@Stole77 mislim da će bolje odraditi t5.
Evo mojih prvih testova i neka zapažanja.
Prva slika pokazuje trenutnu potrošnju struje, termostatom je regulirana temperaturaod od 19h do 8 sati ujutro na 18c (noćna temperatura) a od 8 sati do 19 temperatura je na 26c potrošnja je oko 80w po 1h, sijalice preko dana daju oko 8000 Lux-a a preko noći je namješteno na 2000 Luxa a sijalice rade 24 sata prvih 15 dana.
Sjeme je zasijano od krastavaca ostavljeno od hibrida ovo sjeme ne koristim za rasadu samo je za testiranje a od 9 sjemenki je iznoklo 7, prve 3 iznikle nisu bile regulirane pod termostatom pa su preko noći narasli preko 2 cm tako da su malo otišli u visinu a druge su u kontroliranim uvjetima.
Na ovoj se slici bolje vidi prve dvije i srednja su u kontroliranim uvjetima znači 26c danju a noću 18c i vide se da nema izduživanja rasada listovi lijepo napreduju niska je čvrsta boja listova je dobra listovi nisu izduženi prema gore nego ravni što znači da imaju dovoljno svjetlosti koliko im je potrebno, vidjećemo dalje kad budu više narasli dali će im biti dovoljno svjetlosti.
Ovo je Lollo salata od Vilmorina nije hibrid nego obično sjeme isto zasijano za testiranje inače ja koristim sjeme od RZ-a.
Klijavost je jako loša od 12 je izniklo 6 znači 50% a možda još šta iznikne što čisto sumnjam dakle ovo nije sjeme za ozbiljnu proizvodnju.
Ovdje koliko se vidi nema izduživanja listovi se formiraju odmah iznad zemlje baš kako moraju biti, vidjećemo kako bude napredovala dali će ići u visinu za sada pokazuje dobro stanje.
Lijep pozdrav svima.