Claas

Nisam uzeo ali mozda bude ako prodam traktor :)
Post je spojen: [time]1299331628[/time]

dvqc8h.jpg

dy97iu.jpg

veb21v.jpg

2rw7pg5.jpg

Post je spojen: [time]1299356958[/time]

256r02d.jpg

Igordulić
Na trećoj slici,tamo ispod kaiša one dve poluge sa mazalicama,proveri dal imaju lufta,hoće da rasklimaju sita :cao:,i obavezno vidi ležajeve od slamotresa.

igordulic je napisao(la):
Imam pitanje za poznavaoce claas kombajna zbog ceg je na hidro varijati manji motor od mehanicke varijante?
tipa 96 kombajn claas 96 hidro ima 135-140 ks a mehanicki 170 ks.
I isto me interesuje od koje do koje godine se proizvodio dominator 96 do koje.
Moguce je da si upravu za snagu motora jedan moj drugar ima dominatora 96 hidro pogon pitam ga koji motor imas kaze mercedes 150 ks

Jel zna mozda neko gde bi bio samo zitni heder da se kupi posebno, ili nekoga mozda ko hoce da menja veci za manji uz doplatu..? :cao:

nikola ilic je napisao(la):
Igordulić
Na trećoj slici,tamo ispod kaiša one dve poluge sa mazalicama,proveri dal imaju lufta,hoće da rasklimaju sita :cao:,i obavezno vidi ležajeve od slamotresa.
vec su mi rekli za to :) ali hvala :)
bas kod jednog coveka tata primetio luft a onda on donosi iznutra nove te kao treba da zameni pa nam to reko kao da im "mana"na neki nacin:)
*
*
*
*
Navodno je 89.godiste,e sad ko ga zna jel jeste il nije,zahvat kose je 5m mada ima 4 hedera kuci od 5m i daje najlosijeg sa njim a onaj sto se vidi iza prvi je najbolji koliko smo mi videli i ako uzimo ovo samo taj heder dolazi u obzir,posto ima covek jos 2 ili 3 kombajna claas 114 i 115 sa bubnjevima(znaci nisu aksijali nego bubnjeve ima) ali nije vodio da pokaze.25000e.
*
*
*
Kolki je tebi zahvat kose? kad bi menjao?

Kod mene je motor OM352A i ima 150ks,mehanički,god 83,a kod drugara je isti motor,hidro i ima 170ks,81god.Mislim samo da je malo otvoren na pumpi,jel je sve isto.

Pa ti se gubis,lepo svi pisu to su godista koja prodavci iznesu,dosta vise o tim godistima,svi koji citaje temu claas znaju da ima puno muljavine i puno pricano o tome i lepo kad odu da gledaje negde kombajn samo prenesu to sto im prodavac kaze kako je u saobracajnoj! Ko da je bitno godiste jel 89 ili 85 ili 81 bitno je da ima neke papire da se moze registrovati i u kakvom je stanju sta vredi sto je nesto i 2001 ako je satrveno a nesto 85 pa vidis da je sacuvano i ne izradjeno.
*
*
*
nikola ilic
Jel imas neke slike tvog kombajna da postavis? ja motor na ovom nisam sliko...
Ovaj je kao 170 ks e sad ko ce ga znati.
Jel si ti imo neki problema sa kombajnom? kolko si uradio sa njim koliko je kod tebe?

Jeste bitno je godište i model koji je.Ja hoću da ti pomognem da ti ne uvale nešto što nije to to.Prodavac ti na osnovu godišta i malo digo cifru na 25000 evra,a kombajn ti baš i nije nešto.(zarđan svugde,sita iskrivljena,daje ti najlošiji heder itd.)Kabinu od tih šestica ja zovem 'kokošinac kabina'.Za 25000 se već može kupiti da je osmica i ja mislim da je taj malo lepši od šestice.A kombajn je tog godišta kad siđe sa trake iz fabrike a ne kad prodavac prodao.A godište je bitno zbog toga to što danas kupiš treba to jednom i prodati,pa kad ti budeš rekao tada da je 89-to,posumnjaće da muljaš nešto sa papirima(ko se razume).A godište je bitno i tebi koliko ja vidim,jel si ga pitao za godište. :ppozdrav:

