Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

@steva 1984
Nisi dobro razumeo Stevo
Mi radimo za sebe a ne za vas seljake kako si ti rekao
Zbog toga sto radimo za sebe drzava manje vrednuje moj rad na njivi i moj proizvod nego tvoj jer ti primas subvenciju a ja ne .Budzet po hektaru porezima , odvodnjavanjem i ostalim taksama kao i PDV-om na proizvod punim ja koliko i ti a subvencije dobijes samo ti. Sta ti ovde nije jasno, povlascen si covece a ja mislim da to nije u redu i da svi poljoprivrednici treba da dobiju subvencije

Zato sto vecina njih sto radi par jutara zemlje , barem kod nas radi u nekoj firmi i prima platu sigurnu svaki mesec .A ja sto se zezam svaki dan sa zemljom i mucim muku svaki mesec sa racunima i bez sigurnih primanja ko j..e .Dokle vise ili radi zemlju budi paor ili budi radnicka klasa i penzioner koje opet drzava placa od nase muke sto nam skida kozu sa ledja pa tai neki penzos da dobije i subvenciju i penziju a nemoj misliti da u tom novcu od penzije nema i naseg novca .pa onda po mome ispada da taj ko prima penziju radnicku dobije i subvenciju i penziju i deo mog znoja pa se sepuri meni predkucom kako mu je lepo

Ranije sam pisao u ovoj temi, al evo opet.
Radim par hektara zemlje od coveka koji je dobijao subvencije, a nije obradjivao. :sta:
Uzimaju ljudi zemlju pod zakup po bagatelnim cenama, i dobijaju subvencije, a neobradjuju
zakupljenu zemlju.
Daju ljudi pod zakup zemlju babama od 80 god, i naplacuju subvencije.
Dobijaju ljudi subvencije na livade, pasnjake (neoranice).
A od mene traze racune od goriva, djubriva, semena.
Muva se na sve strane, preko tetki, strina, ujaka,,, UZAS!!!
Drzava treba jednom da stane tome na put.
Sramota je ovo sto se pise, na forumu.
Mnogi treba da se pokriju po glavi i cute, kada vec muvaju oko subvencija.
Kakva je drzava, takav je i narod.
Uslovljavaju narod da placa PIO, da bih ostvario subvenciju. :sta:

Ukinite svima, ili dajte bez obaveze, ljudima koji obradjuju zemlju.

Nego zasto se i pominju takve teme , Kada je to neko u drzavi u svetu vec to nekako resio nekim propisima i zakonima,Verovatno postoji na ovom forumu dobar deo onih sto nisu pravi paori pa onda pominju to sto im smeta. Nego po meni je bolja tema Zasto nemozemo da dobijem subvenciju i na ono sto nije registrovano u katastru kako treba i te stvari

@ isidor

Drugar, nisi u pravu! Svaki penzioner je svoju penziju zaradio, a ne dobija je od države, a malo koji može pošteno živeti od penzije jer ona mesečno iznosi koliko je vrednost desetak metara kukuruza.

Ovde je jedina podela izvrsena da li imas ili nemas pare da platis PIO,ima dosta ljudi koji nemaju zarade od subvencija ako plate PIO + izgubljeni dani i novci za salterima.
Post je spojen: [time]1296079472[/time]

Subvencije su po meni jedno obično državno njesra bogatog zapada i uopšte nisu tržišno orjentisane, čak šta više to je protekcionistička mera uperena protiv proizvodnje u zemljama poput naše.

Ako ih već kod nas ima apsolutno sam za to da svi koji proizvedu neki poljoprivredni proizvod treba da dobiju subvenciju za isti. I da to ne bude vezano za neke površine već konkretne proizvode i njihove količine. Malo je teže ovo izvodljivo al je izvodljivo.

