E-Agrar

Jel zna neko nesto u vezi paljenja na njivi?
Vlasnik od koga sam uzeo zemlju u zakup je palio kukuruziste prosle nedelje ( ne znam zasto ) . A ove nedelje registrujem parcele na moje gazd.
Da ne naj*ebem ja zbog toga?

Srđan01 hoće li ovi iz Uprave za agrarna plaćanja po automatizmu platiti ovih 10.000 a na osnovu onoga što je već u sistemu kod njih za isplatu po ha? Da li će da pošalju Rešenje u sanduče pa onda da se ide u Eagrar i opet da se odustane od žalbe da bi uplatili?

Mene interesuje koja povrsina ce se ispalcivati, ona koja je bila proletos kad je bilo onih 18 hilj ili sad kakvo je stanje u gazdinstvu broj hektara?

Mene interesuje koja povrsina ce se ispalcivati, ona koja je bila proletos kad je bilo onih 18 hilj ili sad kakvo je stanje u gazdinstvu broj hektara?
  • Usaglašeno je da će Ministarstvo poljoprivrede isplatiti dodatnih 10.000 dinara svima koji su ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini, u roku od 30 dana, računajući od dana potpisivanja ovog sporazuma.
Ovo znači da neće trebati računi za ovu godinu (Svako ko je dobio subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" dobiće i za Sertifikovano seme ali samo 10.000 a ne 17.000 dinara).
  • Ministarstvo se obavezalo i da će se izmenom Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju propisati regres za sertifikovano seme u iznosu do 17.000 dinara po hektaru, da će javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na regres za sertifikovano seme biti raspisan najkasnije do kraja aprila 2025. godine i da će se isplatiti svi uredno podneti zahtevi u roku od 30 dana, a da će svi uredno podneti zahtevi za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2025. godini, u iznosu od 18.000 dinara po hektaru, biti isplaćeni najkasnije do 1. aprila 2025. godine.
Ovo znači da će trebati računi. Право на регрес за сретификовано семе, у 2025. години, може да се оствари ако је рачун о куповини сертификованог семена издат у периоду од 1. августа 2024. године до дана подношења захтева.

Poruka u temi "Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu"
Srđan01 hoće li ovi iz Uprave za agrarna plaćanja po automatizmu platiti ovih 10.000 a na osnovu onoga što je već u sistemu kod njih za isplatu po ha ?
Da iće po automatizmu
Svako ko je dobio subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" tako će dobiti i za Sertifikovano seme (Samo što neće trebati računi).
Da li će da pošalju Rešenje u sanduče pa onda da se ide u Eagrar i opet da se odustane od žalbe da bi uplatili?
Tu informaciju još uvek nemam.

Sta je sad to?
271fb282e130e1269b32d20eb7a6aa01.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Sta je sad to?
271fb282e130e1269b32d20eb7a6aa01.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
JP-fakticko-obradjivanje.jpg

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања позива пољопривредне произвођаче да изврше евидентирање пољопривредног земљишта које фактички обрађују, а без регулисаног правног основа са претпостављеним власником.

Пољопривредници у евиденцију могу унети​

• пољопривредно земљиште које фактички обрађују у комасационом подручју, а што се може потврдити записником о утврђивању фактичког стања комисије за комасацију јединице локалне самоуправе;

• пољопривредно земљиште које фактички обрађују, а где је иза уписаног власника пољопривредног земљишта у току оставински поступак, a претпостављени власник не располаже правноснажном судском одлуком о стицању предметне непокретности односно није уписан у јавни регистар Kатастра непокретности као власник и не противи се да пољопривредник који евидентира земљиште у текућој години обрађује предметно пољопривредно земљиште.

Евидентирање се врши путем портала еАграр – Електронског Регистра Пољопривредних Газдинстава (еРПГ) на електронској адреси https://erpg.eagrar.gov.rs/ у периоду од 15. октобра 2024. до 15. новембра 2024. године.

Da li firma moze da sa zemljište u zakup i kakva su tu pravila za osnovne subvencije?
Update

Pregled i promena podataka o gazdinstvu​

(Svaku promenu u podacima o poljoprivrednom gazdinstvu neophodno je da prijavite Registru u roku od 30 dana od nastupanja promene).

3. Zemljišni fond i biljne kulture

Dodaj parcelu člana
Dodaj parcelu nosioca

U zakupu ili ustupljeno zemljište od pravnog lica
(Zemljište je u zakupu ili ustupljeno od pravnog lica).

