Claas

miroslav k je napisao(la):
Petru je napisao(la):
mercedes 172ks heder je s450 za soju 94g ima klimu hidro pogon :ppozdrav:
jesi li siguran da je 94 godiste? zar se tad nisu proizvodili samo 98sl maxi?
pa moj je 98sl pogledaj parstranica unazad i vidi sliku :cao:

danger je napisao(la):
@ratarhr
sto si uzeo taj kvalitetan i skup lezaj,imas i povoljnijih od tog WBF :cao:
21kn komad odamh sam uzeo, tj. narućio sam online i sve mi stiglo za dva dana ... takav SKF ležaj kod nas 88kn, sigurno je SKF bolji od ovog ali za jednu sezonu pa trebo bi i ovaj izdržat.. :cao:

upravu si ti,ina skf timken kostaju ali i traaaaju,pogledaj malo s druge strane,kupis kg po 21 kn odradi godinu,nagodinu das ponovo 21kn,sledece opet 21kn,one tamo opet 21kn a mozda i dvaput godisnje +21kn,i kad to saberes.......sta si radio samo sarafao,e za iste pare moze duze da traje a i bez sarafanja :ppozdrav:

Na zakocasta mjesta koja su pod velikim teretom, obavezno neki kvalitetniji lezaj, al ove male lezajeve koji se lako mjenjaju i imaju svoju mazalicu, samo ORIGINAL kineski CX ;) znam da ga ne falsaju sigurno, a meni su se ti lezajevi pokazali dobri.

Na beracu na tarupu imam CX vec dvije sezone i uz redovno mazanje nista im nije, tak oda on moze komotno i na kombajn stavljati neke jeftinije lezajeve, sve dok su na dostupnom mjestu koje nije nesto pretjerano optereceno.

Lezajevi bubnja, bitera, slamotresa, varijatora voznje. na njima se ne stedi. lezaj u tocku... kinez je tamo dobar i tu nisam nikad stavljao neke kvalitetnije i opet traju dugo...

kupi fag i miran si najmanje 5g ovi drugi i na zmaju traju 1 sezonu kg je 250din fag je 2500din il uzmi od zivka iz temerina bolji su neko kineski :cao:

ja nekupujem skupe lezajeve iz razloga sto nemaju pravu zastitu a to je lim-guma-lim jer mi se pokazalo da jednako dugo sluzi i skf i fag i kbs problem je prasina koja udje a ne kvalitet lezaja

Fag ležajevi su na bubnju lane stavljeni cini mi se i na biteru to je rođak stavio otac je sinoć narućio neke skuplje ležajeve broj: yet 204 .. za šneku koja baca u bunker i neku šneku usredini kombajna koja vuce na lopatice , ali tamo je isto yet 206 .. sada taj KG kakav je da je u pšenici i jećmu ce valjda izdržat , a ja sam ga stavio na levator povratne mase .. sada moram za uvlaćno grlo kupovat nabavio sam letve od DF - A nekog iz komada velike pa ću ih sjeć i radit na moju mjeru .. :ppozdrav:
Ležajevi na ventilatoru su novi tj vrte se fino ali sam promjenio samo eto biter i bubanj cu pregledat, to ce mi jedan majstor napravit i motor pregledat ama baš sve da ne stajem u sezoni a onda farbu bacit, da jer zna tko koji je RAL Claasove boje ? :cao:

kad kupis nov lezaj skini zastitu i vidi dal ima masti u njemu ,ja svkom busim rupu 3mm u zastitu i na pumpu za tovat mast sam napravio malu rupu i tako ih mazem sve one koje su na vidiku mazem jednom godisnje bez skidanja , a za kvalitet lezaja da ne pricamo a na claasu mora kvalitet ,evo primer ako ti okrene lezaj na osovinu sta onda je navaris toga na claasu nema ,drugi primer jesenas crkli mi kajsevi od alternatora i da dodjem do kuce stavio sam neke leve vest belt i sutra dan se okrunile skroz :ppozdrav:

galki je napisao(la):
ja nekupujem skupe lezajeve iz razloga sto nemaju pravu zastitu a to je lim-guma-lim jer mi se pokazalo da jednako dugo sluzi i skf i fag i kbs problem je prasina koja udje a ne kvalitet lezaja

Stvarno za ovo nisam cuo, jos !

p.s.
Profesore jel citate vi ovo ?

ocigledno nikad nije rastavio ina lezaj,a mozda i video,INA lezaj kad rastavis da vidis ima li masti mozes ga odmah i baciti pa makar to bio i nov lezaj

e stvarno za to nisam znao jeste vi to nekad probali pa niste znali da vratite nazad il nesto drugo otvori bilo koji nov lezej sem kvalitetnih i vidi dal ima masti il ne

Gospodo,
pročitao sam ove postove pa da malo razjasnimo neke stvari.
Prvo INA ili NWG (koji se ugrđuje kao prva ugradnja u CLAAS-a) se proizvode sa navedenom zaštitom metal-guma-metal i nije moguće skinuti zaštitu i ponovo vratiti.
Drugo svaki ležaj se pre zatvaranja puni sa odgovarajućom količinom i kvalitetom masti i onda zatvara (govorimo o poznatim svetskim markama ležaja).Zašto odgovarajućom količinom i kvalitetom masti?Zato što za svaku dimenziju ležaja ide određena količina masti.Kvalitet masti zavisi gde će se koristiti.Ako je veća količina masti od propisane po zakonu o tribologiji dolazi do zagrevanja jer kuglica ili valjak mora da pravi put kroz mast, a pošto je zatvoren ležaj onemogućen je izlazak masti ili kako je u jednom postu navedeno buši se rupa koja nije dovoljna da višak masti izadje.Zagrevanjem masti dolazi do promene njenog stanja i kada postane tečna onda iscuri i pored zaštite i ostane suv ležaj.
Treće nije vam poznato koja je mast u ležaju od tog proizvodjača i ako koristite od drugog proizvodjača koji je koristio druge ugušćivače u baznom ulju i aditive koji će u kombinaciji sa postojećom masti stvoriti neku hemisku reakciju i dobiti neku treću mast koja možda neće odgovarati ležaju.
Četvrto na stranim ležajevima postoji i otvor za podmazivanje i date su masti u deklaraciji koje se preporučuju. :cao:
2le2tk7.jpg

Na slici je prikazan jedan INA ležaj, a zaokružene su zaštite i otvor za podmazivanje.
GE označava tip ležaja
.... brojčano se označava prečnik osovine na koju se montira ležaj
KRR je način zatvaranja ležaja
B znači da je spoljna košuljica sferna.

galki je napisao(la):
Sa ovim se ne slažem jer koristim FAG I SNR (Iz radnje ne sa pijace, što ima značaja) i prezadovoljan sam kvalitetom.

abro je napisao(la):
galki je napisao(la):
Sa ovim se ne slažem jer koristim FAG I SNR (Iz radnje ne sa pijace, što ima značaja) i prezadovoljan sam kvalitetom.
slago se ti ili neslago prasina kroz to udje pa ti gledaj do sutra u kvalitet

galki je napisao(la):
abro je napisao(la):
galki je napisao(la):
slago se ti ili neslago prasina kroz to udje pa ti gledaj do sutra u kvalitet

Ajde molim te nemoj vise pricati takve nebuloze.

Nazad
Vrh