E-Agrar

Au brate, komplikacije samo...
Primer. Njiva ima oko 3.5ha. Na njoj 5 kultura - breskva, kajsija, šljiva, vinograd i trešnja. E sad problem. Njiva je sastavljena iz 11 kat. parcela! Kako ja sada jbn da odredim koju površinu koja kultura zauzima na određenoj parceli? Da izvodim geometra jedino. 20 ari trešanja zauzima delove (otprilike) 3 parcele! Jeбе lud zbunjenog ovde! Ako u tako sitna crevca budu gledali - do mojega (sela)...
Ko ce to da gleda dal je kajsija ili breskva...neverujem da bi znali kako koja izgleda i licno kad bi dosli u njivu a kamo li preko satelita

Na E agraru mi se pojavila drzavna zemlja koju sam licitirao krajem decembra,sad mi stoji crveni znak da moram da ih prijavim, e sad tu ima parcela koje nisu obradive,a ja ne mogu da menjam podatke za drzavnu zemlju,ako u prijavi kulture stavim 0 ha,nece da prihvati.
Ima li neko slicnog iskustva
и ја имам сличан проблем. Прочитала сам шта ти је један члан саветовао за ливаду, итд. Ја сам данас звала еАграр и рекли су да се не стави ништа. Само да се упише колика је површина под одређеном културом и није проблем ако у укупном збиру остане ( сада да ме убијете, не могу се сетити правог израза ) непосејана површина или како ли то пише. Е сад, ако ти није тешко 8-), зови и ти па да видимо. Пошто ни ова солуција ми некако не лежи. Мада ни она са природном ливадом или угаром, јер је у питању гудура и то права правцијата. А на другој парцели је бунар са неким базеном.

Него сад размишљам, ко је овде луд? Зашто мењати површину која се обрађује, меримо, бришемо парцеле, итд, када није, АКО НИЈЕ проблем оставити необрађену или шта год, површину. Или сам се ја мало превише уживела или изгубила у овом прокл🤬 једноставном еАграру.

Poslednja izmena:
Sta je sad saonom novom tackom u pravilniku koja kaze da mora da se prilozi broj ili potvrda tako nesto o zdravstvenom osiguranju?? Bio jutros i u PSS i u socijalnom niko nema pojma o cemu se radi.

Jединствени број који додељује Централни регистар обавезног социјалног осигурања и лични број осигураника, у складу са законом којим се уређује централни регистар обавезног социјалног осигурања (у даљем тексту: Централни регистар обавезног социјалног осигурања);​

Proverena informacija

Što se tiče broja osiguranika to se odnosi samo na one koji su osigurani preko zemlje, da bi danad sutra primili zemljoradničku penziju.

Sad sam se nešto sludio a bliži se 01.02.2024., pa bolje da proverim iako je verovatno već sto puta rečeno...
::sramota::

Dakle, da li mora da se obnovi gazdinstvo pre 01.02.2024. ili može i nakon tog datuma, a pre nego što istekne rok za podnošenje zahteva za subvencije 01.03.2024. ? (Npr. obnovim gazdinstvo 28.02. a 29.02. podnesem zahtev za subvencije?)

(Ovo čekanje je zbog katastra koji treba da mi uknjiži 1kj koje je u parcelnom broju koji je već u mom gazdinstvu. Radi se o sledećem, na jednoj njivi sam suvlasnik, i letos sam kupio od drugog suvlasnika još jedan deo te parcele. Znači povećao sam moj suvlasnički deo. Ali taj kupljeni deo još nije uknjižen jer je katastar katastrofalno spor. U eAgraru je upisan parcelni broj te njive sa mojim suvlasnički delom do ove kupovine, i kad se u katastru uknjiži novi deo ja bih trebao izbrisati iz eAgrara taj parcelni broj sa starim udelom u parceli i ponovo ga upisati sa novim udelom u parceli. Ako bih sad obnovio gazdinstvo onda ne znam da li nakon toga smem da brišem parcelu koja je već obnovljena? A ima tu i druga bojazan, npr. uknjiži mi katastar novi deo, ja izbrišem u eAgraru pomenuti parcelni broj da bih ga ponovo upisao sa novim udelom i onda mi ne verifikuju sve dok ne prođe rok za zahteve za subvencije (a slutim da će to raditi jer mi je takvo iskustvo iz prošle godine - sve samo da smanje davanja), pa ostanem bez subvencija i za ovaj stari moj udeo u parceli...)

Proverena informacija

Gazdinstvo može da se obnovi odmah, a do momenta završetka poziva za prijavu za subvencije, odnosno dok se ne izvrši prijava mogu se unositi parcele.

