Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja ove godine radim sa manjim obrtajima doba(radim sa Z142 na 950o/min) i izvrsaj je dobar a sa manjim obrtajima smanjuje se lom!markanNo1 je napisao(la):radio sam psenicu 6,5t-h isao 5 km/h brzina doba 1100 ali mi bolje zvuci na 1200 vase misljenje![]()

Bobo je napisao(la):Cuj, ucim iz knjiga ili ne, ali citam i po forumim atudja iskustva, i njima se vodim. Cekam da uhvatim jednom da ovi iz kombinata dodju vrsiti jednu veliku njivu u moj kraj i da to izblizeg malo prostudiram...
Cuj, danger, vidim da znas dosta i da ti smeta sto se pise svasta ovdje, al nadjem se prozvan jer kad na japisem komentar o npr. radnoj brzini kombajna, ti napises nesto u smislu "kad vidim da ovi lete po njivi dobijem prljev..." ili tako nesto.
a sto se zetve kao takve tice... kod nas nece jos skoro biti kombajna po njivama...

ide u drugoj na 2000 o/min oko 13-13.5 km/h što znači da na 1500 o/min ide oko9-10 km/h i to prazan i na asfaltu. Što će reći da na njivi ima malo proklizavanja pogotovo ako je pod teretom. Ljudi moji ako ćemo vršiti kako Bog zapovjeda onda nema jurcanja po njivi, to se može kad je žito skroz rijetko i slabo no i tad to nije posao. Dosta sam takvih "Schumachera" otero sa njive.
Ili vrši kako treba ili šic sa njive.