Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

Jjudi svako gleda ovo pitanje iz svoga ugla i tako ga komentariše što neznači ta je to opšte dobro za celoukupnu proizvodnju dobivanje subvencija vezivati za PIO tobože da bi se izdvojili prof. i hobi proizvođači nema nikakve veze jedini razlog tome je što nema para za sve a jako je bitno da ministar kao pre neki dan u emisiji domaćin kaže da država daje subvenciju u visini od 50-70%ukupno uloženih srestava u repromaterijal to je jako lepo i zvučno čuti a oni što će tu subvenciju dobiti nešto manje od 10% proizvođača od kojih se pola tajkuni koji na razne mućke to ostvaruju ,koga to briga ,a mi se ovde raspravljamo dali neko od nas treba da dobije a neko ne što je čista glupost
subvencije se daju za proizvodnju po hektaru a ne za PIO ili svima ili nikom ima to nekog smisla, pa oni koji plaćaju PIO plaćaju ga zbog zdravstvenog i penzionog osiguranja što mu je i namena :cao:

Zoran0230 ja i ti smo već sto puta raspravljali o ovome.
Ja bih voleo da svi imaju ili dobiju subvencije.Bar to bilo razgraničeno do 10ha bez PIO a preko 10ha da treba.Tada bi dobio i moj otac.Sve jedno kako ali to bi bilo fer.Fer da svi budemo donekle ravnopravni.
E sad ti budi fer i svima reci da imaš šansu,a očigledno je nemaš, dali bi uzeo subvencije na tetke,mame,žene....
Što nas bre Vi pojedinci osuđujete.Pa snašli smo se i pa šta.Po meni je to isto kao kad ti kupiš đubrivo po 30 dinara,a ja ga "nađem" po 20 dinara.

Onda neka podele svima jednako ili nikome ili neka usmere pri uzimanju kredita uz manje kamatne stope
Obnavljamo gradivo druže :ppozdrav:

Zoran0230 je napisao(la):
Onda neka podele svima jednako ili nikome ili neka usmere pri uzimanju kredita uz manje kamatne stope
Obnavljamo gradivo druže :ppozdrav:
Zoki zoki , koliko puta se zapitam dali radis poljoprivredu ili si stvarno preterano tvrdoglav :haha: :haha: :haha:
Daj ti neku formulu da koji rade dobiju a koji nerade da ne dobiju , oni daju pomoc POLjOPRIVREDNICIMA subvencionisu proizvodnju , i nastoje daq iste zastite od arendasa i da ga usmere na pravu stranu - onima koji okrecu zemlju , ne onima koji poseduju zemlju

Opet bi se upustili u svađe a to ne želim.i ti možda nešto radiš što nije vezano za poljoprivredu pa uzmeš koji dinar ali ti niko ne prebacuje što kaže Talianu nemoj biti bukvalista
Rale bavimse poljoprivredom 20 godina

Subvencija nije sirotinjska i milostinjska vec su to ozbiljne pare ko nezeli nemora ih uzeti.Drzava je uvela pio za uslov da se dobiju subvencije iskljucivo da se ljudi uslove da penzioneri odvise da oni sto imaju plate u firmama nedizu subvencije i da se biro za zaposljavanje grad malo rastereti!Znaci kada bi 200 000 ili 500 000 gazdinstva naprimer bilo registrovano to znaci da je 200 000 ili 500 000 novih radnih mesta drzava obezbedila.E sad sto su ljudi tvrdoglavi pa nece da plate pio to je druga stvar!Bratu ide staz skinuo se sa biroa pre 3-4 godine i uplaciva sebi pio i ostao je na selu mlad sasvim suludo bi bilo da nedobija subvenciju a uz to i radni staz mu ide kud ces lepse od toga.A kod nas u selu ima mladih koji nisu registovani a bave se poljoprivredom i nije mi jasno zasto se neregistruju ice im i radni staz i dobijace subvencije od drzave!Ja studiram i ako nebudem uspeo da nadjem posao i ja cu se lepo registrovati uplacivati sebi staz jer da cekem 10-15 godina na posao nevredi izgubicu vreme!

zeko je napisao(la):
Nebranim Zorana ali mislim da treba da dobije kad radi dva posla :cao:
A sto ne prijavi domacinstvo na suprugu , dobice i subvencije i za nju radno mesto i penziju ::lose:: ::lose:: a on ako je zaposlen IMA PRAVO da bude clan poljoprivrednog gazdinstva uskraceno mu samo da bude nosioc , a moze da plati pio na poljoprivredu i da bude i gazda ::lose:: al nemoze da dobije radnistaz na 2 mesta u istom vremenskom periodu i to je dozvoljeno .
Znam da se bavis poljoprivredom , nesumnjam u to ::namigivanje:: l neznam kako da ti objasnim

