Claas

Kombajn je farban komplet 96-ica je,a heder se vidi i iz aviona da je 3.9 m a ne 4.2 m.Transport iz slovenije oko 1500 evra.Ležajevi original kod Claasa su drveni bez podmazivanja,jel u sebi sadrže dovoljno masnoće,i naravno se ne stežu maksimalno,nego da nema ni lufta i da ni ne bude jako stegnut.(da se lepo okreće osovina). :ppozdrav:

ljakse je napisao(la):
Kombajn je farban komplet 96-ica je,a heder se vidi i iz aviona da je 3.9 m a ne 4.2 m.Transport iz slovenije oko 1500 evra.Ležajevi original kod Claasa su drveni bez podmazivanja,jel u sebi sadrže dovoljno masnoće,i naravno se ne stežu maksimalno,nego da nema ni lufta i da ni ne bude jako stegnut.(da se lepo okreće osovina). :ppozdrav:
oci sokolove 30 cm iz aviona skida :D
a carina itd kako to ide?
na koju cenu se placa pdv i carina? jel to kad oni procene da vredi tipa 10 000e na carini ti placas 1000e carinu i ti 10 000e nosis racun knjigovodji i dobijas povrat od 18% (1800e) pdv-a? (il ga prebijas sa robom koju si prodo ne bitno sad).
Post je spojen: [time]1299390455[/time]

@igordulic
neznam sta je tu nejasno,pa koji god deo da pogledas iz aviona se vidi da je to 96,dal si nekad video nalepnicu zalepljenu na Z-750 takozvani fica na kojoj pise "kad porastem bicu Rols Rojs"
pa dobro ti vidis kad znas sve serije kako izgledaje a ja sam video do sad 3 claas kombajna 96 i na netu sto mogu sam da zakljicim,zato sam tu da pitam vas koji znate i koji ste vec upoznati sa tim :)

Post je spojen: [time]1299415717[/time]

Pa video sam par Claasovih hedera pa mi je ovaj malo uzan za 4,2 m.Carina kao carina zavisi od toga imaš tamo nekog ili nemaš.Ako nemaš spremiš mazalicu u džep i ako je takav carinik da hoće da ti uzme lovu iz džepa(mazalicu),onda će ti skinuti vrednost na recimo 10000 evra. koja cena i po meni i realna.A ako neće onda gledaju internet i oni vide tamo 10 komada 96-ica i po njihovoj tržišnoj ceni kroje ti gaće.Kombajni se carine unutar srbije(novi sad,pančevo,itd.),ne na granici.Ovako računaju:Cena kombajna+prevoz,pa na tu dobijenu cifruX10% carinaX18% PDV.A ti ako si u sistemu PDV na varijantu prebijanja kvartalno ne moraš da platiš PDV.Carina može da te košta 4% ako imaš EURO 1 dokument što znači da je kombajn sklopljen unutar EU. :ppozdrav:

Pa malo pre ti je još neko pisao da je to 96-ica a nalepnice 98 po tome vidiš,dao si i ti odgovor da neočekivano lepo izgleda,nazad na repu zaštitni lim bele boje,a kod 96 je zeleni i jako se sija farba a kombajn ima 25-26 godina,itd... :ppozdrav:

Kod Claasa nema nalepnica nego fabrički se farbaju oznake Claas,Mega,Dominator,98,108,208,Maxi,Classic,SL,itd....Pa nisu svi kombajni sklopljeni u EU,Case ih amerikanac nije,John Deere amerikanac nije,itd.Stric hteo Kubotu traktor da uveze ne može se ni za taj dobiti Euro 1 zato što je japanac.Euro 1 treba da izda diler gde je kupljen kombajn. :ppozdrav:

ljakse je napisao(la):
Pa malo pre ti je još neko pisao da je to 96-ica a nalepnice 98 po tome vidiš,dao si i ti odgovor da neočekivano lepo izgleda,nazad na repu zaštitni lim bele boje,a kod 96 je zeleni i jako se sija farba a kombajn ima 25-26 godina,itd... :ppozdrav:
Ja sam skontao da je 96 prvo po kabini pa po onom precistacu ispred hladnjaka i po bravicama gde se zastitni limovi od kaisa i remenica otvaraju.Danas svi muckaju sa godistima i tipovima da lakse prodaju kombajne

Al svima je ta Konedata dostupna i tu se vidi lepo šta je šta i nemoramo da mislimo jel tako il nije. :D :D :D
Post je spojen: [time]1299419590[/time]
Mene to strašno nervira kad neko laže i plus me ubeđuje da je to tako 100%,čisto da bi uzeo veću lovu.Ko jednom jedan lik hteo da me ubedi da je njegov Golf 2 96-to godište,a u papirima je stvarno pisalo 96,a ja znam da se Golf 2 pravio do 1992. :haha:

Kum je išao da gleda nekog Zmaja kod čoveka što je uvezao Claas-a iz Slovenije.96-ica na oko veoma pristojna sa sve 4-rednim gering adapterom Slovenija franko kuća 17.000 ga izašla.Pa koliko se to onda ugrađuju šverceri.

