pocerina
Član
A sto jednostavno ne zaores ? Em sto mozes da zapalis ceo atar, unistavas i korisne mikroorganizme.... I moj pradeda je orao sa volovima, pa ja ne radim tako...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
vlasnik ima pravo da odluči šta će da radi i to mu pravo niko ne može oduzeti ali ako bude uhvaćen na delu e to se sankcioniše po zakonu
I moj pradeda je orao sa volovima, pa ja ne radim tako...
U pravu si za bikove.... Samo sto su pradede morale da pale, jel nisu imali plug koji bi to mogao da zaore....
prijatelju svuda u svetu si nevin dok se ne dokaže suprotno osim u srbiji a ako ja odlučim da moju njivu upalim a pritom nikome ne nanasem štetu ili ugrozim nečiji život pitam te ko će da mi to zabrani a ako smatraš da ja činim štetu samom sebi to je tvoje mišljenje a i da me neko uhvati na delu i ja platim kaznu hoće li me to sprečiti da više ne palim šta misliš i na kraju za tvoju informaciju JA NE PALIM ŽETVENE OSTATKE ima članova ovog foruma koi me vrlo dobro poznaju i mogu ovo da potvrde ali sam se uključio u raspravu jer me nervira kada neko kaže NESMEŠ i MORAŠ e pa mora samo da se umre i sve se sme ali nije sve na koristvlasnik ima pravo da odluči šta će da radi i to mu pravo niko ne može oduzeti ali ako bude uhvaćen na delu e to se sankcioniše po zakonu pa niko nema prava da nekoga ubije a ipak se dešavaju ubistva tako da svako ima slobodnu volju da radi šta hoće ali pritom nema prava da ugrožava nekog drugog svoim postupcima pa i država nema prava da nas truje azotarom i petrohemijom i ko zna čime još pa nas ipak truju i nisam čuo da je neko snosio posledice zbog toga i molim te vrlo prijateljski nemoj biti " veći papa od pape "
Krlemrle sve je to na mestu sto ti kazes teoretski,ali u praksi je drugacija situacija.Ajde mi objasni sledecu situaciju.Vlasnik nema pravo da odluči ništa što je u suprotnosti sa zakonom. Kao što ni ja nemam pravo da odlučim da na svoju njivu zasejem drogu ili gomilam radioaktivni otpad, nema ni bilo ko drugi da čini bilo kakvu drugu zakonom zabranjenu radnju bilo gde, pa ni na svojoj zemlji, taman da je i sto puta njegova. A što se tiče javnog hvalisanja kršenjem zakona, želim ti da ti napišu prijavu i to ti želim prijateljski zato što ti želim dobro, tj. da se na ovaj ili onaj način ponovo dozoveš pameti koju si imao, kako sam kažeš, pre dve godine i prestanješ da urnišeš zemlju koja će i posle tebe trebati nekoga da hrani.
Stara poslovica američkih Starosedelaca glasi: "Zemlju nismo nasledili od predaka, nego smo je uzeli na zajam od potomaka."
---------- Poruka napisana u 15:08 ---------- Prethodna poruka je at 15:07 ----------
Nikad neće biti 1:1 jer si prethodno spaljivanjem na samoj njivi uništio mikro- i makro- živi svet koji treba da ti razloži taj stajnjak. Paljenje ostataka je zločin i tačka!
ako te uhvate ode dosta crveni
Ko je od cigana platio?kis si siguran da nisu platili kazne ako nesto neznas prvo pitaj pa komentarisi
Krlemrle sve je to na mestu sto ti kazes teoretski,ali u praksi je drugacija situacija.Ajde mi objasni sledecu situaciju.
Posle vrsenja kukuruza 2010 god zaorao sam svu masu(odlicno zaorano a bilo bas,bas kukuruzovine)i posejano zitdlicno nicanje psenice ,posejana u optimalnom roku i u prolece kad je krenulo bokorenje i rast pojavili su se nekakvi tragovi,a oni su bili bas na mestima gde je kombajn izbacivao ostatke.Psenica je tu bila slobodno mogu da kazem nikakva.U produzetku te parcele moj suncokret bio, zajedno orano,sejano,znaci sve operacije radjene isto i psenica odlicna na toj polovini njive.Na drugoj njivi posle kukuruza opet zito sejano ali prethodno popaljeno(cigani palili)i tu psenica odlicna bila.
Na jednoj parceli gde sam brao beracem i otprilike na pola mi crkne tarup i skinuo sam lanac i tako zavrsio pa kasnije ono tarupirano zaorao a netarupirano popalio i na parceli posejao kukuruz u monokulturi.Na delu koji je popaljen kukuruz je od samog nicanja rastao odlicno i nista mu nije smetalo,dok na drugom delu prvo ga je pipa jela dok nisam sipao furadana u prskalicu i isprskao.Posle toga pocela je diabrotika da ga je,, i na kraju kad sam ga brao prosle jeseni na delu kopji je popaljen kukuruz je stajao pravo kao sveca,a na ovom drugom pola popadalo i to bas tako da ga prvo tocak traktora pregazi.
E sad ti meni reci sta je tu meni korisnije i bolje i ubedi me prakticno da si u pravu,nemoj teoriju da mi pominjes i stvaranje humusa i unistavanje mikroorganizama...
Da ne ulazim dalje, evo jedan zanimljiv tekst iz Blica
http://www.blic.rs/Komentar/Ekonomija/334450/Pravila-i-blagostanje