Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da se i nas dvoje slozimo u necemusteva 1984 je napisao(la):Pa netreba da daju svima koliko je njih ranije registrovano sto se kao bave poljoprivredom na vikend a u gradu vuku plate iz drzavnih firmi i kad dobiju subvencije trose na letovanja,zimovanja,potrosnju...Cak i onima netreba davati sto rade velike posede preko 200 hektara jer su u sistemu pdv i kroz pdv im se vraca novac!Znaci subvencija u nasoj drzavi sluzi prvenstveno kao pomoc manjim i srednjim gazdinstvima i svako ko ima maksimum zemlje ima racuna da se registruje jer ce mu bar staz ici a kod nas ima dosta slucajeva koji rade od 30-50 jutara i nisu registrovani isti slucaj i kod stocara drze 15-20 krava i nije skoro niko registrovan a kad ih pitam sto se neregistruju a nije to nista koliko ti drzava da jos vise ti oduzme bolje mi je da utovim 2 bika i prodam isto mi se vata!Jbt. koje je to razmisljanje a zive na selu i zive od toga.
Priujatelju o čemu pričaš??ljakse je napisao(la):Ja mislim treba da daju samo na njive u vlasništvu i za državni zakup.Za zakup privatno NE.Normalno i PIO bi trebali da koriguju,ne da plaća isto i gazda od 1 ha i onaj od 100 ha isto.A ja ako hoću na letovanje,ili na auto da skucam novce,ja ću svakako potrošiti te novce što sam mislio.Nije niko ugrizo u te novce jesu od subvencije ili od nečeg drugog prihoda mojih.
Koliko god suludo zvuci slazem se da je to jedno od resenja.Sredstva treba direktno, npr podneses zahtev i odobri ti se vrednost semena za xxxxdin po hektaru.Usmeravati na pojeftinjenje proizvodnje tipa seme, djubre, mehanizacija,komesacija,"plavi" dizel...Neko je spominjao pare od subvencija i letovanje,nazalost to je veoma cesta praksa i danas kad dobijaju samo profistiv je napisao(la):Subvencije treba ukinuti onda će sve doći na svoje mesto