Claas

e kombajner upali ti tek posle dve stranice zezanja,ala te odradise..........evo koja fotka iz atara NA od juce,veceras cici pisem o brzini,odradio sam tabelu >
2qw05fm.jpg
:D :cao:
1679u82.jpg
28v7k0o.jpg

@danger pa to nije atar to je "celo basce" poznao sam po krovu a taj sokak gde skrenes odma levo je moja njiva od 05kj i malo dalje 7-7.5kj
steta sto si zmaja ofarbao u zeleno,mogao si makar heder ostaviti crven :D :ppozdrav:

@NA
nije bas to celo baste,ima to kolimetar da se vozi pa se ide levo jedno 200m i tu ima 5jutara,ostalo josjedno 1.5kj da se uradi,oterala me kisa pa moram opet doci,malo ti se cini da je blizu kuca jer je i kombaj slikan sa vece udaljenosti zumiran pa tako deluje :cao:

sad od prilike znam gde je ta njiva i koji sokak si prosao posto imaju dva identicna
kad ides od sida prema adasevcima cim predjes rampu ima skretanje levo e tamo pogledaj levo i videces na kraju njive orah to je moj i tamo je 7-7.5kj u komadu tamo imam 5kj soje i 1kj u tom sokaku na basci
mozda mi i ti budes vrsio ako ja budem tu da ti sredim :ppozdrav:

@ Danger

Da li bi mogao da kazes cemu toliko kaisa na tvom kombaju?

ID7613dominator98_EV.jpg

Post je spojen: [time]1247172068[/time]

Sto se tice hidro pogona, jel to nema brzine, tj, ne menjas brzine kao na mehanickom, nego samo otvaras ventil koji odredjuje protok kroz hidro motor a samim ti i brzinu okretanja?

imas rucku od 0 do 10,0 je neutral,ostale su zeljene brzine voznja kombajna,naravno to je bukvalno objasnjeno,neznam da li je bas tako kod claasa.

znam da ovaj NH sto je nama vrsio ima pumpu za svaki deo i samo na dugme podesava sta hoce da ide i kojom brzinom(mislim obrtaji slamotresa,bubnja,vitla i sve ostalo)

Hidro pogon ima 3 brzine napred i nema rikverc, nego u svakoj mozes i unazad da ides kada rucicu vuces nazad. Brzine se menjaju bez kvacila, i mogu ti reci da je izmisljena stvar. Na krajevima nema gubljenja vremena sa krrrr krrr menjanjem brzina.

Jel moze neko detaljno da objasni kako se menjaju brzine, i sta od dugmica ima na dzojstiku?

Znaci imas dugme + i - za brzine 1,2,3 a rucicu pomeras napred nazad i dodje kao varijator?

imam ja beraca HIDROSTATIqe nemas ti tu stepene koliko guras napred toliko brzo ide kad povuces sredinu staje automacki akd nazad povlacis ide unazad !!! ima i dania isto hidrostatik!!!(ehtra stvar)

Nazad
Vrh