Claas

Jeste to je od mog drugara kombajn nije od pekara. :cao:
Post je spojen: [time]1300219259[/time]
Kabina je original,stakla su pravljena po meri nova.Motor je urađen generalno drugi,i ofarban tu gde je goreo.Do požara je došlo zbog alnasera.Fali mu jedno tapaciranje,inače kombajn radi bez problema. :ppozdrav:

E da sam znao da je goreo nebi ga isao ni gledati kombajn je ok,ali kabina mi se nikako ne svidja vidi se da je novi tip kabine ali nije to to,ona tabla i sediste haos...covek se natrosio sigurno para,nije to lako sve zameniti ali da ce neko dati 26000e tesko...no kombajn sto se tice zadnjice je stvarno noviji tip,sve je ok,na jednom mestu je varen ali sta ces ipak je bio goreo.
Post je spojen: [time]уторак, 15. март 2011. 17:31:23 CDT[/time]

168x1sy.jpg

iznad ove caure je ona tepsija i to je vareno nista strasno:

nbrqr6.jpg

bebkp4.jpg

28wjihk.jpg

Post je spojen: [time]1300228657[/time]

Koji kombajn hoćeš da kupiš 88 s?Imaš u oglasima Polovni Automobili 88 s u Šašincima 25000 evra traži čovek 1988 godište,3.9 m heder. :ppozdrav:

a gledao sam 96 tice i to mi je dosta ok,ali ako mi neki planovi propadnu onda bi uzeo 96 ili 98 ali smorili smo se taman smo nagovorili matorog da idemo da gledamo neki bolji kombajn kad ono kabina cao 5 puta gora nego u onim 96 ticama :D al dobro sta da se radi,ne mogu kriviti coveka kad nisam ni pitao dal ima neku falinku kombajn.

EVO VIDEO SAM OGLAS BRATE TO JE KOD SREMSKE MITROVICE SKORO.....

Jesi imao nekad kombajn svoj?Ako nisi Zmaj za početak ti je sasvim dovoljno.Claas je malo komplikovan za početnike. :ppozdrav:

ljakse je napisao(la):
Jesi imao nekad kombajn svoj?Ako nisi Zmaj za početak ti je sasvim dovoljno.Claas je malo komplikovan za početnike. :ppozdrav:
Moj prvi je Claas :D
Ne vidim zasto bi bio komplikovan ?
Savladao sam ga za 2 dana :cao:
Ali priznajem nikada ne bih uzeo kombajn sa hidro motorom ni za tepsiju ribe, to ne volim ::lose::

ili 35 godina ja nisam bio rodjen ni kad je zmaj 161 stigo stic i tata su imali 16-17 godina a tata mi 1965godiste.
ma meni se svidja hidro(samo ne do bog ako stane-to mi se ne svidja treba ga pokrenutu posle toga a i imati kesa za to i dugo se stoji ) ,to je toliko mocna stvar da ne verujes.
po meni su noviji kombajni puno jednostavniji za upravljanje nego zmajevi jer dosta iz kabine vidis -pratis i mozes da reagujes,i stelovanja neka su u kabini sto nije slucaj na zmaju.tako da po meni novije jednostavnije.

Nisam se dobro izrazio Claas je i inače komplikovaniji od svakog kombajna(prenosi i ta rešenja mi se kod njih baš ne sviđaju,kajiševi itd).Rukovanje jeste jednostavno ali održavanje je komplikovano.Kod Zmaja sam mislio na 142,ne na ostale(161,171).Pa ima se vremena do žetve.Imam ti još jedan predlog,jes da ti je malo daleko al se kombajn ne kupuje svaki dan pa može i da se dotera 200 kilometara il se plati prevoz jednom sa te daljine i gotovo.ACA Klenak.Nađe se nekad kod njega nešto što vredi te pare. :ppozdrav:

Ja sam terao jednom drugu nekih 30km kombajn sa kolicima i hederom nazad na hidro pogon i zaleteo ga ja do max i izlete auto ni od kuda iz sporedne ulicice, ja povukao rucicu do kraja nazad kada je to pocelo da skripi i kada je zasmrdelo, ja sam pomislio da ce se zapaliti, pa sam stojao nekih 10minuta da pregledam da se nije desilo nesto ::lose::

I od tada nikada vise Hidro pogon, jer necu ni da razmisljam sta da radim ako crkne hidro motor u sred sezone...? :nono: :nono:
Imao sam priliku da vidim Dominator 98 '93god sa 2300h i promenjenim hidro motorom, to mi je jos vise pomoglo da se ne odlucim za hidro i ne zalim :D
Ali video sam zato i Megu 204 sa 6000rh vrsalice i oko 8000rh motora i Hidro motor nije bio diran uopste, ali je taj kombajn svake godine MAX odrzavan pred svaku sezonu su se menjali svi lezajevi bez obzira na stanje lezaja....svake godine ulagano oko 10000e na njega ali je zato svake sezone sa njom radjeno oko 1200kj ::svaka cast::

a to jeste,no videcemosta cemo i kako,jos na kraju i stvarno uzet 142 i mirna backa :haha:
mada i to je tesko naci da je u top stanju a da nije 15000e sto je previse za zmaja.
kako god bilo sto kazes nece zetvajos parmeseci tako da ima vremena :)
Post je spojen: [time]1300231492[/time]

Kod kajišara problem broj jedan stradaju kajiševi svake 3 godine,ne vole mekanu zemlju i pun bunker i velik gas pa udri po varijatoru.Druga stvar kod Hydro pogona imaš kod svakog kombajna Plus konje,i ne muči se kombajn toliko,nemaš kvačilo da ti rikne itd. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1300232257[/time]

a kako se konta da hidro pri kraju??
a kase kupis i teraj dalje ali sta kad hidro stane? :/
jel radi neko remont kod nas hidro pumpi i motora?
[
e to je extra stvar mada kontam da je to smrt za hidro kad ga tako povuces iz brzine u nazad a mozda i nije ko ce ga znati...
(npr.znam da da jd 7530ima onaj reverzer i kad nabijes pun gas u najbrzoj 50 km na sat ide i povuces reverzer u rikverc kao nije preporuceno ali on se zaustavi (ne u trenu ali olaksa) i krene nazad-naravno neve veze sa ovim hidrom ali opet samo navodim kao primer),kombajn nisam video kad povuce hidro u rikverc tj video sam kod jednog coveka matori je mislio da ce se zapucat lik u garazu i povuko je na neki 10 km brzine i zaustavio se stvarno za cas.

Bilo bi jako lepo kada bi nam Panonstib lepo to objasnio :D

Kada je hidro moror pri kraju, kombajn vise nije startan kao sto je bio pre to sigurno znam :cao:
A za ovo da na mehanicki pogon kajisevi stradaju svake 3godine :nono: tacno.

pa zavisi kolko ga teras od stojanja sigurno se nece otrositi :haha: :haha: :haha: :haha:
ima neka prica da kad ubacis u trecu ne sme se ugusiti ali opet to su samo price pojma nemam...

igordulic je napisao(la):
hidro pogon,menjac ti je isto hidro valjda (sad si me malo zbunio ako lupam gluposti neka me neko ispravi).
Ja sam mislio da li pricas o kombajnima na menjac (mehanicki) ili na kombajne sa hidro pogonom :D

Pa me zanima na kojim kada ubacis u 3 ne sme da se ugasi.....? :cao:

hidro mora odma povuci valjda,ali necu da pricam to je jedan prodavac rekao e sad mozda ako kilavi neceni povuci :D pojma nemam.

Nazad
Vrh