Rale 83 je napisao(la):
zeko je napisao(la):
Nebranim Zorana ali mislim da treba da dobije kad radi dva posla :cao:
A sto ne prijavi domacinstvo na suprugu , dobice i subvencije i za nju radno mesto i penziju ::lose:: ::lose:: a on ako je zaposlen IMA PRAVO da bude clan poljoprivrednog gazdinstva uskraceno mu samo da bude nosioc , a moze da plati pio na poljoprivredu i da bude i gazda ::lose:: al nemoze da dobije radnistaz na 2 mesta u istom vremenskom periodu i to je dozvoljeno .
Znam da se bavis poljoprivredom , nesumnjam u to ::namigivanje:: l neznam kako da ti objasnim
nemoraš posebno da objašnjavaš meni je jasno zašto je to tako kao što rekoh PIO i subvencija nemaju nikakvu vezu a kao što je reko neradi njegova žena nego on i neće da mućka

steva 1984 je napisao(la):
Subvencija nije sirotinjska i milostinjska vec su to ozbiljne pare ko nezeli nemora ih uzeti.Drzava je uvela pio za uslov da se dobiju subvencije iskljucivo da se ljudi uslove da penzioneri odvise da oni sto imaju plate u firmama nedizu subvencije i da se biro za zaposljavanje grad malo rastereti!Znaci kada bi 200 000 ili 500 000 gazdinstva naprimer bilo registrovano to znaci da je 200 000 ili 500 000 novih radnih mesta drzava obezbedila.E sad sto su ljudi tvrdoglavi pa nece da plate pio to je druga stvar!Bratu ide staz skinuo se sa biroa pre 3-4 godine i uplaciva sebi pio i ostao je na selu mlad sasvim suludo bi bilo da nedobija subvenciju a uz to i radni staz mu ide kud ces lepse od toga.A kod nas u selu ima mladih koji nisu registovani a bave se poljoprivredom i nije mi jasno zasto se neregistruju ice im i radni staz i dobijace subvencije od drzave!Ja studiram i ako nebudem uspeo da nadjem posao i ja cu se lepo registrovati uplacivati sebi staz jer da cekem 10-15 godina na posao nevredi izgubicu vreme!
drzava je uvela uslov za dobijanje subvencija,ulazak u PIO fond,zato sto nema para,steze kais a ne da zaposleni u firmama ne dobijaju pare!a to sa biroom su nebuloze jer drzavu nije briga za selo i seljaka sto se odavno vidi!kad neka firma zaposli(skine) radnika sa biroa daje firmi pare (subvencije) a kad seljak se skida sa biroa i pocinje da uplacuje sam sebi staz i zdravsteveno osiguranje dobije onu stvar,provereno!a ako pucas na poljoprivrednu penziju lepo ces se provesti,6-7 hiljada ili vec koliko je i to u dva puta!SRAMOTA :udri:

Rale 83 je napisao(la):
@zako
Ma znam izvini :ppozdrav:
Nema tu mucke , ko mu rani krave dok je on na poslu ::namigivanje:: nije problem samo sto on nece vec i sta supruzi uskracuje

Njeljutim se ja samo polemišemo do te granice da se nevređamo i nesvađamo :ppozdrav: :cao:

E sad kad bi mogla drzava da svakom obezbedi po 2 radna mesta i jos i subvencije na zemlju koju poseduje ( i neobradivo naravno , pa to ljudi proizvodi kiseonik treba to subvencionisati) pa jos i nju dati u arendu i onaj drugi koji uzima da i on dobije subvencije , onda bi bili zadovoljni - a mozda i nebi
a za penziju pa kolko uplacujemo dobraje , treba vise da placamo pa ce verovatno biti veca , dok sam imao firmu penziono sam placao 216 000 godisnje a ne 45 000 kao na poljoprivredu

Rale 83 je napisao(la):
E sad kad bi mogla drzava da svakom obezbedi po 2 radna mesta i jos i subvencije na zemlju koju poseduje ( i neobradivo naravno , pa to ljudi proizvodi kiseonik treba to subvencionisati) pa jos i nju dati u arendu i onaj drugi koji uzima da i on dobije subvencije , onda bi bili zadovoljni - a mozda i nebi
a za penziju pa kolko uplacujemo dobraje , treba vise da placamo pa ce verovatno biti veca , dok sam imao firmu penziono sam placao 216 000 godisnje a ne 45 000 kao na poljoprivredu
druže moj netreba država da obezbedi dva radna mesta samo da ceni one koji rade dva posla a ne da ih svrstava u hobiste hobi se zna šta je sve osim poljoprivrede

imam i ja firmu!mozes placati i 400 000 godisnje,niko ti rec nece reci,samo ces imati vecu penziju na kraju!
hteo sam da kazem da 99% ljudi uslo u PIO zbog subvencija a ne zbog penzije!da nisu uslovili dobijanje subvencija niko ne bi ni pitao za PIO!

mladen87 je napisao(la):
imam i ja firmu!mozes placati i 400 000 godisnje,niko ti rec nece reci,samo ces imati vecu penziju na kraju!
hteo sam da kazem da 99% ljudi uslo u PIO zbog subvencija a ne zbog penzije!da nisu uslovili dobijanje subvencija niko ne bi ni pitao za PIO!
Da bi imao penziju (8000din) akoje dočeka :haha:

Na žalost kolege iz Hrvatske slabo zalaze na ove teme da nama malo kažu kakvi su uslovi kod njih pa da polemišemo i iz drugog ugla.

Rale,ja ranim krave i muzem-ja sam kotlar i nemam određeno radno vreme i nikom ne branim ali se niko baš tako ni ne otima a uveče muzem sa starijim sinom i nimalo mi nije lako ali navikao sam.Ko misli da fe lako raditi u firmi i baviti se poljoprivredom neka proba a dok sam radio po smenama moj pokojni starac je namirivao i muzao sa suprugom ali od kada smo prešli na mašinsku mužu supruga neće da uči a ja sve moram

Pa zato što su drugi tip ljudi za razliku od nas.Hoćemo slogu i da zajedno nastupamo.Ko je pročitao zadnjih pet strana mogao je videti zašta smo mi ::lose::

Nazad
Vrh