Claas

2h4xt2b.jpg
ovako izgleda spojnicka na merkatoru 50, hitno mi je potreban kontakt gde mogu da kupim originalnu spojnicku ili moze li mi neko reci od kojih modela pase molim hitno odgovore ako neko zna

almeks pancevo ili hrvatska djakovo eibl-wondrak,ja imam takvu istu na dominatoru 98 mozda i pase a mislim da ovi u djakovu imaju garant
@markane ja radim na 1200 bubanj,vetar 800 ,donje sito 6mm gore 10mm produzetak na 13mm i lom mi je ispod 2% zavisi od zita,lepo ti pise tamo zito od 1000-1500 tako da je sredina ok zavisi od vlage sve

markanNo1 je napisao(la):
radio sam psenicu 6,5t-h isao 5 km/h brzina doba 1100 ali mi bolje zvuci na 1200 vase misljenje :sta:
Ja ove godine radim sa manjim obrtajima doba(radim sa Z142 na 950o/min) i izvrsaj je dobar a sa manjim obrtajima smanjuje se lom!

djakovo zoves iz srbije ovako 0038531821560,i posle stisnes 1,samo slusaj automat,a pancevo probaj 013988informacije i trazi almeks da sada nesilazim u lokal kasno je
_________________________________________________Post je spojen: [time]1246656021[/time]_________________________________________________
@mityoo
ja radim sa zmajem 850-900 a klas je druga prica i ima svoje obrtaje :cao:

Bas zato sam napomenuo da radim sa Zmajem, da nebi doslo do zabune, a bit je u tome da ove godine zbog puno kise zrno se lakse izvrsava pa moze smanjiti obrtaje da bi se smanjio lom :cao:

ja radim na 940 i ok radi......

ljudi juce je bio prvi dan u zetvi da sam hvatao da radim ceo dan.....jesam bezao od kise oko pola 6 ali sam otisao u drugo mesto gde nije padala......ovo je strasno..... :kisa: :kisa: :kisa: :kisa: :kisa: :kisa: :kisa: :kisa: :kisa: :kisa: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli:

Cuj, ucim iz knjiga ili ne, ali citam i po forumim atudja iskustva, i njima se vodim. Cekam da uhvatim jednom da ovi iz kombinata dodju vrsiti jednu veliku njivu u moj kraj i da to izblizeg malo prostudiram...

Cuj, danger, vidim da znas dosta i da ti smeta sto se pise svasta ovdje, al nadjem se prozvan jer kad na japisem komentar o npr. radnoj brzini kombajna, ti napises nesto u smislu "kad vidim da ovi lete po njivi dobijem prljev..." ili tako nesto.

a sto se zetve kao takve tice... kod nas nece jos skoro biti kombajna po njivama...

Bobo je napisao(la):
Cuj, ucim iz knjiga ili ne, ali citam i po forumim atudja iskustva, i njima se vodim. Cekam da uhvatim jednom da ovi iz kombinata dodju vrsiti jednu veliku njivu u moj kraj i da to izblizeg malo prostudiram...

Cuj, danger, vidim da znas dosta i da ti smeta sto se pise svasta ovdje, al nadjem se prozvan jer kad na japisem komentar o npr. radnoj brzini kombajna, ti napises nesto u smislu "kad vidim da ovi lete po njivi dobijem prljev..." ili tako nesto.

a sto se zetve kao takve tice... kod nas nece jos skoro biti kombajna po njivama...

druze sto se tice brzine.....tu si ga preterao.....mozda oni i voze, cini mi se da is rekao 15 km/h....pa ako se imalo razumes u kombajne znas da toliko nemoze da se tera.....kojom brzinom bi ti vozio.....drugom....neverujem da drugom ide preko 13...a trecom tesko da moze.....a imas li ti pojima kako je votiti 15 na sat.....ja sam juce radio 7.2, nisam terao brze....bilo je lose zito i tesko ga pratim pri toj brzini......provozaj ga 15 pa onda komentarisi o tome..........

i neznam zasto se ti tripujes da ti nekom ovde smetas.......o masinama znas dosta to se vidi....ali masine se ne studiraju na internetu, iz knjiga...nego u preksi, na njivi

E, jebat ga sad... zao mi je sto tad nisam snimao...

Kombajn je FARH 1302, 3.6m heder, vrsidba malo vislje od pola i teraj... IMT 539 za njim ide u 2. brzoj na pola gasa sto je preko 10km/h... Tako se kod nas "radi" i tu nema govora. Ak neces da ti vrsi, zovi nekog drugog... Cini se kao pretjerivanje, al tako je.

Repicu kad mi je majstor vrsio, to je bio KRIMINAL, covjece... Sad imam kakav takav svoj kombajn i vrsim sigurno bolje nego ljudi koji su mi vrsili usluzno... Nitko te ne pita za kvallitetu posla, samo nek u prikolici ima i da nije na njivi.