Zakupljeno ili ustupljeno zemljište​

Unesite Matični broj zakupodavca/vlasnika zemljišta, katastarku opštinu, broj katastarske parcele i unesite ukupnu površinu parcele i površinu dela koji se obrađuje. Takođe, potrebno je uneti i tip zakupa kao i period do kad je ugovoren zakup/ustupanje.
Nakon toga priložite dokumente:
  • Ugovor o zakupu ili ustupanju
  • Izvod iz Katastra ili Zemljišne knjige
  • Prilog 2a - Izjava odgovornog lica u pravnom licu koje je vlasnik zemljišta i zakupodavac, odnosno ustupilac zemljišta na korišćenje

Prvi put ubacujem novu parcelu i traži mi da dostavim i izvod iz katastra ili zemljišne knjige... kako taj dokument izgledai kako da ga nabavim? Nije dovoljno onaj fajl sa javnog uvida?

Prvi put ubacujem novu parcelu i traži mi da dostavim i izvod iz katastra ili zemljišne knjige... kako taj dokument izgledai kako da ga nabavim? Nije dovoljno onaj fajl sa javnog uvida?
Poruka u temi "Najčešća pitanja u temi eAgrar"

eKatastar

Sinoć na vestima čujem da je produžen neki rok za subvencionisano gorivo. O čemu se tu radi?

Ma drže cenu 179 dinara, sipaj kolko oćeš ako imaš Agro karticu
To traje već preko mesec dana sigurno.

"AKCIJA SE NASTAVLJA! EVRO DIZEL PO AKCIJSKOJ CENI OD 179DIN/L DO 17.11.2024!
Iako je Vase poljoprivredno gazdinstvo iskoristilo godisnji limit za kupovinu dizela po povlascenoj ceni definisanoj Uredbom Vlade Srbije, kompanija NIS Vam omogucava da do 17. novembra kupujete Evro dizel i OPTI dizel po specijalnoj akcijskoj ceni od 179 din/l.
Cekamo vas na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama."

Poslednja izmena:
Sinoć na vestima čujem da je produžen neki rok za subvencionisano gorivo. O čemu se tu radi?
IMG-b59a605e17576f557e855d8263fd8b15-V.jpg

На иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а услед повољних тржишних околности, Нафтна индустрија Србије продужила је до 17. новембра 2024. године акцију по којој сва регистрована пољопривредна газдинства могу да, уз употребу картица издатих регистрованим пољопривредним газдинствима, купују дериват EVRO DIZEL по максималној малопродајној цени од 179 динара по литру.

Услов за коришћење ове акције је да пољопривредна газдинства буду регистрована и уз то да поседују агро картицу, коју сада једноставно и брзо могу да добију уз помоћ нове дигитализоване „НИС Агро картица“ мобилне апликације. Напомињемо да је упутство за преузимање апликације и подношење захтева за НИС Агро картицу доступно на званичном сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и на званичном сајту Управе за аграрна плаћања и сајту еАграр.

Такође, наглашавамо да су пољопривредницима за помоћ и подршку у овом процесу на располагању и све пољопривредне саветодавне стручне службе широм Србије.

Подсећамо вас да је Уредбом о ограничењу висине цена деривата нафте, која је донета на седници Владе Србије 26. јула 2024. године и која важи 6 месеци од дана ступања на снагу, прописано да сва пољопривредна газдинства, која имају површине уписане у Регистру пољопривредних газдинстава на дан 1. април 2024. године и засејане, односно засађене површине обрадивог пољопривредног земљишта под одговарајућом биљном културом до количина потребних за обраду, могу да, уз употребу картица издатих регистрованим пољопривредним газдинствима, купују дериват EVRO DIZEL по максималној малопродајној цени од 179 динара по литру у максималној количини до 100 литара по хектару, а највише до 100 хектара.

Независно од те Уредбе, која је и даље на снази, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Нафтна индустрија Србије изашли су у сусрет пољопривредницима и осмислили ову акцију која је проширена на регистрована газдинства која се баве и другим гранама пољопривреде, а не само ратарством, односно немају нужно површине уписане у Регистар пољопривредних газдинстава на дан 1. април 2024. године.

Такође можете и овде да прочитате​

Порука у теми "Упутство за подношење захтева за поврат акцизе за гориво"
Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде
Управа за аграрна плаћања
Вибер
Фацебоок

Poslednja izmena:
Treba mi savet. Covek sa kojim sam imao ugovor o zakupu je preminuo,a inace ugovor ističe 31.12.
Njegova supruga je u procesu ostavine. Da li bi ja trebao da obrišem te parcele pa da ih prijavim po postupku ostavine?

Ja nisam brisao. Tebi je ugovor i dalje vazeci. Kada ti istekne ugovor onda odradi sa novim vlasnicima.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Nazad
Vrh