Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

Ne moze sa 60kj koje obradjuje da zivi? :haha: :haha: :haha: :haha:

Sto se ne zaposlite onda :sta: dajte zemlju u zakup ostavite par ha,pa da vidite.

Mozda ste u pravu da ne moze da se zivi, ali nije naglaseno kakvim zivotom..

Kako zivimo mi onda koji radimo 6kj? :udri:
Post je spojen: [time]1268078571[/time]

NIKAD SE NECEMO SLOZITI<NIKAD!!!

Jer u 80% slucajeva vredi ono,KAD KOMSIJI CRKNE KRAVA NEK CRKNE I MOJA,DA NI MLEKO NE NOSI OD MENE!!

Zoran0230 je napisao(la):
milanso-da li si pročitao post na koji sam odgovarao,onda možeš da me kritikuješ
Neki profi poljoprivrednici napadaju nas a ja se samo branim pa onda zaklhuči.Ni u jednom mom postu nećeš videti da sam rekao ovima ne treba dati,što neki ovde forsiraju pa ti onda zaključi ko vrši podelu :cao:
Zoki napisao si da bolje radite zemlju, sta se onda cudis kada neko napise nesto protiv hovi poljoprivrednika :D.

KishRobert je napisao(la):
Rale 83 je napisao(la):
Kolega ajd doji kod mene da mi pokazes kako sa 60 jutara da prehranim porodicu, ja obradjujem
70 hektara pa natezem kraj sa krajem
, kombinujem razne nove kulture u nadi da ce ova nasa zemlja nesto znacajno roditi. PH 4,0-5,0 kalijum u suficitu u p.m a fosfora minimalno. Nabavka map ili dap je ovde nemoguca misija kao i NS-40s, nesto malo se ljudi docepali apaca
treba ti oduzeti i nikad vise ti ne dozvoliti da pridjes toj zemlji....
o cemu vi ovde prdite i serete?
pa bokte jebo,ja radim celih 11,5 kj,da,da,toliko + malo usluga + malo svinja i ja zivim kao car.

ako ne umes,rasprodaj sve.nije to za tebe!
Potpisujem,i ja obrađujem 11 kj od toga polovina zakup+ stočarstvo+usluge.Puno radno vreme leti i zimi.

Odg: Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je

@Tibi i Robi, sta ce vama onda subvencije? :haha: :ppozdrav:.

Sutra cu da posaljem dopis da Robiki ne trebaju subvencije jer se fali kako dobro zivi ::namigivanje::

Samo nemoj da se jedis, skocice ti pritisak i dobices bore oko ociju...treba se smejati (ko ono vece posle kog sam tri dana imao upalu trbusnih misica od smeha)

radivoj.nadlacki je napisao(la):
Sutra cu da posaljem dopis da Robiki ne trebaju subvencije jer se fali kako dobro zivi ::namigivanje::

Samo nemoj da se jedis, skocice ti pritisak i dobices bore oko ociju...treba se smejati (ko ono vece posle kog sam tri dana imao upalu trbusnih misica od smeha)
:D

Ljudi sta se sve nacita, subvencije pa subvencije, drz nedaj, da je ova drzava drzavom sve bi drugacije bilo i ne bih bi bilo ovakvih tema... cuje ovom da treba ovom ne treba subvencija, svi oni koji su registrovani poloprivrednici tj. koji zakonski papirologijom obezbedjuju sve uslove da imaju subvencije nek je dobiju, sve dok to zakon dozovljava... nego drzava nema para i morace kao i hrvati da se drzava natera inace mrka kapa...

Cuj nemoze da zivi sa 70kj, pa gdje ce moci kada se zaduzio do guse u kreditima i sl. jedino tako se ne moze ziveti od toliko zemlje

Zoran0230 je napisao(la):
milanso-da li si pročitao post na koji sam odgovarao,onda možeš da me kritikuješ
Neki profi poljoprivrednici napadaju nas a ja se samo branim pa onda zaklhuči.Ni u jednom mom postu nećeš videti da sam rekao ovima ne treba dati,što neki ovde forsiraju pa ti onda zaključi ko vrši podelu :cao:
a u picku materinu a ko je tebe odredio da ti budes neciji advokat boli vas **greška kupite kajmak odakle mozete i sada kada su vam malo zavrnuli cesmu bunite se na sav glas zbog takvih kao sto si ti smo i otisli u **greška ajde mi objasni zasto i vama treba dati subvencije daj mi i jedan razlog kako treba i ja cu javno na ovom forumu reci da sam pogresio

ognjene74 :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: desi se ponekad ali se i brzo ohladimo a i mati mi je sremica pa znas kaki su sremci :haha: :haha:

:cao:
[/quote] a u p...u materinu a ko je tebe odredio da ti budes neciji advokat boli vas k..... kupite kajmak odakle mozete i sada kada su vam malo zavrnuli cesmu bunite se na sav glas zbog takvih kao sto si ti smo i otisli u k..... ajde mi objasni zasto i vama treba dati subvencije daj mi i jedan razlog kako treba i ja cu javno na ovom forumu reci da sam pogresio
[/quote]

Zato sto obradjujemo zemlju kao i ti! Ne radimo 60 ha vec 6
i imam isti prinos kao ti
,kupujem seme kao ti
,bacam djubre kao ti,
i sve predam drzavi kao ti

i nikad nebi mogao da se ponasam tako KAO TI.

kao da dajete pare iz svog dzepa za tu jebenu subvenciju.

