E-Agrar

Jel zna neko nesto u vezi paljenja na njivi?
Vlasnik od koga sam uzeo zemlju u zakup je palio kukuruziste prosle nedelje ( ne znam zasto ) . A ove nedelje registrujem parcele na moje gazd.
Da ne naj*ebem ja zbog toga?

Srđan01 hoće li ovi iz Uprave za agrarna plaćanja po automatizmu platiti ovih 10.000 a na osnovu onoga što je već u sistemu kod njih za isplatu po ha? Da li će da pošalju Rešenje u sanduče pa onda da se ide u Eagrar i opet da se odustane od žalbe da bi uplatili?

Mene interesuje koja povrsina ce se ispalcivati, ona koja je bila proletos kad je bilo onih 18 hilj ili sad kakvo je stanje u gazdinstvu broj hektara?

Mene interesuje koja povrsina ce se ispalcivati, ona koja je bila proletos kad je bilo onih 18 hilj ili sad kakvo je stanje u gazdinstvu broj hektara?
  • Usaglašeno je da će Ministarstvo poljoprivrede isplatiti dodatnih 10.000 dinara svima koji su ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini, u roku od 30 dana, računajući od dana potpisivanja ovog sporazuma.
Ovo znači da neće trebati računi za ovu godinu (Svako ko je dobio subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" dobiće i za Sertifikovano seme ali samo 10.000 a ne 17.000 dinara).
  • Ministarstvo se obavezalo i da će se izmenom Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju propisati regres za sertifikovano seme u iznosu do 17.000 dinara po hektaru, da će javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na regres za sertifikovano seme biti raspisan najkasnije do kraja aprila 2025. godine i da će se isplatiti svi uredno podneti zahtevi u roku od 30 dana, a da će svi uredno podneti zahtevi za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2025. godini, u iznosu od 18.000 dinara po hektaru, biti isplaćeni najkasnije do 1. aprila 2025. godine.
Ovo znači da će trebati računi. Право на регрес за сретификовано семе, у 2025. години, може да се оствари ако је рачун о куповини сертификованог семена издат у периоду од 1. августа 2024. године до дана подношења захтева.

Poruka u temi "Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu"
Srđan01 hoće li ovi iz Uprave za agrarna plaćanja po automatizmu platiti ovih 10.000 a na osnovu onoga što je već u sistemu kod njih za isplatu po ha ?
Da iće po automatizmu
Svako ko je dobio subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" tako će dobiti i za Sertifikovano seme (Samo što neće trebati računi).
Da li će da pošalju Rešenje u sanduče pa onda da se ide u Eagrar i opet da se odustane od žalbe da bi uplatili?
Tu informaciju još uvek nemam.

Nazad
Vrh