Matić je napisao(la):
Kum je išao da gleda nekog Zmaja kod čoveka što je uvezao Claas-a iz Slovenije.96-ica na oko veoma pristojna sa sve 4-rednim gering adapterom Slovenija franko kuća 17.000 ga izašla.Pa koliko se to onda ugrađuju šverceri.
ajde ako imas od tih kontakt pisi na pp da se raspitam kolko su dadzbine na cenu.
Post je spojen: [time]недеља, 06. март 2011. 10:59:48 CST[/time]
Pa video sam par Claasovih hedera pa mi je ovaj malo uzan za 4,2 m.Carina kao carina zavisi od toga imaš tamo nekog ili nemaš.Ako nemaš spremiš mazalicu u džep i ako je takav carinik da hoće da ti uzme lovu iz džepa(mazalicu),onda će ti skinuti vrednost na recimo 10000 evra. koja cena i po meni i realna.A ako neće onda gledaju internet i oni vide tamo 10 komada 96-ica i po njihovoj tržišnoj ceni kroje ti gaće.Kombajni se carine unutar srbije(novi sad,pančevo,itd.),ne na granici.Ovako računaju:Cena kombajna+prevoz,pa na tu dobijenu cifruX10% carinaX18% PDV.A ti ako si u sistemu PDV na varijantu prebijanja kvartalno ne moraš da platiš PDV.Carina može da te košta 4% ako imaš EURO 1 dokument što znači da je kombajn sklopljen unutar EU. :ppozdrav:

A cekaj sad nek je i 10 % i nek procene kombajn na 20000e (ajde farban je sjaji se kaze kad vide claas john deere zapene) i ako platim 2000e carine a 18% je pdv na to koji dobijam nazad jel sam onda ja u plusu za 3600-2000 jednako 1600e za prevoz na primer ili ne birno:haha:
jel sam dobro shvatio??
ili kako?
po ovome meni odgovara da mi ga procene sto vise,pa cu veci pdv dobti. ako je 30 000e i jos imas papir za je taj iz eu pa jos i para ostane :sta: :ppozdrav:

Igore ja ti broj ne mogu naći jer ne znam baš nikoga iz tog sela.Znam samo da kum reče da je taj čovek morao da plati policijsku pratnju 600 eura ne znam da li skroz do kuće ili samo do granice.Da ne pravim više off topic. :cao:

Pa između 10000 i 20000 procenjene vrednosti razlika u carini 1000 evra.Daj mi 1000 evra ako ti to neznači ništa. ::novac::Po tvojoj logici mogu da ti procene Claas 96 i na 50000 evra,ti ćeš više novaca dobiti u PDV.Pa nije to baš tako.Ti trebaš kroz robu da imaš pokriće na 20000 evra(država da ti bude dužna 3600 evra),pa onda ne platiš PDV ako ideš sa njima fazon prebijanja kvartalno(tromesečno).

ljakse je napisao(la):
Pa između 10000 i 20000 procenjene vrednosti razlika u carini 1000 evra.Daj mi 1000 evra ako ti to neznači ništa. ::novac::Po tvojoj logici mogu da ti procene Claas 96 i na 50000 evra,ti ćeš više novaca dobiti u PDV.Pa nije to baš tako.Ti trebaš kroz robu da imaš pokriće na 20000 evra(država da ti bude dužna 3600 evra),pa onda ne platiš PDV ako ideš sa njima fazon prebijanja kvartalno(tromesečno).
Pa svi lazu u pdv-u i stvaraje lazne troskove da ne bi platili pdv nego samo da bi povracaj dobijali,tipa predju robu na zenu,dedu,komsiju do 4 000 000 dinara.Ko mi navede 5 ljudi koji rade 300+ - hektara i koji placaju tromesecno 500 000 pdva drzavi ja cu castiti vecerom,svi oni svoje proizvode raspisu na druge da nebi platili pdv predaju samo na sebe onoliko koliko kupuju da imaje 0 dinara ili da plate 2-3000 dinara poreza sto je nerealno,ali dok tako moze sto da ne.
U hrvatskoj ima neka fora da u biti ako ima 10 hektara vec moras u pdv ako zelis subvencije...
Naravno nije ovo tema ali cisto da napisem,samo se ja bojim da je to kad ti uvezs kombajn ako ga procene tipa 10 000e platis 10 % carine i onda na tu cenu jos platis 18 % pdv a i onda tek mozes da vratis tvoj novac kroz pdv ili da ga prebijes svejedno ako nista nisi prodo onda dobijas taj iznos koji si i uplatio.

E ovako bili kod knjigovodje i ide ovako uvezes claasa i platis ga tamo 15000 ako ti traze pdv tamo nzaci da ce staviti sebi to u dzep i da ce te navuci(ZNACI NIKAKO NJIMA NISTA DAVATI NA CENU JOS) kada dodjes na granicu onaj vidi aaaa claas skida kozu sa ledja kaze kosta 20 000 e na tu procenjenu vrednost placas 10 % carine i PLACAS 18 % pdv-a znaci 2000e+3600e i taj pdv ti ulazi u odbitnu stavku.

kada dodjes na granicu onaj vidi aaaa claas skida kozu sa ledja kaze kosta 20 000 e na tu procenjenu vrednost placas 10 % carine i PLACAS 18 % pdv-a znaci 2000e+3600e i taj pdv ti ulazi u odbitnu stavku.

[/quote]

Bas o ovome sam govorio i mislio da ovako ide j..g. :udri: :udri:

Pre tih dodataka dodajte i stavku prevoz pa tek onda ostalo dodajte.Nije bitno da li ste vi doterali kombajn na carinu plaća se prevoz od mesta kupovine. :zli:

Nazad
Vrh