E-Agrar

kako da upisem zemlju koju sam kupio,ona je jos uvek u gazdinstvu koje je u pasivnom statusu,upisano po starom(nikad nije bila u eagraru )jer covek(nosilac) je preminu pre dve godine,sin od tad nije nista radio,niti je bio clan...?
Mora se obrisati gazdinstvo od tog pokojnika, samo tako i nikako drugačije. Idi sa njegovim sinom u najbliži pss i odradice vam oni.

Nista ne moras da razdvajas povrsinu, samo u ugovoru moras imati da pravis sa supruznicima(to je slucaj kad je imovina 1/1) i to je to, treba da budu oboje prisutni kod notara ..
To znam,ali me interesuje koja površina se upisuje kad baš uzimaš samo pola,recimo od svoje supruge(a vodi se kao zajednička svojina 1/1),nebitno,samo kako kad ne može da se podeli na dva,ali evo kolega je odgovorio gore.
Hvala u svakom slučaju.

Da li zakupodavac treba da bude prisutan kod notara prilikom overe ugovora, ili može ugovor sam da podnese zakupac?

To znam,ali me interesuje koja površina se upisuje kad baš uzimaš samo pola,recimo od svoje supruge(a vodi se kao zajednička svojina 1/1),nebitno,samo kako kad ne može da se podeli na dva,ali evo kolega je odgovorio gore.
Hvala u svakom slučaju.
Kolega je odgovorio pogresno. Imao sam takav slucaj i stavio sam na jedno 1m2 vise i proslo je.

Da li zakupodavac treba da bude prisutan kod notara prilikom overe ugovora, ili može ugovor sam da podnese zakupac?
Oboje moraju da potpišu, ali može i odvojeno, i kod dva različita notara, samo onda treba 1 primerak ugovora više koji ostaje kod drugog notara...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Mora se obrisati gazdinstvo od tog pokojnika, samo tako i nikako drugačije. Idi sa njegovim sinom u najbliži pss i odradice vam
Mora se obrisati gazdinstvo od tog pokojnika, samo tako i nikako drugačije. Idi sa njegovim sinom u najbliži pss i odradice vam oni.
zvao ja pss,al rekli da mogu samo da brisu ako je u eagraru,moracu da odem licno pa da vidim

Pa jel nije sad skoro neko ovde na Poljinfu rekao da sve što je bilo u onom nekadašnjem registru automatski je prešlo u E agrar.

@pavelbr Serendaju oni, evo ja sam pre neki dan rešio moj problem, čovek je umro pre neku godinu i sve parcele ostale upisane na njegovom gazdinstvu. Zovi sutra za početak upravu za agrarna plaćanja da ti objasne a posle ide u pss i moraju odraditi, trebaće ti umrlica i par podataka...

A ako je čovek još živ a nema eagrar i mogućnosti kako da samostalno obriše parcele? Već dugo su parcele u njegovom gazdinstvu a sad je rešio da da u zakup i potpisao ugovor...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nazad
Vrh