и ја имам сличан проблем. Прочитала сам шта ти је један члан саветовао за ливаду, итд. Ја сам данас звала еАграр и рекли су да се не стави ништа. Само да се упише колика је површина под одређеном културом и није проблем ако у укупном збиру остане ( сада да ме убијете, не могу се сетити правог израза ) непосејана површина или како ли то пише. Е сад, ако ти није тешко 8-), зови и ти па да видимо. Пошто ни ова солуција ми некако не лежи. Мада ни она са природном ливадом или угаром, јер је у питању гудура и то права правцијата. А на другој парцели је бунар са неким базеном.

Него сад размишљам, ко је овде луд? Зашто мењати површину која се обрађује, меримо, бришемо парцеле, итд, када није, АКО НИЈЕ проблем оставити необрађену или шта год, површину. Или сам се ја мало превише уживела или изгубила у овом прокл🤬 једноставном еАграру.
Pre neki dan sam čitao rešenje o odbijanju iz pokrajine na konkursu zato što čovek nije imao prijavljenu kulturu na nekoj površini(bila je jedna bašta u pitanju).
Ja verujem da bi palo rešenje da se žalio ali nažalost nije se žalio ,batalio je.

E sad to ispada u ovom slučaju da su ti dali takav savet da ne prijaviš kulturu🤔
Zati mislim da je mnogo bolja solucija prijaviti prirodnu livadu jel tamo sigurno na toj površini raste neka trava pa nek tumače kako god hoće.
Najrealnije stanje je na tim površinama prirodna livada.
Jedino ako neko može da pojasni termin"ugar" ili "ugari"?
Šta ministarstvo podrazumeva pod ovim pojmom?
Znam šta mi podrazumevamo ali...

Pre neki dan sam čitao rešenje o odbijanju iz pokrajine na konkursu zato što čovek nije imao prijavljenu kulturu na nekoj površini(bila je jedna bašta u pitanju).
Ja verujem da bi palo rešenje da se žalio ali nažalost nije se žalio ,batalio je.

E sad to ispada u ovom slučaju da su ti dali takav savet da ne prijaviš kulturu🤔
Zati mislim da je mnogo bolja solucija prijaviti prirodnu livadu jel tamo sigurno na toj površini raste neka trava pa nek tumače kako god hoće.
Najrealnije stanje je na tim površinama prirodna livada.
Jedino ako neko može da pojasni termin"ugar" ili "ugari"?
Šta ministarstvo podrazumeva pod ovim pojmom?
Znam šta mi podrazumevamo ali...
да, зато се и нећкам. Није ми логично уопште и шта, ја урадим како ми је та пријатна особа саветовала, стварно свака јој част, још је питала и колегу, после ме казне, због не посејане површине и шта да кажем? Рекла ми је госпођица са пријатним гласом..... А ако искомпликујем, биће, речено ми је.....

да, зато се и нећкам. Није ми логично уопште и шта, ја урадим како ми је та пријатна особа саветовала, стварно свака јој част, још је питала и колегу, после ме казне, због не посејане површине и шта да кажем? Рекла ми је госпођица са пријатним гласом..... А ако искомпликујем, биће, речено ми је.....
Stvar je u tome što ako se prijavi ugar ili livada ide subvencija i onda ne znam jel može biti problem jer se to neobradjuje realno a ako se stavi deo bez kulture na taj deo se neće isplatiti subvencija(bar mi je tako rečeno preko telefona na e agrar-u),i onda nema problema.
E sad najbolje je opet zvati i pitati.

Mislim da za livadu ne ide subvencija,ja sam je imao na državnom pa prošle g nije išlo svakako.
Ako se ne varam subvencijanide za RATARSKU proiizvodnju.

To je i fora sto sam pisao neki dan

Zbog toga i postoji u e agraru ukupna povrsina parcele i ukupna obradiva povrsina parcele

Mnogi su samo smanjili povrsinu pod kulturama tj prijavis samo ono sto posejes(sto je dovoljno tako kazu) a obradiva ti je citava parcela navodno,tu nesto onda ne valja jer ako je sve obradivo sto ne bi posejao

Glup je razlog i nacin ali ko nam je vlast nista me ne bi cudilo da komplikuju bezveze i da ako ne sad sledece godine i to budu gledali i zahtevali da se ispravi

Ja na primer imam parcelu drzavnu koja u celosti nije obradiva,i ne znam sta tu da stavim. Ugari bi trebalo da su šume posle pozara,ne znam sta da stavim. Najradije bi obrisao tu parcelu iz E agrara,ali ne smem posto je drzavna.

Nazad
Vrh