Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

Kako može biti 8%-na pr.pri kupovini dizela bilo kojeg rezervnog dela sve je 18%,znam šta pričam i znam da oni to neće ukinuti-zato nam i služi ovaj forum-kada kažeš lakše ti je :ppozdrav:

Eeeeeeeee komsije hrvati su isterali svoje,a mi se ovde prepiremo izmedju sebe i delimo na one i ove a trebalo bi svi da se udruzimo i protestujemo koja je cena nafte,koja je cena kukutuza,po kojoj ceni su otkupili soju a koja je cena soje sada,koja je cena psenice?itd... mogu da nabrajam do sutra

Sasa@

Druze moj,nije stvar u tome kao sto ti govoris.

On je kreditno sposoban,sto znaci da je cist u kreditnom birou a ti mozda nisi. Pa ti zato ne daju kredit.

Imas pogresno misljenje. A ta prica da za ovakve,ili onakve poljoprivrednike ima ili nema para to je brlog prica,

Pa godinama nas kradu! Nismo krivi ni ti ni ja.

Kad bi se slozili stvari bi se promenule.

Post je spojen: [time]1268161154[/time]

Jos nesto,taj tvoj drug nije sigurno dobio poljoprivredni kredit vec verovatno neki kes kredit i to zato sto je zaposlen jer ima stalno primanje!

jovand-tako sam i uradio-supruga mi je bila žirant.Njih plata ne interesuje jer sutra možeš otkaz da dobiješ.Sreća što mi ove godine izlazi i više ne utrčavam(prva rata mi je bila 6700 a zadnja 10300) a uzeosam prikolica za đubre-na 3000E(3god),zato ljudi moj savet je ne utrčavati bez preke potrebe,vremena su jako nestabilna

Zoran0230 je napisao(la):
Kako može biti 8%-na pr.pri kupovini dizela bilo kojeg rezervnog dela sve je 18%,znam šta pričam i znam da oni to neće ukinuti-zato nam i služi ovaj forum-kada kažeš lakše ti je :ppozdrav:

Da znam i ja Zorane koliki je PDV na koje artikle ali PDV je jedan od osnovnih punilaca budzeta a iz budzeta se finasira i skolstvo, i dopunjuje se fond za penzije, i zdravstvo, prosveta itd.... ne pocinje svet od nas. PDV nije problem narocito jer je smanjen za neke nase repromaterijale. Carine jesu problem i tu bi trebalo hvatati lufta za snizenje troskova.

Hteo sam da kažem da nam je PDV velika stavka -lepše smo živeli bez njega
Slažem se sa carinama ali ja ne mogu a verujem i mnogi poput mene kupiti traktor iz inostranstva da smanje 2X carinu.
Ukinute su vize pa ko ide u inostranstvo-ko mora i ko ima para kao i do sada što je bilo a meni i sličnima baš ništa ne znači

Moram da se ubacim primer jedan polovan solidan kombaj od 20 godina u nemackoj kosta oko 16 000 eura pa ti na to dodaj prevoz 2500 eura pa carinu pa pdv pa ti sad izracunaj koliko je to para,,ma strasno a mi kao hocemo u evropu :haha:

Ma koja crna Evropa.Ovi naši političari se ponašaju po onoj:videla žaba da se konj potkiva pa hoće i ona-treba malo da ateriraju-Mi ni u jednoj grani ne možemo biti konkurenti zapadnoj Evropi sem u izvozu mladih stručnih kadrova i po lopovluku.

@ Zorane, imao si i pre porez samo se nije zvao PDV nego je imao drugi naziv koji sam zaboravio.

SUBVENCIJE TREBA DATI APSOLUTNO SVIM POLJOPRIVREDNICIMA BEZ IKAKVOG USLOVLJAVANJA.A AKO JE VEC USLOV PIO ONDA NEKA SE TAJ PIO PLACA PROPORCIONALNO, STO ZNACI AKO OBRADJUJES MALO ZEMLJE MALO PLACAS AKO OBRADJUJES PUNO PLATICES VISE. TO ZNACI AKO ONAJ SA 10 HA PLACA 60000 DIN NEKA ONAJ SA 100 HA PLATI 600000.