Posle mene samo na otpad moze,jos 10 godina i rada i cao,ja ni ne ocekujem da cu nesto zaraditi ili da cu dobiti posle istu cenu ili pola cene,jer jos 3000 radni sati ce biti kraj kombajna tako da.
To je bitno kad se kupuje 10 godina star kombajn pa onda moras gledati jer ce ta masina imati vrednost posle.
Naravno ovo je moje licno misljenje.
Pa sad ja da imam kes 25000e i jos 5000e za prevoz carine itd ja bi otisao napolje i sam sebi doneo.
A sita su 250e nova,naravno ja ne kazem da je kombajn malo radio vidi se da je radio i da nije extra stanje.

Gde imaju class-ova sita za 250e da uzmem nekoliko komada :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Pa za 4 slamotresa su bila negde oko 1000e kada sam ja pitao :cao: :cao: :cao:

Sta kazete na ovoga?
tu mi nesto cudno kombajn je u sloveniji i kao 98 a ja nisam nasao na netu 98 sa takvom kabinom :sta: :sta: :sta: e sad je moguce da je 96 sa donjim limom (poklopcem) od 98?
Kombajn je 85 godiste/nzm kolko bi kostao prevoz iz slovenije.
23rshur.jpg

nyie5d.jpg

20j607n.jpg

8x36rl.jpg

Post je spojen: [time]1299386064[/time]
mala privreda.
Post je spojen: [time]1299411328[/time]

Nemam slika u radu.
Kod mene je kombajn od 2008,dao JD 975 i doplatio,tad je imao 3200h,a sad ima oko 4500h,kosa je 3,90m al novi model c390,ima reduktor za kosu,i dobio sam kuruznu korpu i blinde,na njemu sam menjao ležajeve od slamotresa,stavio nove noževe na kosu,nov kaiš za sečku i od doba,menjao ulje i filtere i samo gas.
Sa njim radim žito,kuruze,soju,suncokret,detelinu.
Mašina je stvarno moćna,ni jednog trenutka nije stao,u bunker stane jednoosovinka,potrošnja ide od 5 do 8lit/kj,za nepoverovati.
24xl3t4.jpg

520yo.jpg

2vhsnl1.jpg

34yraqt.jpg

fjp7v8.jpg

broj na motoru ja malo lošije slikan,jbg,tako i kod mene ima nalepnica 98

Pa ja kazem da ne ocekujem da sad prodam nekom kombajn za vise od 5000e sa 6000-7000 radni sati ako me razumes,naravno ako ulozis opet 10000e moze se srediti ali zavisi koliko istrune.
Inace mislio sma na malu privredu i napisao sam tamo :)

nikola ilic

hmm ja vec mislio da je neka muljevina,reko odem u sloveniju a kombajn ni ne postoji,al znaci ondanalepnica samo ne odgovara. :)
4.2 je kosa 160 ks motor mecka hidro pogon,i 4500 radni sati...
Post je spojen: [time]недеља, 06. март 2011. 05:57:59 CST[/time]

Ma i ja kad sam kupovao bunila nalepnica,al su papiri rekli sve brojeve.

Da,baš su bili loši,idu drveni original je presovani šper 45000din u almexu 10kom,napred manji prečnik,tanja osovina a nazad deblji,ima i u maloj privredi presovan šper jeftiniji,al je mnogo ljut pa hoće da obrija osovinu :zli:.
Slamotres nesme da ima aksijalni hod,a gore-dole tek,tek,to namestaš uz pomoć distancera,lim običan,ako budeš menjao nekad nemoj slučajno da pretegneš inače pukne osovina,i svaki dan mazanje :cao:

@salecare
koji te heder zanima a koji ti imas

@igordulic
neznam sta je tu nejasno,pa koji god deo da pogledas iz aviona se vidi da je to 96,dal si nekad video nalepnicu zalepljenu na Z-750 takozvani fica na kojoj pise "kad porastem bicu Rols Rojs"

Nazad
Vrh