E-Agrar

Treba mi savet. Covek sa kojim sam imao ugovor o zakupu je preminuo,a inace ugovor ističe 31.12.
Njegova supruga je u procesu ostavine. Da li bi ja trebao da obrišem te parcele pa da ih prijavim po postupku ostavine?
Pa nema jos uvek novih vlasnika,traje ostavinska rasprava
Vazi do kraja godine
25411_eagrar-subvencije-za-poljoprivredu-800x451_f.jpg

Ništa nemojte raditi (Ne dirajte ništa ⚠️). Kad se završi ostavinska rasprava napravite nov ugovor i onda ga unesite u vaš eRPG u okviru softverskog rešenja eAgrar

Obavezno promenite i važenje zakupa na toj parceli (Isto u okviru softverskog rešenja eAgrar).

Ništa ne diraj,ima zakon o obligacionim odnosima.
Član 596 ili tu neki koliko pamtim glasi prepričavam:
Ako se niko ne buni od zaključenih strana ugovor važi po istim uslovima na neodređeno vreme.Tako d ne moraš ništa raditi dok ne rešiš ugovor.

Poslednja izmena:
Evo neki primer kod mene,
Čovek je u SAD ,istekao nam je ugovor nismo imali mogućbost da ga produžimo pa pošto nije velika površina u pitanju batalio sam,nisam hteo da ga cimam da ide u konzulat u NY..
Ostavi sam tako,uredno sam dobio subvenciju i još uvek se uredno vodi na mene.

Ja obradjujem dve njive koje dele 3 vlasnika(2 preminula) pa sada ide i ostavinska. Nemam ugovor i zemlja nije u nečijem gazdistvu (koliko ja znam)

Da li da cekam da se završi ostavinska ili da ubacim bez ugovora po drugom osnovu?

Ja obradjujem dve njive koje dele 3 vlasnika(2 preminula) pa sada ide i ostavinska. Nemam ugovor i zemlja nije u nečijem gazdistvu (koliko ja znam)​

Da li da cekam da se završi ostavinska ili da ubacim bez ugovora po drugom osnovu?
Sačekajte da se završi Ostavinska rasprava​

Što se tiče​

Update

Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu​

Prijavite obradu zemljišta koje niste mogli da upišete u RPG po nekom od četiri zakonska osnova

Iskreno ne vredi vam ništa ta opcija (Još uvek nema izjave a ne zna se ni da li će biti i kada će biti). Takođe nema ni . zakona što se tiče toga.

Ako sada sipam dizel na nis-u da li još uvek mogu podneti zahtev za povraćaj od 50 dinara?

Nazad
Vrh