Claas

razmisljao sam i o tome da menjam motor , ali prvo od zarade od kombajna cu da menjam motor , necu da ulazem nesto puno, vec sam ulozio , hladnjak sam pomerio da drugo mesto , trap zategao , skinuo balirku napravio haubu obicnu...jos mtreba da ga ofarbam i moze da radi...al mi traze 150 evra da mi sastave boju a meni treba oko 5 l , a sastavljaju najmanje 10 l

cena ove evrope je oko 1 300-1500 e....sasvim slucajno sam naleteo na coveka kada sam ovilazio stovarista poljoprivrednih masina...reko mi da pogledam taj kombajn posto je u dobrom stanju...cim budeo isao da ga ,,sacuje,,, slikacu ga pa cu izbaciti slike... ::namigivanje::
mada me muci pomisao da je to jako stara masina,i da cu se tesko snalaziti oko delova...

R.S.Badza je napisao(la):
cena ove evrope je oko 1 300-1500 e....sasvim slucajno sam naleteo na coveka kada sam ovilazio stovarista poljoprivrednih masina...reko mi da pogledam taj kombajn posto je u dobrom stanju...cim budeo isao da ga ,,sacuje,,, slikacu ga pa cu izbaciti slike... ::namigivanje::
mada me muci pomisao da je to jako stara masina,i da cu se tesko snalaziti oko delova...
Pa moj je također star 76 godište mozda i stariji neznam toćno sada pa ima djelova .. a mora i za tog jos manjeg nađe se to uvijek .. :cao:

ma ima kod mene u selu covek radio s claas-ovim masinama! Ima bunkere i jos mnogo delova takoreci sklopocija upravo za claas...nego sta ja znam...aki iskreno...svet je veci od mog sela pa akomogu jnaci delove u mom selu...mogu naci bilo gde...
inace isto iz mog sela je covek od europe dzakarosa napraviio bunkerasa!!!! Izgleda...sta ja znam i nezgrapno...i simpaticno u isto vreme...
Inace ja obozavam kombajne i ludim kad god ih vidim ali nisam bio u ogucnosti da priustim jedan. Uvek su se nalazile bitnije stvari....a za kombajnom kukam da mi kupe moji jos od 4-te godine :haha: :haha: i nikako da mi kupe!!!
mada mozda mi se posreci ovih dana... :ppozdrav: :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1297461846[/time]
hvala druze ;) :ppozdrav:

ljudi nije da nekog podcenjujem i znam da nema para
i moje mašine su stare
ali zar ovo nije prastaro za muzej

kloki je napisao(la):
ljudi nije da nekog podcenjujem i znam da nema para
i moje mašine su stare
ali zar ovo nije prastaro za muzej
Ako vrši i ide ovršit će svoje .. moj je prestar mercator pa je bivši gazda s njim na dan po 13kj žita vršio znaci kod mene žetva 2 dana i gotovo ja sam svoje ovršio ... ::namigivanje::

Meni Claasovi se sviđaju samo Lexion i Tucano_Ostatak mi se ne sviđa otkriću i zašto:bunker je iza motora i tu nikad ne vidiš šta radiš,ako hoćeš da vidiš bunker na šta liči moraš napolje i oko kombajna pa se penješ na merdevine da bi video stanje u bunkeru.Ja neznam ti čuveni No.1 inžinjeri zašto su to tako radili.Drugo ako su No.1 kombajni zašto nemaju svoje motore kao John Deere.Nego ugrađuju tuđe(CAT,Perkins,Mercedes).Ja da sam neki No.1 u kombajnima imao bih već svoj motor.Pozdrav za Harsewinkel...

ljakse je napisao(la):
Meni Claasovi se sviđaju samo Lexion i Tucano_Ostatak mi se ne sviđa otkriću i zašto:bunker je iza motora i tu nikad ne vidiš šta radiš,ako hoćeš da vidiš bunker na šta liči moraš napolje i oko kombajna pa se penješ na merdevine da bi video stanje u bunkeru.Ja neznam ti čuveni No.1 inžinjeri zašto su to tako radili.Drugo ako su No.1 kombajni zašto nemaju svoje motore kao John Deere.Nego ugrađuju tuđe(CAT,Perkins,Mercedes).Ja da sam neki No.1 u kombajnima imao bih već svoj motor.Pozdrav za Harsewinkel...
::lose:: kombajn ne cini samo motor ::namigivanje:: ... ja imam dominator 150, njemu nije motor iza kabine a i da jeste kao na megi ili medionu ti lepo imas lampicu pa se ona upali kad je skoro pun i pun skroz bunker pa ne moras da gledas ... na njemu imam cat motor, i prezadovoljni smo, cemu uopste claas da proizvodi svoje motore kad su ovi dobri? ni jedan jedini kvar nismo imali a kombajn imamo ga vec 5 godina, tako da ne mozes reci za inzenjere tako, savrseniji je u pogledu izvrsavanja, rasporedjivanja mase, od ostalih kombajna, a nije komplikovan ... kad kazes kombajn odma pomislis na claas-a a traktor odma na john deere-a :)

ljakse je napisao(la):
Ja nemam tih problema obicno ljudi se penju gledaju u kabini i pitaju pa ovde se nista nevidi gde ti je bunker i ja im pokazem 2 lampice.Lampica zelena 70% i crvena 100% bez toga bi stvarno tesko radio ko ce se vecito okrecati ovako mi dovoljno da skrenem pogled na takozvani monitor gde ima sve potrebne informacije dal se neka osovina vrti ili ne dal ti secka zagusi,rastur...

To niko nezna da objasni :haha: kao i za fendt.Po cemu je on najbolji na svetu?Svaki je na svoj nacin dobar.Bitno je da masina moze da izdrzi puno radnih sati bez nekih vecih kvarova.

Ta samoocenjivanja raznih marki, pa izmedju ostalog i claasa, treba sankcionisati (od strane ovlascenih ::namigivanje:: ), jel to nicemu ne vodi.

ljudi imam claas mercur 60 neko godiste , isto uradim i isto prospem kao komsija sa john deere starim 20 godina, i da cuknem u drvo nikakav kvar prosle sezone.

botjanac je napisao(la):
ljudi imam claas mercur 60 neko godiste , isto uradim i isto prospem kao komsija sa john deere starim 20 godina, i da cuknem u drvo nikakav kvar prosle sezone.
I nema razloga da prospe vise. Nisu nekad valjda pravili busne kombajne ::namigivanje::

upravo tako , ne kazem ja da su losi johnn deere , naravno noviji kombajn je bolji , ali treba puno novca za te masine , a aj sam u sumadiji gde uradim celom selu psenicu za nekih 5-7 dana

jel postoji uopste kombajn koji ne prosipa uopste:haha:da i kada udjem u njivu posle mesec dana ne zateknem pronikul prenicu ili tako nesto:haha:

steva 1984 je napisao(la):
ljakse je napisao(la):
Ja nemam tih problema obicno ljudi se penju gledaju u kabini i pitaju pa ovde se nista nevidi gde ti je bunker i ja im pokazem 2 lampice.Lampica zelena 70% i crvena 100% bez toga bi stvarno tesko radio ko ce se vecito okrecati ovako mi dovoljno da skrenem pogled na takozvani monitor gde ima sve potrebne informacije dal se neka osovina vrti ili ne dal ti secka zagusi,rastur...
Mislio sam na kvalitet u bunkeru(lom,primese),a ne na napunjenost bunkera.Imao sam priliku da vozim Claas Dominator i Megu,pa sam ko mali majmun dole-gore dok nisam uštelovao kombajn da radi čisto.

Nazad
Vrh