Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

Ne,nemam nikog prijavljenog na gazdinstvo...zemlja je sva u zakupu,nikakvih problema nisam imao prosle godine kada sam prijavio gazdinstvo.Pio uplacujem na period na koji sam potpisao ugovore o zakupu(5g.)Ako produzim ugovore,nastavljam da uplacujem,a ako ne produzim ugovore,nema vise osnove za uplacivanje..

0.5 ha je potrebno za osnivanje gazdinstva, ali nigde ne piše da mora biti u vlasništvu. Može i 0.5 ha arende za otvaranje gazdinstva.

Ja ne verujem da će država ići na to da svi u gazdinstvu imaju poljoprivredni PIO, jer je tome lako doskočiti. Mislim da nije nikakav problem odjaviti članove gazdinstva i da nosilac gazdinstva bude i jedini član gazdinstva. Pre mislim da će ići na smanjenje površine koja se subvencioniše ili na subvencionisanje samo zemlje u svojini.

Moje mišljenje je da je mnogo pravičnije i korisnije smanjiti količinu zemlje za subvencije (npr. na 30ha) a povećati broj korisnika subvencija smanjenjem drugih uslova za subvencije (ako tu ima prostora).

Sustina ove teme je da li bi se mi slozili oko nekakvog modela subvencija kad bi nas neko pitao :svima ili "profesionalcima? Da nam neko kaze para ima toliko dogovorite se kako da podelite tek onda bi nastao ccirkus. Ko ce koga...

Ne znam da li sam pogodio temu,ali neko ih je ocinkario....

Контрола коришћења пољопривредног земљишта у државној својини у општини Бач
среда, 19.01.2011
Инспекција Генералног инспектората Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Одсек за сузбијање привредног криминала Министарства унутрашњих послова, утврдили су више прекршаја противправног коришћења подстицајних средстава и давања у подзакуп пољопривредног земљишта у државној својини, у општини Бач.

Извод из Записника пољопривредног инспектора:

Током производне 2009/2010 године ОЗЗ „Задругар" из Бача је користио пољопривредно земљиште у државној својини за које постоје потписани уговори о закупу државног земљишта између Шебер Фрање, Лутров Ирене са једне стране и Министарства пољопривреде с друге, а на основу уговора о заједничком улагању у пољопривредну призводњу. Уговором о заједничком улагању ОЗЗ „Задругар" је изводио све радове на пољопривредном земљишту (орање, нега усева комбајнирање, репро материјал и платио депозит и закуп).

На основу потписаног уговора о закупу пољопривредног земљишта у државном власништву за 2010. годину остварили су субвенције, мада пољопривредно земљиште нису користили ни Шебер Фрање ни Лутров Ирена, а сви из Бача.

Шебер Фрања и Лутров Ирена су износ субвенција за 2010. годину предали запосленима у ОЗЗ „Задругар" из Бача, јер је фактички ОЗЗ „Задругар" из Бача и користио пољопривредно земљиште у државном власништву, а које је било предмет уговора о закупу између Шебер Фрање и Лутров Ирене и Министарства пољопривреде.

Како су напред наведена физичка лица уступила на привремено коришћење државно пољопривредно земљиште ОЗЗ „Задругару" из Бача, а све на основу симулованог правног посла, као и остваривања права на подстицаје за друга лица.

Службеном белешком од дана 16.11.2010, а састављен од стране Овлашћеног службеног лица Министарства унутрашњих послова - полицијска управа Нови Сад, Одсек за сузбијање привредног криминала, констатовано је да је именовани уступио своје пољопривредно газдинство током јесени 2010. године ОЗЗ „Задругару" из Бача који је у његово име лицитирао и излицитирао државно пољопривредно земљиште шифра јавног надметања 281 и извршио уплату депозита а ОЗЗ „Задругар" намерава да уплати и преостали део закупа у износу од 2.030.000,00 динара.

Против прекршилаца ће се поднети све законом предвиђене мере.

Samo ako im treba novaca isčačkaće oni mućke i biće vraćanja i to sa dobrom kamatom

Nazad
Vrh