E-Agrar

Ajd molim te da mi bas pokazes kako ces da izmenis zahtev u epodsticajima koji je vec u obradi.
Eagrar je skroz druga prica.
Tmas mogućnost promene ZASEJANE KULTURE preko cele godine.
Naprimer, trenutno je posejana psenica ( prijavljuje sada u ovom momentu psenicu), psenicu pojeli miševi, posejes suncokret, (suncokret uništi makazar), presejes sa kukuruzom(kukuruz uniste vrane ), i na kraju sejes soju, znaci svaki put kada menjaš kulturu ti menjaš i setvenu strukturu u eagraru.
Primer je NEDAJ BOZE NIKOM DA SE DESI.

Ili je briši ili je nemoj raditi.
Problem je sa državnim,iako su znali da su neki pašnjaci preorani davali su u zakup u viđenom stanju.
Te se ne mogu brisati al sad budi pametan ko će to kontrolisati.
Drugar juce zvao i rekli su mu ako je pasnjak u katastru a na njivi npr.kukuruz,da upise kukuruz.
Aj sad budi pametan

@Padina 007 @milan971
Ono sto Marko pokusava da vam kaze je da cete subvenciju dobiti za ono sto je u trenutku podnosenja zahteva prijavljeno kao kultura. U situaciji prijavljen suncokret pa zasejan kukuruz vrvt niko nece praviti problem (jos uvek, mada mislim da ce i to biti problem u narednim godinama jer ce njima svetleti lampica kakva god da je razlika u kulturama a i zelece da znaju tacno za sta je koliko podsticaja isplaceno - citaj cega je koliko posejano) ali po toj vasoj logici moze da se vara i da se stavi na livadu kultura kukuruz, podneses zahtev za subvencije, dobijes pare i onda promenis kulturu u livadu.. I kao pravis se blesav ipak si odustao od preoravanja livade i nisi posejao kukuruz nego ostala livada.. To ce se sigurno sankcionisati i znam da vas dvojica niste planirali to da radite samo pokusavam da vam objasnim kako na to gleda strucno lice kome je posao da daje najbolje savete ;)

nesto me bas briga da vracam poruke, ja sam pitao , hvala coveku sto odgovorio . kratko jasno pozdrav
Tim pristupom ces dobijati sve manje odgovora, nije niko ovde okacen na civiluk i ceka jedna ista pitanja i ima spreman copy/paste odgovor. Svi mi imamo druge obaveze a svoje slobodno vreme koristimo ovde da pomognemo drugima koliko smo u mogucnosti.
Nije kritika, shvati ovo kao najbolju nameru ;)

U kućnom placu imam dve bašte sa povrćem, 15-ak kultura, a ostalo je pod voćem, 10-ak raznih vrsta voća i sve sam prijavio, isto kao i prošle godine. Upisivao sam i 0,3 ara pod nečim, recimo 5 stabala dunja je otprilike 0,5 ari, 30 Viljamovki 2 ara, 50 strukova paradajza je 0,25 ari... i tako nakupio 40 ari. Ne znam koliko je ovo ispravno, gledao sam da bude što tačnije. Ja sve to obrađujem i neću državi da ostavim ni 10 dinara...

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Za Obnovu gazdinstva nema roka
Za Prijavu za Javni poziv >Osnovna finansijska podrška u biljnoj proizvodnji< ima roka (Počinje 01.02.2024. Završava se 01.03.2024.)

Nema roka za prijavljivanje na eAgrar

Podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.
Početak raspisivanja javnih poziva, 1. Februar, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.
Gde se može videti javni poziv za osnovnu fin. podršku u biljnoj proizvodnji? Našao sam samo pravilnik.

@Padina 007 @milan971
Ono sto Marko pokusava da vam kaze je da cete subvenciju dobiti za ono sto je u trenutku podnosenja zahteva prijavljeno kao kultura. U situaciji prijavljen suncokret pa zasejan kukuruz vrvt niko nece praviti problem (jos uvek, mada mislim da ce i to biti problem u narednim godinama jer ce njima svetleti lampica kakva god da je razlika u kulturama a i zelece da znaju tacno za sta je koliko podsticaja isplaceno - citaj cega je koliko posejano) ali po toj vasoj logici moze da se vara i da se stavi na livadu kultura kukuruz, podneses zahtev za subvencije, dobijes pare i onda promenis kulturu u livadu.. I kao pravis se blesav ipak si odustao od preoravanja livade i nisi posejao kukuruz nego ostala livada.. To ce se sigurno sankcionisati i znam da vas dvojica niste planirali to da radite samo pokusavam da vam objasnim kako na to gleda strucno lice kome je posao da daje najbolje savete ;)
@Padina 007 @milan971
Subvencioniše se zemljište koje obrađuješ a ne kultura bar za sad.Kad budu stepenovane subv.u odnosu na kulturu onda će biti opravdana provera šta se gde i koliko seje ili sadi. Livada ako je veštačka to je isto obradiva zemlja ,ako je prirodna nemaš pravo subvencije. Imam 0,4ha zemljišta koje se vodi kao njiva 4 klase i tako je ušla u eagrar ,pošto je na nepovoljnom mestu(sa 3 strane tuđe šume) i ja sam moju pustio da se zašumi, uneo u kulture šuma i na nju nema subv. u slučaju provere sam čist.

Poslednja izmena:
@milan971
Da, znam, samo kazem kako to moze da se gleda a mozete pitati Hrvate kod njih se i te kako gleda gde je sta zasejano sto ce verovatno doci i kod nas.
Promene u setvenoj strukturi radis cele godine, to nema veze sa obnovom. Samo komplikujete bez potrebe.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Nema sa obnovom ali ima sa podnosenjem zahteva za subvencije. Kad podneses zahtev podnosis za trenutno stanje, ono sto eventualno kasnije izmenis nece se izmeniti u zahtevu.

Verovatno je bilo u temi, ali ne uspevam da nadjem da li bi neko hteo da napise
sta sve treba od priloga kada se ubacuje zemlja u vlasnistvu u svoje gazdinstvo, bila je u zakupu, sad je zakup prosao, zakupac je izbrisao te njive iz svog gazdinstva?

Ja sam obnovio s tim što na parcelama gde ima nešto (drvo, put i slično) umanjio za površinu i ostavio kao da se ne obrađuje.

Verovatno je bilo u temi, ali ne uspevam da nadjem da li bi neko hteo da napise
sta sve treba od priloga kada se ubacuje zemlja u vlasnistvu u svoje gazdinstvo, bila je u zakupu, sad je zakup prosao, zakupac je izbrisao te njive iz svog gazdinstva?
Ako su tvoje vlasnistvo a ti nosioc gazdinstva,ne treba ti nista...samo ides na dodaj parcelu nosioca

Nazad
Vrh