Claas

mihalyocska je napisao(la):
@ ratarhr nebi da se svadam ali ne bi bilo lakse (mozda i bolje ) napraviti novi nego ovo sto si postavio slike izvarivati i muciti se snjim :ppozdrav: :ppozdrav:
Bi ali ti limari nemogu napravit zato što tamo kroz šta ide osovina nije ravan lim nego neki izmotan i limar mi je reko da nemože to ko da ja nebi dao novi da može .. a onda sam ga prepravio i to je to .. :cao:
Mogli bi to neki profesionalni limari ali takvih u okolici nema tako da :udri:

Ma nemoras se izvinjavat to sam i ja htio ali eto nemogu ali nema veze i ovako je dobro iznutra nema ništa sve je ravno, bitno je da ne curi van i da unutra nema onih recimo "izboćina" da lopatica ne zapinje i nekida .. :cao:

@ratarhr
pusti ti ove sto bacaju petarde pa im se upuvaju,samo ti njega izvari zavari i prevari,stegni podesi nasteluj podmazi i naspi plave nafte,i ceo atar je tvoj :cao:.......................
P.S.nemoj samo ulje da menjas na 1000 radnih sati ::namigivanje::

danger je napisao(la):
@ratarhr
pusti ti ove sto bacaju petarde pa im se upuvaju,samo ti njega izvari zavari i prevari,stegni podesi nasteluj podmazi i naspi plave nafte,i ceo atar je tvoj :cao:.......................
P.S.nemoj samo ulje da menjas na 1000 radnih sati ::namigivanje::
E ulje sam ja kupio i za motor i za onu hidrauliku ali kao što sam napiso proderan mi je taj žičani filter unutra pa bi otac danas trebo otić u eibl&wondrak .. evo slika
353cg9k.jpg

28w2oao.jpg

A ovako je ulje curilo iz sistema znaći smeće pomješano s vodom .. ::namigivanje::
2zjdr29.jpg

:ppozdrav:

Bas je zuto ulje :sta: meni flisuje orbitrol i moram majstora uhvatiti kad odradim setvu da prepakuje gumice flisuje mi i posle par dana u sezoni moram da dolivam a taman sam upravljacku palicu prepakovao ono sad orbitrol pusta :udri:

Eto tako je bilo a iza u onoj posudi nije ni bilo ulja jer gazda bivši nije mogo cep otvorit kad ga je tjero kod mene, ali mogo je dignit heder nekako i varijator našpanovat .. pa se s tim sada igram ne curi kod mene nigdje jer sva nova crijeva hidraulična je stavio a orbitrol i grlo je suvo ko barut .. ! :ppozdrav:

Ovi su bas profesionalci u zetvi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=anqGtsl29R0[/youtube]

Imam pitanje za poznavaoce claas kombajna zbog ceg je na hidro varijati manji motor od mehanicke varijante?
tipa 96 kombajn claas 96 hidro ima 135-140 ks a mehanicki 170 ks.
I isto me interesuje od koje do koje godine se proizvodio dominator 96 do koje.

prvo nema manji motor nego slabiji motor,a drugo nikad nisam cuo da kombaj sa hidropogonom ima slabiji motor od varijatorskog pogona,malo si ti to pogresio,hidro ima 170ks a varijatorski 150ks u varijanti om dominatora 96......al ima ovde neko kompetentniji da ti odgovori......necemo ga prozivati :cao:
Post je spojen: [time]1299175294[/time]
mozda nebi bilo lose....ja bi zamolio urednika panonstiba da okaci godista proizvodnje od-do za pojedine modele da se nedesi da se neko pohvali kako je kupio dominator 76 iz 1998 godine,a i da se vise nesmara sa tim pitanjima oko godista
modeli koji su skakljivi 76 78 86 88 96 98 106 108,obicno su to modeli za koje se trazi godiste

Ok izvini slabiji motor! Ako ti je toliko bitno izrazavanje.
Pa sad eto ako su mene lagali i ja lazem vas,gledao sam dva kombajna hidro i imaje mecku 135-140 ks i danas zvao jednoga kaze nije hidro obican varijatorski motor 170 ks i pitam tatu kako to(jer znam da ste pricali i bilo je teme o tome da je veca kao snaga potrebna za hidro-kao pa teze je terati varijator nego ulje) ali eto mozda odem sutra pogledati pa cemo videti kakav je.
Posto mercedes kao na zmaju 161 i 162 je ista kao na tim dominatorima 96 hidro,e sad ovaj je kao 89.godiste 170 ks a ako se nevaram neko je pisao da se proizvodila 96 tica od 83 -88godista(dobro ajde ako je kraj 88 pa je registrovano 89. prvi put jos ima i smisla mozda je moguce-mada da pise 92.to vec nebi poverovao sigurno jer ne verujem da oni u stranim drzavama ne registruju odma kombajn.

mozda je baba vozila i imala brkove..... :haha:,pazi ti druze jer 96 nema ni 88 ni 89 godiste,mislim da je oko 86 kraj......,svi oni muljaju i lazu,nadji plocicu na kojoj lepo pise godiste,ako je nema a ostali samo nitnovi......jel treba jos nesto da ti kazem......laze i skinuo je.... :cao:

a de se nalazi plocica sa godistem?
Post je spojen: [time]1299195950[/time]

kod mene na 98 je ispod kabine kod desnog tocka,ili iza samog fara desnog,i na 96 je tu negde,ako je nema nacices rupe ili nitne stare zabusene

Evo stigo je filter otac je danas išao u Eibl&Wondrak, filter me koštao 25€ .. :D
Na slici je lijevo novi filter, a desno stari .. :cao:
8y511s.jpg

danger je napisao(la):
kod mene na 98 je ispod kabine kod desnog tocka,ili iza samog fara desnog,i na 96 je tu negde,ako je nema nacices rupe ili nitne stare zabusene
meni na mercuru samo rupe imaju...:)))
Post je spojen: [time]1299277502[/time]
8y511s.jpg
ja sam do sad ulozio nekih 1 000 evra , i inje mi zao prosle godine sam stajao dva puta po 3 dana u garazi
zato sto nisam nista sredjivao , a za narednu sezonu ima da ga utanacim da bude kao svajcarski sat

Nazad
Vrh