Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

diklofen je napisao(la):
Pa zato što su drugi tip ljudi za razliku od nas.Hoćemo slogu i da zajedno nastupamo.Ko je pročitao zadnjih pet strana mogao je videti zašta smo mi ::lose::
Ovo je lepo rečeno a nažalost istina

Goran IHC je napisao(la):
A zasto jednako?Pa ti vec imas drzavni posao zar to nije dovoljno?
Diklofen ja sam samo protiv ovakvih izjava a još jednom ću ponoviti da nikom ne zameram što je prebacivao gazdinstvo na drugoga da bi ostvario subvenciji kao i što meni niko nije kriv što ja ne želim na taj način da dobijem subvencije :ppozdrav:

diklofen je napisao(la):
Zoran0230 ja i ti smo već sto puta raspravljali o ovome.
Ja bih voleo da svi imaju ili dobiju subvencije.Bar to bilo razgraničeno do 10ha bez PIO a preko 10ha da treba.Tada bi dobio i moj otac.Sve jedno kako ali to bi bilo fer.Fer da svi budemo donekle ravnopravni.
E sad ti budi fer i svima reci da imaš šansu,a očigledno je nemaš, dali bi uzeo subvencije na tetke,mame,žene....
Što nas bre Vi pojedinci osuđujete.Pa snašli smo se i pa šta.Po meni je to isto kao kad ti kupiš đubrivo po 30 dinara,a ja ga "nađem" po 20 dinara.

Nije u redu nista da se razgranici, od- do, moze samo na jedan nacin jer ako bi bilo kao sto ti zelis do 10 ha bez PIO a preko sa PIO, onda svako domacinstvo od 5,6 ili 7 clanova bi bilo registrovano sa 10 ha i opet bi uzeli subvencije.
Ovako ko sto je bilo navedeno u dosta postova do sad slobodna je volja svakog da se registruje pa da ostvari subvencije s tim da je prijavljen na PIO. A ne vidim razloga da se neko ne prijavi ako moze da registuje makar samo nekih 7 ha.

Ne razumem zasto je uopste PIO uslov ili zasto bi razgranicili po povrsinama. Svako ko placa PIO placa ga sebi (time nesto i dobija ) i mi koji radimo u firmi placamo PIO. Treba li duplo da ga placam da bi moja proizvodnja bila jednako vrednovana. Subvencije nebi smele biti socijalna kategorija, gde je tu konkurencija. Sto se tice toga da zaposleni dobijaju platu; Platu ne dobijamo nego je zaradomo, i na taj deo platimo sve sto je propisano. pogresno je reci da imamo drugi posao, mi ga RADIMO. Posao imaju oni za koje radi neko drugi.

Da,da i penzioneri su plaćali zdravstveno osiguranje za njihovo bolje sutra da nebi posle plaćali lečenje i lekovi kad odu u penziji, al nisu računali da će doći kapitalizam i sve treba danas da plate. HA.??

Golube@

PIO fond je opljackan od strane vlasti u 90 tim godinama , sav novac je odnet u inostranstvo a sve nekretnine je sadasnja vlast upropastila , za to postoje dokazi, nazalost sadasnja vlast "NECE" da nadje taj novac !

Osnovno pitanje ovde je da li mi koji smo savili grbacu na dva posla treba dva puta da uplatimo penziono da bi nasa proizvodnja bila jednako tretirana. Ako su subvencionisani samo isklucivi poljoprivrednici tu se u stvari ne subvencionise njihov proizvod nego njihova penzija. i ja uplacujem PIO pa ga niko ne subvencionise.

Pravila su jasna, ko moze da ispuni moze ko, nemoze nek trazi varijantu da ispuni...nema tu velike filozofije
Drzava nema para i nema,filteri se postavili ko moze da ispliva dobar je ko ne IMA PRAVO DA SE LJUTI

Medane,
ti si medan sto pravi zacin MEDAN?

rabadzija @

Drzava nema para za poljoprivredu a ima za sulude projekte ?
Ako nisu sposobni da vode drzavu u pravom smeru neka daju ostavke , nije to bas mnogo komplikovano.

Nisam taj sto pravi zacine .
Pravila jesu jasna sto ne znaci da su dobra. Ako smatras da ova tema ne bi trebalo ni da postoji onda to tako i kazi, tema je takodje jasna ko nema sta da doda nego dize subvencije ,cuti ,i nada se da ih drugi nece dobiti neka ne osporava pravo na drugacije misljnje

medan je napisao(la):
Nisam taj sto pravi zacine .
Pravila jesu jasna sto ne znaci da su dobra. Ako smatras da ova tema ne bi trebalo ni da postoji onda to tako i kazi, tema je takodje jasna ko nema sta da doda nego dize subvencije ,cuti ,i nada se da ih drugi nece dobiti neka ne osporava pravo na drugacije misljnje
mislim da je suvisna prica zato sam tako reagovao,tema moze da postoji ali mislim da je dzaba pricati kad nema sluha za nase probleme u ovoj drzavi a s druge strane ja licno sam pre dve godine sve podredio tome da dobijam subvencije i sad ih dobijam,dzaba je sva ta prica kad je drzava napravila pravila igre i to je to...cekajmo sledece izbore pa da vidimo ko ce nam vise obecavati

U naslovu teme se pitamo da li treba?
Pokusao sam da odgovorim i da pojasnim da suprugina i moja godisnja plata koju smo zaradili iznosi pola subvencije na 100 ha koju su oni dobili. Da se ukljucim u ovu temu povukla me misao u nekom od prethodnih postova gde neko rece "dobili posao" . Na poslu se radi a subvencija se dobija!!! Onaj ko dobije cetri godisnje plate moze reci da mu je poljoprivreda hobi

Kod nas ne pali ništa: Koliko ih je bilo tih prokletih izbora svako ko dođe na vlast krivi predhodnog i sve je on kriv jer nije uradio dobro, a mi mučenici čekamo bolje, a bolje je samo za vlast uvek je tako bilo i ostaće. Kad su bili svetski ratovi to prođe za par godina i nakon toga je išlo ka bolje mic po mic, ali u pozitivnom smeru, a sad.....

Ako sam dobro razumeo subvencije se i daju da bi koliko toliko izjednacili uslove pod kojim proizvode nasi poljoprivrednici u odnosu na evropske . Zasto se onda stvara razlika u uslovima za proizvodnju medju nama . trebalo bi da poslujemo svi pod istim uslovima pa "ko ispliva dobar je"
Post je spojen: [time]1294756617[/time]

Nazad
Vrh