Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

treba ukinuti subvencije svima i vise nema svadje i drzavi vise ostane i nema profi i hobi polj vec su svi isti

ljakse je napisao(la):
O tome pričam Talianu,da se već i šuška nešto na tu moju varijantu već od prošle godine.
Post je spojen: [time]1294622457[/time]

Samo Vi svašta pišite,a niste ni svesni ko sve čita ove želje,snove,istine,baljezgarije....

adamov zoran je napisao(la):
treba ukinuti subvencije svima i vise nema svadje i drzavi vise ostane i nema profi i hobi polj vec su svi isti
Nemam reči, pa zar i ovo malo socijale što dobijemo da nam ukinu.
Sad se stvarno počinju pisati gluposti izleda zbog nečije sujete.
Isključujem se iz dalje polemike.
ovde smo da bi nešto naučili,prokomentarisali i rekli ,ali da lečimo sopstvenu sujetu!
Ne dragi moji,pozdrav :cao:

Srpski seljak je u nezavidnom polozaju i treba ga subvencionirati jos par godina dok ne stane na noge da moze da ucestvuje u trzisnim utakmicama evrope.

Svako ko obradjuju zemlju treba da dobije subvenicje BEZ obzira na kolicinu zemlje , ali oni koji su " hobisti " moraju da placaju neku naknadu zajednici da bi se zajednica razvijala i napredovala.
Subvencije ne treba da dobijaju trgovci djubrivom nego seljak koji je to djubrivo koristio i onda nema prostora mahinacijama.

Infrastruktura u selima je uzasna i potrebna su velika financijska sredstva da se to unapredi , bez placanja dazbina ja nevidim odakle taj novac moze da stigne u budzet ( to znaci da i hobisti moraju da placaju danak ) .

Od čega se bojite?Da nećete dobiti subvenciju.Pa ja još nisam dobio ni belog dinara otkad je toga,pa sam tu,ne fali mi ništa.Mislite da se mi pitamo za nešto?NE PITAMO SE.Ako ne dobijemo,nije to do nas što se mi dopisujemo ovde,nego to tako mora da bude.Inače u EU ima svugde,a srbija teži prema EU,znači i mi treba da dobijemo koliko toliko i gotovo.A sad ko zaslužuje ko ne,ja mislim da već dotični imaju to već u glavama i bez nas.Najpre će te čuti o tome uskoro na TARI.

Ako se ovako nastavi sa davanjem subvencije bolje de prekinu nacisto.
Niko, nikog ne primorava da radi.
Kod nas ljudi prebacuju gazdinstva na babe stare 80 godina.
Sto je neverovatno, ali istinito.
Ili dajte svima po malo, ili nikom.
Svi muvaju sa tim subvencijama.
NEMAM REGISTROVANO GAZDINSTVO I NE INTERESUJE ME SUBVENCIJA.
Ali nije fer da covek ima sredjano gazdinstvo, i trazi od mene racune za gorivo, djubrivo
da naplati subvenciju na 4 ha livade.

Svi imamo neka svoja razmišljanja o ovoj temi ali nikako da se složimo oko jedne stvari a to nije tako teško da subvencije treba da dobije onaj koji tu zemlju obrađuje a da li će je on raditi vikendom,praznikom,nedeljom,noću to je individualna stvar.Samo postoji jedna činjenica;degradirali su nas i ponizili stavljajući nas u redove za sređivanje papira oko subvencija,samo još ispred da stave kazan sa nekom krompir čorbom i slika je kompletna.
Sledeći potez je da će subvencije dobiti samo vlasnici zemlje.Ja ne radim zemlju u arendu ali ima onih koji rade i ne bi bilo fer prema njima.Ne treba gledati samo svoje interese.Kako ja sada nekoga mogu ugroziti što radim zemlju u svojini i krave koje su iz sopstvenog zapata.
Moram da se nadovežem na moj predhodni post da sam zadnji put bio na more 88-e,tako da subvencije od tih2 godine nisu otišle na tu stranu.Čak ni moja deca od 16 i 21 godine ni ne znaju kako izgleda more a radim kao kotlar u zdravstvu,imam 19 jutari zemlje 6 krava,2 junice,2 bika i 2 teleta,nešto svinja itd

