Claas

Pozdrav svim forumasima i molim za pomoc.Naime na kontu duga uzo sam kombajn claas compact 20.Interesuje me dali neko ima neki katalog,uputstvo ili iskustvo sa tim kombajnom i gde bi mogo da nadjem dejove za njega (bilo polovne ili nove).Inace toje mali kombajn pokrece ga bubin motor ima keder 2m i bunker od 500kg.Slike cu postaviti sutra,jos jednom molim za pomoc jer sam za ovu masinu potpuni lajik.Unapred hvala.

Evo malo slika sa jučerašnjeg terena.U pitanju je Claas Dominator 98 SL sa hidro pogonom.
20uvkv6.jpg
16c2t74.jpg
oi6ule.jpg

ofr33p.jpg

fw3o8p.jpg

20pr3gw.jpg

Drugovi ovo je kombajn kojim sam kupio,za svijih 5ha godisnje nadam se da ce dobro sluziti ali mije potrebna vasa pomoc.mozete limi dati neki broj tel od nekog ko prodaje delove za claas kombajne.Na njemu je bio bubin motor,planiram da ubacim golfov dizel motor koji mi zadaje veliki problem.Kazite mi dali motor i kuciste varijatora mora biti sastavljeno preko zamajca,lamele i korpe kvacila ili pistoji drugo resenje.

Poslednja izmena od urednika:
Komso kolko si ga platio,da sam znao da ti prodam moj posto jedan hocu.Sta fali na njegov motor,ako je dobar nemoj da menjas jer fabricko je fabricko.

Claas Dominator 105

Kolega je kupio kombajn u Mađarskoj,vozili smo ga cestom do Nove Gradiske u Hrvatskoj,nekih 130 km :)

15g8g89.jpg

et626w.jpg

348ssd2.jpg

1444i37.jpg

@imt542

Moze jos koja slika detalja ja sam tako nesto hteo jos da kupim pa sam odustao.U kom gradu su kupili,ako nije tajna?

Ovako ti mogu reć kosa mu je 5m,mercedesov motor šestak 175 ks,ima hidro pogon,sječku,78.god i platio je oko 10000 eura,a mjesto mislim da se zove Barcs...imam jos par slika,kad uslikam iz blize onda cu jos stavit...
fn4bhg.jpg

30vhyjr.jpg

2egd7nr.jpg

Za ovo neznam.Cuo sam da neko iz Mola ili iz Ade pravi kljunove na zitni heder i stavineku resetku izpred vitla...a to na zitni heder.A ovo sto ti oces to je nesto drugo..neznam...

Za ovo neznam.Cuo sam da neko iz Mola ili iz Ade pravi kljunove na zitni heder i stavineku resetku izpred vitla...a to na zitni heder.A ovo sto ti oces to je nesto drugo..neznam...

Mog Claasa sam kupio u Adi i dobio sam uz njega kljunove za suncokret koji se montiraju na zitni heder. Na vitlo se montiraju blinde od lima da ne bi nabadali glave od suncokreta. Sve ovo je napravio "taj neko" koga spominjes ali neznam ko je taj covek

Gospodine @zozon
Najveći problem kod žetve suncokretaje što mora da se žanje kada je postigao skladišnu vlagu, a to prouzrokuje njegovo rasipanje odnosno povećavaju se gubici i to najviše na hederu.Proizvodjači su se podelili na (uglavnom) dva tipa adaptera za kukuruz i svako samo svoj preporučuje.Jedni su od kukuruznog adaptera dodatkom adaptacija dobili heder za suncokret.Predstavnik ovih hedera je Gerighoff poznata nemaćka firma koja se bavi proizvodnjom adaptera i hedera.Pošto Vi niste nabavili takav adapter nego žitni adapter C 450 onda ćemo se malo više zadržati na toj adaptaciji.Dosta proizvodjača pokušava da reši gubitke na hederu upotrebom adaptacionih limova, u kojim se sakuplja seme koje je "ispalo" pre ulaska glava suncokreta u hederski sto_Ovi limovi su u obliku "tepsija" kako bi se seme zadržavalo na njima.Vitlo je veliki uzročnik ispadanja semena iz "glave" jer je teško odrediti koji je to broj obrtaja vitla koji će praviti najmanje gubitke pri odredjenoj brzini kretanja kombajna.Zbog svega ovoga navedenog Claas je proizveo heder za suncokret Sunspeed.
2kj3wo.jpg
mto2he.jpg

Kao što se vidi na slikama konstruktori su smanjili prečnik vitla i prekrili ga limom koji se pomoću hidraulike podiže ili spušta u zavisnosti od veličine glavica, a smanjuje gubitke od vitla i spirale. Ispod hedera se nalazi jedan nazovimo ga odbojni biter koji pomaže prilikom odsecanja stabljike da se stabljike ne zadržavaju na kosi.
Za ovaj put toliko, ako treba još podataka Vi pitajte šta Vas interesuje. :cao:

Poslednja izmena:
Ja sam sa Claasom u nekoj fazi sastavljanja nešta malo i bojam temeljnom bojom lagano, a i kupio sam boju koja je indentićna claas orginal boji, nema šta nisam promjenio na njemu ostali su mi još jedino ležajevi na slamotresima, i onda prelazim na motor to će mi majstor doc izmjerit tlak u cilindrima pa cemo onda vidit šta na motoru moramo .. mislim motor mi je lošiji vidi se mozda cu morat samo karike a ako budem moro i ležajeve radit onda cu odnjet mašinu ljudima koji rade motore i imat cu na nju garanciju .. !

Ja sam prosle godine bio u MOL da mi srede psenicni heder u suncokretov, rade vrlo dobro tad su imali i tri psenicna hedera najnovije generacije to jes 2010 god. koji su cekali adaptaciju. morao sam da im dovezem heder zbog mera ,inace rade sve za konbajne, limove odbojnog bitera,sita,itd. http://www.la.backabanat.com/

Nazad
Vrh