Cui svako svoju ranu sisa pa ni nama paorima nije lako , svi mi prezivljavamo ovo vreme , stanje drzave i svako se bori za egzistenciju jer svako vreme nosi svoje breme ,i niko nemoze ziveti isto pa zato kom opanci kom obojci niti ja mogu biti ti niti ti mozes biti ja ,
Tako da to je to a propi si su propisi

Opet ponavljam....treba ukinuti subvencije ::lose:: neka čuju ovi što se ponekad uključuju na forum,a u vlasti su!Možda nešto i pametno urade...ali da ne bude zabune svimaaaaaaaaa

Cek a sad ja kao manji proizvodjac da pitam a zasto velikima dati subvencije vidi ih svi kupuju sve novo njima to ne treba.Tako mu dodje...

Najbolje su bile subvencije po KG i lepo svima kako uradis toliko si dobar na kraju ::novac::.

Pa i meni se vise svidja varijanta davanja subvencije po kili proizvedene robe jer se na tai nacin direktno stimulisu proizvodjaci da vise proizvode ,ali se tu opet javlja problem jer postoji plodnija i manje plodnija zemlja pa opet dolazi do sukoba ravnopravnosti proizvodjaca onda problem susne godine i tako ali sve bi se to moglo nekako resiti uvodjenjem nekih koeficijenata i kojekakvim olaksicama i tako
Post je spojen: [time]1296080237[/time]

@ isidor
Vidi penzioner dobija penziju od novca koji je uplatio u PIO dok je radio a ne od tvog znoja sa njive, Zasto mislis da se samo timucis sa zemljom svaki dan a onaj sto radi jos jedan posao njemu bas extralepo da dirinci pa mu zato ne treba subvencija? To sto on mozda vise ima zar nisi pomislio da vise i radi? A onda drzava da subvencije tebi da imas vise od onoga sto radi vise

Bolje bih bilo da drzava malo poradi na zastiti naseg trzista i izvozu nasih proizvoda.
A subvencije ukine, ili da svima. Ko moze neka obradjuje, niko nikog ne primorava.
Najlakse je prepustiti sve u privatne ruke i tako resiti problem.
Ne prijavljujemo gazdinstvo kao i velika vecina kod nas.
Sve finansiramo iz sopstvenih sredstava. Ne saradjujemo sa zadrugama, jer ih i nema.
Nepada mi na pamet, da uplacujem penziono.
Pre par meseci su rekli, da ljudi pocnu PRIVATNO DA UPLACUJU PENZIJU.
Ko moze garantovati da cu za 40 godina dobiti penziju.
Ovo je bruka i sramota.
@ KR

Lepo sam napisao "Kakva drzava, takav i narod".

isidor je napisao(la):
Zato sto vecina njih sto radi par jutara zemlje , barem kod nas radi u nekoj firmi i prima platu sigurnu svaki mesec .A ja sto se zezam svaki dan sa zemljom i mucim muku svaki mesec sa racunima i bez sigurnih primanja ko j..e .Dokle vise ili radi zemlju budi paor ili budi radnicka klasa i penzioner koje opet drzava placa od nase muke sto nam skida kozu sa ledja pa tai neki penzos da dobije i subvenciju i penziju a nemoj misliti da u tom novcu od penzije nema i naseg novca .pa onda po mome ispada da taj ko prima penziju radnicku dobije i subvenciju i penziju i deo mog znoja pa se sepuri meni predkucom kako mu je lepo

Isidore-ako se baviš suvim ratarstvom i imaš 10 ha zemlje ne možeš mnogo ni zaraditi zato što malo radiš (izračunaj koliko ti treba vremena) ali ako držiš još koju kravu možeš zaraditi 3x više od radničkih 20 000 din bez obzira na teškoće a to je zato što mnogo više radiš :ppozdrav:

Ja pod poljoprivrednim proizvodima ne podrazumevam samo žitarice već mnogo više. Nije isto proizvesti kg: kukuruza, maline, krompira, mesa, mleka...

Nazad
Vrh