Mozda bi bilo dobro da nam umesto para daju u jesen NPK i u prolece azotnu prihranu po analizi zemljista da nam nisu sve potrebe iste ::namigivanje:: i sa strogim kaznama za preprodaju pa ce onda sva zemlja biti nadjubrena aovi sto nerade zemlju ce morati nama da ustupe djubrivo jer ce se verovetno u sledecoj godini da se vidi dal je njiva djubrena ::namigivanje:: seme i nafta nek ostanu na nasa pleca .
Post je spojen: [time]1294683519[/time]
Svi imamo neka svoja razmišljanja o ovoj temi ali nikako da se složimo oko jedne stvari a to nije tako teško da subvencije treba da dobije onaj koji tu zemlju obrađuje a da li će je on raditi vikendom,praznikom,nedeljom,noću to je individualna stvar.Samo postoji jedna činjenica;degradirali su nas i ponizili stavljajući nas u redove za sređivanje papira oko subvencija,samo još ispred da stave kazan sa nekom krompir čorbom i slika je kompletna.
Sledeći potez je da će subvencije dobiti samo vlasnici zemlje.Ja ne radim zemlju u arendu ali ima onih koji rade i ne bi bilo fer prema njima.Ne treba gledati samo svoje interese.Kako ja sada nekoga mogu ugroziti što radim zemlju u svojini i krave koje su iz sopstvenog zapata.
Moram da se nadovežem na moj predhodni post da sam zadnji put bio na more 88-e,tako da subvencije od tih2 godine nisu otišle na tu stranu.Čak ni moja deca od 16 i 21 godine ni ne znaju kako izgleda more a radim kao kotlar u zdravstvu,imam 19 jutari zemlje 6 krava,2 junice,2 bika i 2 teleta,nešto svinja itd
Niko tebe ne optuzuje , ti zasluzujes subvencije jer radis zemlju , al mehanizam kontrole ti to nedozvoljava , sto mi nismo krivi , al ako tebi dozvole dozvolice i nizu neradnika razumes

Subvencije dati svim koji se bave poljoprivredom, odnosno ko zivi na selu, samo ne po istom pravilniku.
Bez obzira na zaposlenost ili penziju i iznos primanja ,ko se bavi poljoprivredom pa makar to bila hobi proizvodnja treba da je finansijski podrzan od Drzave ,ali za drasticnu razliku od poljoprivrednika koji iskljucivo zive od poljoprivredne proizvodnje odnosno komercijalnih proizvodjaca. Zato moraju biti dva razlicita pravilnika o uslovima za ostvarivanje novcanih podsticaja u poljoprivredi,jedan za hobii drugi za komercijalne poljopr.

Ranko nisam ja protiv (kako vi kazete) hobista i penzionera i oni istu muku muce , obrcu zemlju u nadi da zarade , al ako se pomaze nek se pomogne onaj kojii radi a ne onaj koji sedi.
Ja sam moje arendase otkacio , radim samo ono sto mi daju za djabe jos i ugovor i vratio sam preko 55h zemlje i kolega vratio 40 i vise a imamo atar 2000hektara od toga je 20% suma pa kud koji mili moji

zasto non stop potencirate tu rec hobi poljoprivrednici!moj otac je u radnom odnosu,ima platu 30000din i ima zemlju od koje ima jos jednu takvu platu!sto je sad neko ko uplacuje PIO bolji od njega ili losiji?!mozda on ima bolje uradjenu njivu,ima veci prinos od polovine profesionalaca,da ih tako nazovem!zasto sad njemu npr ukinuti subvencije,kao on je hobi,radi vikendom (ovo kad cujem najezim se) kad i on zivi od zemlje ko i ti profesionalci,jer od plate ne bi mogao sigurno!
zemlja je u sustini posao kao i svaki drugi,da uzmes arendu niko te ne tera,radi koliko imas svoje pa dokupi jos!vlasnici zemlje su podigli arendu kad su videli da se prihodi povecavaju,sto bi i ja i veliki broj ljudi ovde uradio!ko prodaje jeftino mu,ko kupuje skupo mu,para nikad dosta....

Ti ljudi takodje obradjuju zemlju, nerade nigde drugde,
ne zele prijaviti domacinstvo.
Takvih ima mali milion.

Nazad
Vrh