tako sam i planirao da uhvatim momenat kad nema ništa na čekanju od uplata. U planu je da menjam banku pa pitam jel treba da se prilaže ugovor o otvaranju računa i tako te stvari...

Kakva je procedura za promenu broja računa gazdinstva?

Update

Pregled i promena podataka o gazdinstvu

Svaku promenu u podacima o poljoprivrednom gazdinstvu neophodno je da prijavite Registru u roku od 30 dana od nastupanja promene.

1.4. Namenski račun

Izmeni podatke o računu

Priložite Ugovor o novo otvorenom računu

💬 Moj predlog vam je da sačekate da vam se izvrše sve isplate pa tek onda menjate broj računa. Inače do kada vam važi ovaj stari račun ?

Pa nisam ništa još preduzimao oko toga. Važi do daljnjeg...

Verujem ubrzo.
Uvek je bilo dosta brzo resavanje tih konkursa za mehanizaciju. Prosle godine predato u avgustu, a isplaceno negde pocetkom decembra. Ove godine je predato mnogo manje zahteva nego prosle godine. Situacija koja oslikava stanje u poljoprivredi.

Interesuje me da li na istoj adresi mogu biti upisana 2 poljoprivredna gazdinstva
Da bez problema
da li njiva u građevinskom području može da se prijavi za subvencije?
Pravo na podsticaje se ne može ostvariti za površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje je podnosilac zahteva uzeo u zakup, odnosno na korišćenje, osim za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini koje je uzeo u zakup na javnom nadmetanju u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište”.

Članom 88.st.5. Zakona o planiranju i izgradnji propisano je da je vlasnik katastarske parcele kojoj je promenjena namena iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište dužan da plati naknadu za promenu namene zemljišta pre izdavanja građevinske dozvole, u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište. Takođe, članom 88.st.2.ovog zakona propisano je da organ nadležan za poslove državnog premera i katastra rešenjem provodi nastalu promenu i stavlja zabeležbu o obavezi plaćanja naknade za promenu namene poljoprivrednog zemljišta u bazu podataka katastra nepokretnosti iz koje se izdaje list nepokretnosti.

Član 88.

Kada se planskim dokumentom promeni namena poljoprivrednog u građevinsko zemljište, organ nadležan za donošenje planskog dokumenta je dužan da u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu tog dokumenta, organu nadležnom za poslove državnog premera i katastra dostavi akt koji sadrži popis katastarskih parcela kojima je promenjena namena.

Organ nadležan za poslove državnog premera i katastra rešenjem provodi nastalu promenu i stavlja zabeležbu o obavezi plaćanja naknade za promenu namene poljoprivrednog zemljišta u bazu podataka katastra nepokretnosti iz koje se izdaje list nepokretnosti.

Poljoprivredno zemljište kojem je planskim dokumentom promenjena namena u građevinsko, do privođenja zemljišta nameni može se koristiti za poljoprivrednu proizvodnju.

Rešenje iz stava 2. ovog člana dostavlja se vlasniku zemljišta, ministarstvu nadležnom za poslove poljoprivrede i nadležnom poreskom organu u roku od 15 dana od dana donošenja rešenja.

Vlasnik katastarske parcele kojoj je promenjena namena iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište dužan je da plati naknadu za promenu namene zemljišta pre izdavanja građevinske dozvole, u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište.

Ako je promena namene, odnosno vrste zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko izvršena na osnovu zakona, planskog dokumenta ili odluke nadležnog organa do 15. jula 1992. godine, odnosno do dana stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Službeni glasnik RS", broj 49/92), ne plaća se naknada za promenu namene zemljišta, bez obzira što je kao kultura određene klase tog zemljišta upisana njiva, vinograd, voćnjak, livada, pašnjak, trstik-močvara ili neplodno zemljište.

Organ nadležan za poslove državnog premera i katastra dužan je da, po dobijanju akta iz stava 1. ovog člana u roku od 60 dana upiše zabeležbu o obavezi plaćanja naknade za promenu namene zemljišta, za zemljište kome je namena promenjena iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište posle roka utvrđenog u stavu 6. ovog člana.

Naknada za promenu namene poljoprivrednog u građevinsko zemljište ne plaća se prilikom izgradnje objekata od značaja za Republiku Srbiju, kao i za izgradnju objekata javne namene u skladu sa programom uređivanja građevinskog zemljišta kada je obveznik plaćanja Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave.

Vlada, na predlog ministarstva nadležnog za poslove građevinarstva, utvrđuje projekte za izgradnju objekata od značaja za Republiku Srbiju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh