Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

Zato sto ima dosta kvarnih ljudi, koji se sluze svim i svacim
da dograbe ono sto im ne pripada.
Ne obradjuju,a dobijaju
Uzimaju pod zakup,za dz i naplacuju
Prebacuju na druge svoju zemlju
Kod nas veliki broj registrovanih poljoprivrednika ne dobija
subvencije.
Daleko veci broj uopste nije registrovan.

u ovom drustvu svi kradu i varaju a ti pustas da tvoje pare odu bas tim ljudima!nikom neces naskoditu ako ne uzimas subvencije!registrovana gazdinstva dobijaju pare,ko placa PIO dobija subvenciju sem ako nije lud pa ne prijavljuje!a ko nece da se registruje ne mora,slobodna volja!
a to rade,uzimaju pare a nikom ne placaju je bezsmisleno!gde ima tako da i ja idem?

Kurkela,potpuno si u pravu,ja imam isto razmišljanje.sve mogu da nam uzmu ali dušu ne.Ja sam se među prvima registrovao kada subvencije nisu bile ni u planu i kada ovi što se diče subvencijama nisu smeli da se registruju ali sam ja u tome video uvođenje nekog reda u polj.proizvodnji.Počelo je lepo: do 10ha bez papirologije a preko 10 uz dokaze o kupovini repromaterijala a ovakvih kao ja ima najviše ali su posle izmislili PIO i sve ode niz vodu-ali Kurkela svi će nam reći što i vi ne izmućkate subvencije (na tetku,strinu...) ili u stilu ko vam je kriv a znam da bez mućki 80% članova foruma ne bi dobilo subvencije ali ja ih ne usuđujem jer oni imaju drugačije shvatanje od nas :ppozdrav:

Ja...opet kažem...subvencije su samo koska bačena medju poljoprivrednike...odkojih samo pojedinci imaju koristi,a vi zamislite šta bi bilo da nema subvencija,da li veštak imao tu cenu,da li bi seme imalo tu cenu..da li bi arenda imala tu cenu...itd ::lose::

Druze,
Oni treba da razgranice.
Ili da daju svima koji obradjuju zemlju ili da ukinu
i nedaju nikome.
Kod nas se moze uzeti zemlja pod zakup za dz
ili minimalnu novcanu nadoknadu.
Kod nas je sve moguce. :cao:

sta sve oni treba da urade..... :haha:
kod nas se samo jos nisu poceli tuci za arendu!malo malo pa cujes posvadjali se,ne pricaju...... samo nateruju cenu i prekupljuju jedni od drugih!

@ Zoran 0230
Znam ja sta se radi, pisao sam gore,
i veruj mi vec mi je muka od svega toga.
Koje su tu kombinacije, ::lose::
Sto rece, uvredicu dosta ljudi
zasto da me mrze. Sa svima sam dobar.
Imam svoj ponos, i nije na prodaju.
Teska su vremena, i ne kazem da ljudi ne treba da se snalaze.
Sve sto ulazem od oranja do zetve je iz sopstvenih sredstava.
Tako je bilo i tako ce ostati.

Rekao sam da se više ne mešam ali ....
Ljudi molim vas da pažljivo obratimo stvar na podelu hobi i profi.
Sami sebi skačemo u stomak niko nije kriv što je u jednoj od navedenih kategorija svako treba da zna gde mu je interes.To što neko "neće" neko" ne želi(nije zainteresovan)" ili "ne može" ne treba da je kivan na one koji hoće,žele i mogu pa ja sam počeo uplaćivati staž još pre nego sam registrovao gazdinstvo.
Država je namestila ovakav mehanizam rada i to je neminovno ,mi se džabe prepiremo i ljutimo jedni na druge .
Samo još da napomenem da podela na "profi i hobi" nije po zanatu nego po načinu naplate subvencije.Tako da se ne ponavlja često kako neki hobi rade zemlju bolje nego "profi".
Nemojte da smo kivni jedni na druge i da tupimo ko je u pravu situacija je takva kakva jeste i nadajmo se da će se jednom promeniti.
Svakako da ovaj način isplate nije pravedan ali uredbe su tako sačinjene i naše je zakonsko pravo da iskoristimo sve što možemo.Nije to ni pokvareno ni bezobzirno ni ništa loše da se naplati sve što se može , sve to dozvoljava ZAKON.

Mladen87 ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Trebalo bi da oforme komisije i da se obiđu sva tzv.gazdinstva i da se vidi ko može da se bavi poljoprivredom a ko ne-da se vidi da li ti nosioci gazdinstva uopšte imaju i nekog pojma o poljoprivredi (aludiram na moju suprugu koja ne zna ni gde se pali traktor a kada bih prebacio gazdinstvo ona bi trebalo da radi)
Kada bi se ovo iskristalisalo garantujem da bi subvencije bile duplo veće iako je budžet mali

talianu je napisao(la):
Rekao sam da se više ne mešam ali ....
Ljudi molim vas da pažljivo obratimo stvar na podelu hobi i profi.
Sami sebi skačemo u stomak niko nije kriv što je u jednoj od navedenih kategorija svako treba da zna gde mu je interes.To što neko "neće" neko" ne želi(nije zainteresovan)" ili "ne može" ne treba da je kivan na one koji hoće,žele i mogu pa ja sam počeo uplaćivati staž još pre nego sam registrovao gazdinstvo.
Država je namestila ovakav mehanizam rada i to je neminovno ,mi se džabe prepiremo i ljutimo jedni na druge .
Samo još da napomenem da podela na "profi i hobi" nije po zanatu nego po načinu naplate subvencije.Tako da se ne ponavlja često kako neki hobi rade zemlju bolje nego "profi".
Nemojte da smo kivni jedni na druge i da tupimo ko je u pravu situacija je takva kakva jeste i nadajmo se da će se jednom promeniti.
Svakako da ovaj način isplate nije pravedan ali uredbe su tako sačinjene i naše je zakonsko pravo da iskoristimo sve što možemo.Nije to ni pokvareno ni bezobzirno ni ništa loše da se naplati sve što se može , sve to dozvoljava ZAKON.

Mladen87 ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::
svaka ti je na mestu! ::svaka cast:: ::svaka cast:: :ppozdrav: :ppozdrav:

Zoran 0230
Nema veze dal zna ili ne njeno zakonsko pravo je da može da se prijavi.
Verovatno jednog dana ako stekne penziju biće joj drago zbog uplaćivanja PIO.
A koliko znam da si rekao da imaš oko 10Ha (izvini ako grešim) zemlje pa ti ćeš sa subvencijom da pokriješ i PIO još da imaš za naftu.
Tvoja je volja i tvoj izbor :cao:

Kako nema veze,dobija status poljoprivrednika.Ko je nosilac taj treba da radi (ako su već doneli takvu uredbu)

Daj Zoki nemoj biti bukvalista, to su igre rečima pa ih tumači kako hoćeš.
Ja sam završio tehničke nauke tamo su 2 i 2 4 ,u Pravnim naukama 2 i 2 mogu biti 8.
Nadam se da si razumeo šta želim reći.
Ti znaš šta ti je zakonsko pravo i čini kako ti volja.

Subvencije su jako korisne. Ja mislim da ih treba jos vise usmeriti na unapredjenje poljoprivrede. Tu mislim da treba dati recimo 1000-2000 dinara jos za hemiju koju bi drzava vracala.
Takodje treba povecati subvenciju za vestacko djubrivo, jer po ovim cenama jako malo moze vestaka da se kupi.

Talianu,razumem ja,ali kao i Kurkela ne želim da se upuštam u te vode,živeću ja i bez njihove milostinje i samim tim će svaki moj uspeh biti veći.Ako ne zaslužujem ni ne treba mi

Nazad
Vrh