Claas

ljakse je napisao(la):
steva 1984 je napisao(la):
ljakse je napisao(la):
Meni Claasovi se sviđaju samo Lexion i Tucano_Ostatak mi se ne sviđa otkriću i zašto:bunker je iza motora i tu nikad ne vidiš šta radiš,ako hoćeš da vidiš bunker na šta liči moraš napolje i oko kombajna pa se penješ na merdevine da bi video stanje u bunkeru.Ja neznam ti čuveni No.1 inžinjeri zašto su to tako radili.Drugo ako su No.1 kombajni zašto nemaju svoje motore kao John Deere.Nego ugrađuju tuđe(CAT,Perkins,Mercedes).Ja da sam neki No.1 u kombajnima imao bih već svoj motor.Pozdrav za Harsewinkel...
Ja nemam tih problema obicno ljudi se penju gledaju u kabini i pitaju pa ovde se nista nevidi gde ti je bunker i ja im pokazem 2 lampice.Lampica zelena 70% i crvena 100% bez toga bi stvarno tesko radio ko ce se vecito okrecati ovako mi dovoljno da skrenem pogled na takozvani monitor gde ima sve potrebne informacije dal se neka osovina vrti ili ne dal ti secka zagusi,rastur...
Mislio sam na kvalitet u bunkeru(lom,primese),a ne na napunjenost bunkera.Imao sam priliku da vozim Claas Dominator i Megu,pa sam ko mali majmun dole-gore dok nisam uštelovao kombajn da radi čisto.
A to si mislio ja sve mere,zazore,brojeve napisem na papiru tako da pre zetve naprimer zita uzmem papir i podesim kako treba normalno nekad se desi kad izbacim zrno u prikolicu sidjem da sito otvorim ili zatvorim kao i korpu.

Danas je mercator istjeran, i išo je na pranje prvo naprskan ivasolom pa opran .. !
Sutra bi trebo grlo skidat pa će biti nekih slika .. :D
5yhq21.jpg

2enlzs6.jpg

Ma moze svaki skoro da i nema rastura sve zavisi od podesavanja same masine brzine kombajna u radu polozaja vitla razni faktori tu uticu to opet vecinom zavisi od kombajnera sto vozi ovi iskusniji to rutinski znaju ja sam jos uvek pocetnik tek 3 godine vozim

Ako hoces da uradis kako treba, treba mnogo pranja, smirglanja, moras ukloniti svu masnocu sa njega

ralekiraj je napisao(la):
Ako hoces da uradis kako treba, treba mnogo pranja, smirglanja, moras ukloniti svu masnocu sa njega
naravno pre sezone hocu da ga upicanim , meni je claas mercur danas sam gledao ima dosta delova da se skine i nije jednostavno najverovatnije cu i heder da skinem, jedino mi je problem za boju , ne znam koju da izaberem kako god izadje mi skupo blizu 200 evra samo boja

botjanac je napisao(la):
ralekiraj je napisao(la):
naravno pre sezone hocu da ga upicanim , meni je claas mercur danas sam gledao ima dosta delova da se skine i nije jednostavno najverovatnije cu i heder da skinem, jedino mi je problem za boju , ne znam koju da izaberem kako god izadje mi skupo blizu 200 evra samo boja
Ja sam farbao sa Heliosovom bojom

Bio dans u Almex i pricao sa Sinisom o kombajnu.Bio sam zainteresovan za class Tucano 340 ili Tucano 320.On mi je odg. da ce ici ovih dana u Francusku pa ce tamo vidteti polovan class Lexion 510 ( star 1-2 koji ima 2oo-3oo rs u fabrici posto oni tamo imaju nekad takve masine koje oni prezentuju,ili je neko uzeo pa je vratio posto mu je mali kombajn ili tako slicno).Rekao mi je da ga zovem oko ili da odem do PA. 25.02 da cujem sta je naso i ako je nasao nesto sto mi ne odgovara ili je jako velika,cena i td. Onda cu da uplatim Class tucano 340 (99%)... :D :cao:

dominator je mali ako budem uzmao jos zemlje sta opet da se patim lepo uzmem veci i gotovo.....cena zavisi sta uzimas od opreme koje hedere i koliko spusti cenu :haha: :D

Nazad
Vrh