Ne tako doslovce, al otprilike je tako.

tako se nekosi.....a i 10 i 15 nije mala razlika.....a i to je kombajn za 3.6m hederom....mali je pa ga je lako pratiti.......ja oved pricam o vecim kombajnima....mada u sustini isto vazi i za manje....a odakle si ti..........

ja sam juce radio od 7-7.5 i u toj brzini je vec tesko pratiti rad visinu kosenja obrtaje bubnja itd,max.8km,preko toga je sve sranje od posla i tesko pratiti ako ti je u cilju da zadovoljis musteriju i kvalitetno uradis,ponavljam,kosim nisko i kako treba i tu moras drzati otvorene oci dobro sta heder radi inace se casom zabijes u zemlju posto ljudi dobro urade zemlju,juce sam isao i 6.5km i da iskocim sa sedista,kao da je posejao na oranje,moj ide max.10km u drugoj,a ko kosi 15km znaci ide 3,ako je hidro ili varijator tesko mu se pise svejedno,evo naprimer,kolega ima medion 310 i ako ga neizbacis iz 3 brzine a inace je hidro nemozes dobiti gas ili obrtaje vrsalice cim ga roknes u 2 motor pun gas,jednostavno fabricki zasticen od tih gluposti,znas ti druze koje je to opterecenje za kombaj da teras 3 15km i u bunkeru imas 40-50 meteri zita i tako ides po njivi a naricito sad po mokrom,naljutio se ti ili ne al to su ciste gluposti,15km je skoro pa transportna brzina kretanja a ne radna,probaj zmaja 15km s bunkerom punim i to bez vrsenja da proteras po strnjaku s kraja na kraj i odmah kupi novo varijatorsko remenje, a ti sto vrse preko pola fahrovima ja bi ga licno oterao sa njive,jesi gledao nekad koliko ima vlati i slame koja se prelomila i vlat se nalazi skoro dole a on kosi gore samo ono sto stoji visoko,e jest kombajner i bolje nemoj takve primere ni pisati da se jos i mi nepokvarimo,a vlat koja je ostala nisko sta sa njom,nema veze jel,cena je inace ekstra,prinos isto tako a to sto je 15-20%ostalo nepokupljeno nema veze bitno da je on uzeo svoj deo novca,to se tako neradi :nono:

Jedna korekcija. IMT-539 (sa gumama 11,2-2:cool: ide u drugoj na 2000 o/min oko 13-13.5 km/h što znači da na 1500 o/min ide oko9-10 km/h i to prazan i na asfaltu. Što će reći da na njivi ima malo proklizavanja pogotovo ako je pod teretom. Ljudi moji ako ćemo vršiti kako Bog zapovjeda onda nema jurcanja po njivi, to se može kad je žito skroz rijetko i slabo no i tad to nije posao. Dosta sam takvih "Schumachera" otero sa njive. :nono: Ili vrši kako treba ili šic sa njive.

Imam jedan problem sa pokazivanjem brzine na mom claasu:

Kad ga vozim u trecoj brzini pokazuje mi maksimalnu brzinu 23.5 - 24 km/h sto bi trebalo da je realno.

Kada ga prebacim u drugu brzinu u kojoj vrsim sa njim istu tu brzinu mi prikazuje na max. varijatoru. Jel zna neko mozda gde je greska / problem ?

nije to greska,to je ustvari obrtaj menjaca ili da kazem spojnicke osovine bilo hidro ili varijatorski pogon,znaci taj obrtaj je jednak brzini kretanja u 3 brzini a za ostale brzine nevazi,znaci to tako radi i ako nemas bord kompjuter nemozes da pratis brzinu kretanja u 1i2 brzini,moj tako radi isto i kod svih je isto,jedino mogu sa mog da uporedim pa da ti napravim tabelu za 1 i 2 brzinu orjentaciono da znas koliko ides na sat

Znam i ja da se tako vrsiti ne moze, al ruka mi se osusila ako lazem. Traktor nije bio opterecen, jer je samo pivo vozio, kipalo se u veliku rikolicu koju je vukao veliki traktor...

Znam i ja da se tako ne kombajnira, al koga da zoves, kad svi iz mog kraja tako rade... Kad mu kazes da uspori, "nemas ti pojma o kombajniranju" Ako ga s njive oteras, postoji sansa da dobijes jos goreg "majstora" i sta onda?

Kolega sa svojim 780 vrsi samom sebi u 1. pun varijator... nisam mu vjerovao, dok se s njim ove godine provozao nisam. Samom sebi kosi pod klas, leti po njivi, prosipa samome sebi... Sta da vise pisem onda?!?

Kupim si malog zmaja i polako si kosim kako god zelim. Jecma nisam imao, ali sam vrsio drugima. Kosim na max 10cm od zemlje, samo nize od toga i polako... Trebas ti nekome objasniti da slama vrsi zito u kombajnu a ne bubanj... Samo kazu da nemas pojma i da sutis dok se negdje ne osramotis :sta:

Kolega otvori poklopac bubnja na 780, on cist ko suza, jer ne vrsi slamu... Kod mene nema sta nema ;) ipak je to zmaj...

ma brate opusteno a oni nek teraju,necemo vise o tome i 15km na sat u vrsenju nema veze ko njih sljivi
_________________________________________________Post je spojen: [time]1247004808[/time]_________________________________________________
@cicimoric
cim stignem ispisacu ti,koja je tvoja max brzina u 3,nadam se da ce ti odgovarati podatci,kod mene u 3 ide 22km max,u drugoj 3.8 paa do 9.8 a napravicu ti tabelu spram sata u trecoj a u 2 brzini pa da znas odokativno,moj je varijatorski pogon a tvoj cini mi se hidro i mozda bude odstupanja malo

Kako je jedan claas mogao napraviti takav sistem blesav, nikako da mi to udje u glavu? Pa i ZMAJ koji je tehnoloski zaostao za claasom ima mjerac bezine na tocku, a ne na mjenjacu...

Znam da MEdion ima na jednom satu prekidac na kojem mozes gledati brzinu bubnja, brzinu vjetra, brzinu kretanja i jos nesto mislim... To mi se svidja, al ovo da mjeri samo u prvoj brzini, je u najmanju ruku belsavo...

Nazad
Vrh