Claas

Ma ja mislim da nisam loše prošo sada javljaju iduci tjedan tj. od nedjelje kod mene do +12 tako da planiram ga istjerat skinit grlo dobro oprat, i naravno nakvasit ivasolom .. :ppozdrav:
I onda poćet u neke bolje radove mjenjanje tih lopatica ležajeve izmjenit,obojat,struju svu novu napravit .. stavit farove nove rotaciju .. i heder cu sredit ležajeve izmjenjat .. :D :cao:

dali neko ima na forumu ili zna da neko ima od njegovih poznanika kombajn class tucano 470 ili 480?...

mogu da ti dam njegov mob il od njegovog majstora da vidis ,400 i neku oznaku ima i biro iz jermenovaca kupio ga prosle godine ,pisi mi na pp pa ti dam brojeve pozz :ppozdrav:

470 i 480 modeli kao i Claas Avero imaju APS izvrsavanje za razliku od ostalih Tucano modela

zdravo ljudi zovem se bogdan dolazim iz sumadije , kupio sam claas mercur kombajn koji je u fabrickom stanju sve na svom mestu , ali imam problem sto ne znam koji je motor znam zasad da fe ,,FORD,, ili ,,FOMOCO,, zanimam me zna li neko nesto detaljnije o njemu da mi kaze
346qfs9.jpg

98aal1.jpg

Ja sam kupio kombajn sa IMR S-46 motorom ali je bio Ford jedino što znam da je Ford dosta manje trošio tj. da nije velik potrošać ovaj IMR dosta više potroši .. :udri:

malo me je sramota sad' kad' sam video sta vi koristite ali...dobro sta sad...jel koristio neko claas europa-u:haha: Nasao sam jako povoljno, a pri tom sam cuo da je u ispravnom stanju i da je radio i ove sezone....jel moze neko ko je radio s tim tipom claas-a da mi kaze na sta da obratim paznju prilikom kupovine:haha: Po mojoj logici...najbitniji je motor...dok se sve ostalo moze popraviti lakse...mada bi mi bilo mnogo prijatnije kada bi dobio neki savet...hvala u svakom slucaju!!! :ppozdrav: :ppozdrav:

eee brate claas evropa ti je ista samo je manja verzija ovog mog claasa mercura ,samo gleaj da bude motor perkinsov , i pazi kad budes gledao obavezno upali i pokreni da radi vrsalica da vidis da li se to ljulja u kakvom je stanju pogledaj slamotrese sve mu pregledaj obavezno , danasnji narod ej kvaran , a koliko kosta ta evropa ako nije tajna

glavno sto trebas da gledas na merkuru i evropi su zubcanici u vucnim tockovima koji su od gusa sve ostalo se pravi :cao:

ja sam ga celoga precackao , josmi je ostalo da stavim hladnjak i da ga stavljam an dizalicu i da skidam tockove da pregledam kakvo ej stanje sa zupcanicima. mada vuce lepo nema da nesto fali jedino mi je motor nepoznat, ali je jak i radi kao tenk, gledam na svakom merkuru oko 80 konja ovaj moj ima 110ks.. :D

botjanac je napisao(la):
kako te je sluzio , jesi bio zadovoljan ili je otisao brzo:haha: :D
Ja sam kupio sa IMR motorom a od rođaka je kupljen on je sa fordovim radio ali je motor bio ne odrzavan kod vlasnika prije rođaka zato ga je rođak izbacio, jer je imo ovaj IMR i onda kad je IMR ubacio ovršio je 120kj sveukupno te godine .. ! ! :ppozdrav:

R.S.Badza je napisao(la):
malo me je sramota sad' kad' sam video sta vi koristite ali...dobro sta sad...jel koristio neko claas europa-u:haha: Nasao sam jako povoljno, a pri tom sam cuo da je u ispravnom stanju i da je radio i ove sezone....jel moze neko ko je radio s tim tipom claas-a da mi kaze na sta da obratim paznju prilikom kupovine:haha: Po mojoj logici...najbitniji je motor...dok se sve ostalo moze popraviti lakse...mada bi mi bilo mnogo prijatnije kada bi dobio neki savet...hvala u svakom slucaju!!! :ppozdrav: :ppozdrav:
Odrastao sam na Evropici i trebao sam toj mašini podići spomenik. Malo je teško ovako na slepo ti objasniti a nemam ni slike / tada nisam imao aparaturu/. Jedna od slabih tački je ležaj pogonske osovine na izlasku iz kućišta menjača. Pogon varijatora ide preko te osovine. Najbolje bi bilo ako si u mogućnosti da ga slikaš iz svih pozicija i okačiš ovde pa da ga iskomentarišemo. Moj kombajn sam prodao komšiji za 1000e i prve sezone je izvadio novac i radi sa njime još uvek. Na žalost ne održava ga kako zaslužuje njemu je to prvi kombajn nikad nije ni vozio neki, pa mislim da neće dugo. Za onaj ležaj imam originalno rešenje pa ako ti bude trebalo reći ću ti. :ppozdrav:

ratarhr je napisao(la):
Ja sam kupio kombajn sa IMR S-46 motorom ali je bio Ford jedino što znam da je Ford dosta manje trošio tj. da nije velik potrošać ovaj IMR dosta više potroši .. :udri:
Ja mislim da je najbolje ubaciti imr zbog lakseg i jeftinijeg odrzavanja nego dosta uloziti u motore gde ima slabo delova na nasem trzistu.Delova za imr svuda ima da se kupi
Post je spojen: [time]1297342770[/time]
E da zaboravih da pitam interesuje me dali zna neko ko pravi kukuruzne korpe za klasa imam u planu do leta adapter da kupim a nemam korpu kukuruznu nova kosta 2400 evra ostadoh bez teksta kad sam pitao u almexu.

Nazad
Vrh