A u kur..c ste otisli zbog nekih drugih stvari a ne zbog nas!

I nije mi jasno za koji kur se bunis,ajd da razumem kad je bilo ono u pocetku 10 hiljada do 10ha i nikakav racun ne treba,pa ajd da se nazove kupili smo kajmak :haha:

A sad razlike izmedju nas nema. i ne tupi kur.

i nikad nebi mogao da se ponasam tako KAO TI.

kakav sam to ja

I nije mi jasno za koji kur se bunis,ajd da razumem kad je bilo ono u pocetku 10 hiljada do 10ha i nikakav racun ne treba,pa ajd da se nazove kupili smo kajmak ha:ha:ha:ha:ha

A sad razlike izmedju nas nema. i ne tupi kur
u pravu si nema razlike a ajde sada ti to reci bankarima koji meni nedaju kredit jer kako su mi to saopstili moje imovno stanje se nije menjalo tri godine unazad a mom drugaru koji radi i zemlju i jos radi u firmi odobre jer on moze da izfinansira taj kredit a isto ko i ja nista nije menjao a da ce cak pare potrositi da unapredi proizvodnju pa da covek nesto kaze vec zavrsava kucu da moze da se odseli od svojih e vidis TAKVI STE VI

Saša,nemoj da se nerviraš-ja isto nisam mogao da dignem kredit (imam samo 1 ha na svoje ime)
Baš je njima do moje plate-njima ttreba da nešto fenduju
Subvencije treba da dobijem zato što sam nosilac poljoprivrednog gazdinstva koje se bavi piljoprivredom od pre 2 rata
Zemlja sem tog ha je na suprugu
U kući sam imao 2 poljoprivredna penzionera,sada jednog
Ja sam taj koji radi zemlju i ulaže u nju(zar neko misli da čovek od 70 godina može da radi
Ja sam samo posrednim između ministarstva i gazdinstva
Znači pravo poljoprivredno gazdinstvo
A tvoj kolega je dobio kredit zato što je nešto dao u zalog ili našao žiranta a ne zbog plate
Ne možeš na osnovu jednog primera suditi svima
po pravilima foruma nema vređanja-ja tebe nisam ni u jednom momentu uvredio :ppozdrav: :ppozdrav:

Banka mora imati neku garanciju da ces otplatiti taj kredit. Zar nisi mogao zaloziti zemlju koja je na supruzi?

Vezano za temu, ko radi za privatnika taj tu platu ne dobija, vec zaradjuje. Privatniku se isplati imati radnika samo ako mu taj radnik donosi vishe nego sto ga placa, ni jedan nece davati platu za nerad. Ako znate nekog, javite mi na pm. :)

Drugo, te pare nisu uzete od nekog, nego posledica proizvodnje ili pruzanja usluga. Uvek imajte u vidu da drzava da bi dala subvenciju, te pare mora da uzme od nekog drugog, jer drzava svoje pare nema. A ova nasa drzava uglavnom uzima od nase dece, tako sto se zaduzuje u njihovo ime, pa racunajte koliko se to isplati.

Nemojte se navikavati na subvencije, jer one dolaze iz para kojih nema, tako da su vrlo nesigurna stvar. Bilo bi bolje da se ukine pdv na masine, djubar, hemiju.

jovand je napisao(la):
Nemojte se navikavati na subvencije, jer one dolaze iz para kojih nema, tako da su vrlo nesigurna stvar. Bilo bi bolje da se ukine pdv na masine, djubar, hemiju.

Ovo je moguće rešenje, ali i ponovno uvođenje formiranja zaštitnih cena poljoprivrednih proizvoda od države. Variranja cena najviše uništavaju poljoprivrednu proizvodnju. Svinjarstvo je tu najbolji primer.

Samo neka nam ukinu PDV na repromaterijal,rezervne delove...Ništa nama više ne treba

Ljudi braco,
PDV je porez, zaboravite na tu ideju. Cak i pri subvencionisanju se vraca na iznos glavnice bez PDV jer je to drzavni prihod. Barem mi poljoprivrednici treba da cutimo jer smo sto se poreza tice na neki nacin zasticeni. PDV na repromaterijal je 8 a ne 18% (pitajte hrvate kako je tamo sve je 22%). Ono na sta treba pucati je smanjivanje ili ukidanje carina na poljomehanizaciju i repromaterijale za poljoprivredu jer je tu lakse dobiti bitku. Poreza je bilo od kad je sveta i veka i bice ga ga dok traje sveta i veka. Ne zanosite se time....drugarski savet.

Nazad
Vrh