Pisanje velikim slovima se smatra vikanjem!Ubuduce se ovakav nacin pisanja nece tolerisati nego odmah brisati bez upozorenja!

didi79 je napisao(la):
SUBVENCIJE TREBA DATI APSOLUTNO SVIM POLJOPRIVREDNICIMA BEZ IKAKVOG USLOVLJAVANJA.A AKO JE VEC USLOV PIO ONDA NEKA SE TAJ PIO PLACA PROPORCIONALNO, STO ZNACI AKO OBRADJUJES MALO ZEMLJE MALO PLACAS AKO OBRADJUJES PUNO PLATICES VISE. TO ZNACI AKO ONAJ SA 10 HA PLACA 60000 DIN NEKA ONAJ SA 100 HA PLATI 600000.
Ovakva reakcija je naravno razumljiva jer se radi o novčanicima ali mislim da nekadašnji način razmišljanja naših poljoprivrednih proizvođača koji se može svesti na " ako platim što manje meni će ostati više" sada mora da se prilagodi trenutnom stanju i da danas glasi "da ja prvo platim sve što se od mene očekuje pa da potom dobijem sve na šta imam prava po osnovu mojih uplata". Znam da ovo nije prijatno rešenje ali je u ovom trenutku jedino racionalno.

tomica je napisao(la):
da samo tvoja penzija ce biti 8000 hiljada a njegova 80000 dinara :sta:
Ja nemam nista protiv da ima 80000 penziju. Samo me zanima kako bi se osecali ti koji treba da odvoje godinama 600000 godisnje za PIO.Ako onaj koji radi 10 ha moze da odvoji 60000 zasto onaj koji radi 100 ha ne bi mogao da odvoji 600000?

Ljudi čudim se na šta vi trošite vreme i "vijuge"!!! Zapantite jedno seljak je za ovu državu KULAK bio on "gore" ili"dole" ovami ili onamo. Najveći neprijatelj seljaka je ova i ovakva država. Jedino gde još mogu da ukradu neki dinar je od seljaka sve drugo su pokrali, prodali i na kraju zatvorili. To kako će da se isplaćuju subvencije je vrlo jednostavno : isplaćivaće se tako da to bude što manje para za državu, i da ih po mogućstvu uzmu njihovi tajkuni. O seljaku ovde niko ne brine. Jedino resenje je udruživanje i samo udruživanje. Vidim da se na tome radi nešto u Mačvi i Sremu. Ljudi skinuće nam kožu s ledja i niko zbog toga neće zaplakati. Ajmo svi u udruženja, poštena, strukovna, pa da onda pregovaramo kao ravnopravni. Ako ne daju pare , nema leba i ćao. Uvoziće Delta još trule piletine iz Brazila ali to će narod prestati da jede. Mi nedozvoljavamo uvoz GM soje a šta je sa mesom od stoke koja je hranjena tom sojom. I hiljadu drugih primera koje treba reći ovom narodu jer obični ljudi to ne znaju, a oni to neće da kažu. Koliko naših kolega, seljaka,radi ovo što mi radimo na ovom forumu, tj koliko njih koristi internet:haha: Jedina satisfakcija mi je što deca neće da mi lipšu gladna inače poljoprivreda u ovoj Srbiji je sviranje k.... za male pare. Gore je nego za vreme Miloševića, on makar nije pričao kako nas pomaže. I ovima hvala nemojte više da me pomažete kad vas molim.

P.S. Čuo sam da će subvencije da daju samo poljoprivrednicima starijim od 90 godina uz prisustvo oba roditelja.

P.S. Čuo sam da će subvencije da daju samo poljoprivrednicima starijim od 90 godina uz prisustvo oba roditelja

Ovo je najbolja uredba do sada-potpuno je razumljiva za sve :haha: :haha: :haha:

@Zoran0230
Imenjače,pa gde si bio do sada?
Uredbu sam već video.Dobra je i logična. :haha:
Post je spojen: [time]1269191485[/time]

Bio sam na "Goli otok",ali ponovo jašem :haha:Pozdrav imenjače :ppozdrav:

Slažem se sa pamtom prvim u vezi udruživanja ali nama je uvek problem kako krenuti u akciju jer odmah počinjemo da se grabimo za rukovodeća mesta -ima posebna tema za ovo pitanje ali slabo se angažujemo.

Nazad
Vrh