E-Agrar

До када мора да се обнови газдинство? Ја чекам да направим неке уговоре па сам у недоумици, дали да обновим па да додам те парцеле или кад урадим уговоре да онда обновим газдинство комплет са тим новим парцелама?

Danas sam prvi put prijatelju otvarao gazdinstvo, koliko vremena se čeka verifikacija ?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Ja cekao 40ak dana, slucajno otisao u pss za skroz nesto drugo i pitao za novo gazdinstvo kad ce biti verifikovano, kazu daj podatke i bice za koji dan tako i bilo..

Ili je briši ili je nemoj raditi.
Problem je sa državnim,iako su znali da su neki pašnjaci preorani davali su u zakup u viđenom stanju.
Te se ne mogu brisati al sad budi pametan ko će to kontrolisati.

Do kada traje obnova pg ?

Za Obnovu gazdinstva nema roka
Za Prijavu za Javni poziv >Osnovna finansijska podrška u biljnoj proizvodnji< ima roka (Počinje 01.02.2024. Završava se 01.03.2024.)

Nema roka za prijavljivanje na eAgrar

Podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.
Početak raspisivanja javnih poziva, 1. Februar, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.

Podsećamo, trenutak raspisivanja javnog poziva za subvenciju za koju hoćete da se prijavite nije krajnji rok za registraciju u eRPG, to možete učiniti tokom celog trajanja javnog poziva.

Poslednja izmena:
Da li na forumu postoji mogucnost da se zakaci poruka, kao neko obavestenje da stoji kad se udje u temu,da ne postavljamo na svakoj strani skoro ista pitanjaaa

Šta upisati na parcele koje su uzorana i tek će se sejati u aprilu? A naravno da želim osnovne podsticaje i moran podneti zahtev do kraja februara. Ja obnovio gazdinstvo i te parcele , bila pšenica, sad promenio u ugar.

Sent from my 5024D using Tapatalk

Šta upisati na parcele koje su uzorana i tek će se sejati u aprilu? A naravno da želim osnovne podsticaje umoran podneti zahtev do kraja februara. Ja obnovio gazdinstvo i te parcele , bila pšenica, sad promenio u ugar.

Pa bas zato je rok za podnosenje zahteva trebao biti od recimo 1.2.-30.04. da ljudi tacno odluce sta ce sejati, ali je politika drugacija. Cak je ministarka izjavila da je bila za to da rok bude 15 dana umesto ovih 30 dana.
Moje misljenje je da ce ovaj rok opet morati da bude produzen. Ne zbog odabira kultura nego zbog neznanja ljudi oko eagrara. Mali je procenat ljudi koji je u medjuvremenu naucio sve da radi u eagraru.

Ja sam 99 posto siguran da ću tu sejati kukuruz ali u momentu podnošenja zahteva i dalje će biti gola zemlja, oranje.

Gola zemlja ce biti u to vreme kod svih. Nece satelitska kontrola moci da se uradi dok kultura ne nikne. Problem je u tome ako sada prijavis kukuruz, vrlo brzo ti zahtev ode u status da je u obradi i vise nemas mogucnost izmene, a iz bilo kod razloga tu posejes ili presejes neku drugu kulturu. I gle cuda, nema ispravke....

Šta onda napisati ,mislim koju kulturu ?
Sada mi stoji stanje od prošle godine ,sem na parcelama koje su jesenas zasejane .Njih sam izmenuo.

Gola zemlja ce biti u to vreme kod svih. Nece satelitska kontrola moci da se uradi dok kultura ne nikne. Problem je u tome ako sada prijavis kukuruz, vrlo brzo ti zahtev ode u status da je u obradi i vise nemas mogucnost izmene, a iz bilo kod razloga tu posejes ili presejes neku drugu kulturu. I gle cuda, nema ispravke....
To nije tačno. Ti imaš mogućnost izmene preko cele godine, pa cak si i dužan da svaku promenu prijavis u roku od 30 dana

@Srđan01
Jesi li imao ovakvu situaciju, teci su u agenciji rekli da ne sme da ostane povrsina bez prijavljene kulture?
Vecina ovde ima njive gde su okolo malo zarasle ili drvo neko nesto, svi su odbijali po malo gde na primer ako je njiva 80 ari odbijali smo po 10 ari, prijavljivali smo 70 pod kulturom a ovih 10 je ostalo bez kulture i onda se nakupilo kod mene licno oko 1 ha bez prijavljene kulture, jel moze tako da ostane?

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Kako nema ispravke ,možeš prijaviti promenu kilture čak si i u obavezi u roku od 1 mesec. Sad pišeš šta si planirao sejati na odr.parcelu ,ako zbog nekog razloga dođe do promene izmeniš .
Meni je prošle god na 1.2ha bila ozima grahorica za silažu kad sam uradio silažu posejao kukuruz i posle uneo izmenu u eagrar....

Evo napisao sam post ispred ,u obradu je ušla i obrađena grahorca naravno i isplaćeno ,posle sam uneo izmenu na kukuruz i da je bila neka kontrola po rečima ovih iz eagrara nisam u prekršaju.

Nazad
Vrh