Claas

ja sam nekad pazario u Djakovu,al vise ne,i pored povrata pdv-a su postali mnogo skuplji nego kod nas,za klasa je to ta cena koju ti je ponudio @panonstib,jedina mana kod klasa sto nisu uskladili cene za komaj 80,90 i 2000 godiste,problem je sto ima delova koji su isti na vise vrsta kombaja razlicitog godista,i onda tebi je to skupo sto je i normalno a nekom ko ima ::novac:: i mlad kombaj je to kesa

::namigivanje::,dobijes,al ja nisam nigde napisao cenu letve u HR da bi je poredio sa cenom od 28e,jos nesto.........a carina,jednom sam se opekao sa podizacima polezine,kupio povoljnije nego kod nas za nekih 5e komadno pa kad sam dosao na granicu sta vozis nista a 14 komada nemogu stati u dzep pa me nije spasao ni njihov povrat pdv-a,debelo sam platio carinu za to,a i kasnije kad sam se raspitivao za neke cene mnogo su poskupeli tako da i pored povrata pdv su bili skuplji plus problem na granici tako da............kupujmo domace

ja sam to sekao od lima i savijo narezem brusilicom zube i probusim rupe jeste posao ali kosta mnogo manje

stavio obicnu limcinu i izdrzale su 150 hektara 4sezone sad moram da zamenim jedna mi pukla jer je kriva osovina ma malo dise a i osovinu moram da uradim

Svaka cast... Letve inace trpe dosta tereta i po meni je najjace sto se moze staviti da se stavlja i ako ima tri lanca, obavezno "po pola" kako kaze danger. Ako su preko tri lanca letve u komadu, a lanci se istezu, a mogu se samo vanjski spanati, tu dolazi do loma letve jer se ne moze gibati oko srednjeg oslonca, dok kod sistema pola letve lanci bolje plivaju.

Bobo je napisao(la):
Svaka cast... Letve inace trpe dosta tereta i po meni je najjace sto se moze staviti da se stavlja i ako ima tri lanca, obavezno "po pola" kako kaze danger. Ako su preko tri lanca letve u komadu, a lanci se istezu, a mogu se samo vanjski spanati, tu dolazi do loma letve jer se ne moze gibati oko srednjeg oslonca, dok kod sistema pola letve lanci bolje plivaju.
kod mene su na donjoj osovini lancanici i kad spanas spanas sve u kompletu tako da srednji neizostaje kako ti kazes
Post je spojen: [time]1295722622[/time]

jasno je kako se spanaju lanci i znam da srednji ne izostaje... krivo si me razumio

Ali 3mm materijal mi ne ide u glavu... daj neku sliku tih letvi, molim te ko boga...

Te, letve po 28€ su prave ali meni je to puno sigurno su bolje nego ovo gvožđe od ĐĐ-A ali prepravit cu na ove od ĐĐ nude mi i od df toplinera neke polovne tj.. ovršile 20ha ali nepašu nikako .. :ppozdrav:

Bobo je napisao(la):
jasno je kako se spanaju lanci i znam da srednji ne izostaje... krivo si me razumio

Ali 3mm materijal mi ne ide u glavu... daj neku sliku tih letvi, molim te ko boga...
e sad da idem u selo nemogu da bi slikao a sto se tice debljine mislim da je 3 mm nemogu tacno da se setim

ovo sa motanjem lima od 3mm je po meni najpovoljnija varijanta,kad se covek preracuna isplati se to u odnosu na cenu komplet lanca iz montoyine price,samo ti napresuj sebi tih lopatica i peglaj brale pun gas,slusaj mene radi kako znas

ratarhr je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
a što lepo ne prepraviš za lanac od zmaja i miran si
a dosta jeftinije ćeš proći
Ja, bih trebo onda sani srednji lanac kupit jel tako a 2 sastrane ne diram :sta: :cao:
neznam oce li ti se novi lanac uklopiti u stare posto su stari sigurno istegnuti a sto se tice lopatica 4 sezone sam miran bio sada cu tu jednu da zamenim a da vidite vi kako je to na zmaju 135 lose uradjeno pali bi u nesvest posle prvih deset hektara se raspadaju

Evo slike mojih lanaca treći nisam uspio uhvatit na slici .. :cao:
24ccy94.jpg

Ako uradis tako po pola imaces problem jer ce ti biti veliki razmak izmedju dve letve sa jedne strane...

Našao sam nešta drugo, jutros otac i ja razmišljamo malo i sjetimo se da smo na prikolicu za stajnjak kupovali U-profil po cini mi se 1,5m pa mislim da cu to kupit, a ima i takav L-profil za kupit uzet tanku ploću reznu nasjeć zubiće i sve takve stavit iz komada .. :cao:

Neces nista sa time resiti samo ces probleme sebi praviti drug je na malom Faru ubacio lance i uvlakace iz male privrede posle 2 dana je stao jer se sve pokrivilo on ispravi cekicem ono opet ista prica a kad gledas na oko deluje cvrst flah.

Nazad
Vrh