Claas

Eh, evo mene opet sa mojim pitanjima da pitam nešta npr na ovoj remenici se šteluju okretaji bubnja npr: po prirućniku jednom soja se vrši na 630 okretaja ćini mi se .. e sada s ćime ja štelujem ovu moju remenicu imam i onu glavnu komadnu ruću s kojom dižem heder i vitlo ali ima još tamo funkcija :sta:
Evo slike .. :
Ovo je remenica bubnja .. :D
33u9ykg.jpg

A, ovo imam naljepljeno u kabini pa ako netko može objasnit .. znam za prvu tu dižem kosu i vitlo a ovo dalje šta je nemam pojma ?
8z4nxh.jpg

U, biti okretaje bubnja ako gre guram onda su veci ako dolje manji su .. isto tako i za varijator vjetar podešavam .. e svaka vam čast hvaala :ppozdrav:

Gospodine @ratarhr
Tu ste u pravu postoje četiri zareza i ako krenemo sa desne strane:
-prvi zarez - obrtaje bubnja napred veći obrtaji, nazad manji obrtaji
-drugi zarez - visina vitla- napred podiže vitlo, nazad spušta
-treći zarez - varijator vožnje- napred brže kretanje kombajna, nazad- sporije
-četvrti zarez - visina hedera - nazad dole, napred gore
Ovde se ne može regulisati broj obrtaja ventilatora odnosno "vetra".On nema varijator nego ima klapne na ulazu u ventilator i nihovim otvaranjem i zatvaranjem regulišete količinu vazduha na sitima, a sa desne strane kombajna imate polugu kojom se reguliše usmerenost vazdušne struje na sita. :cao:

panonstib je napisao(la):
Gospodine @ratarhr
Tu ste u pravu postoje četiri zareza i ako krenemo sa desne strane:
-prvi zarez - obrtaje bubnja napred veći obrtaji, nazad manji obrtaji
-drugi zarez - visina vitla- napred podiže vitlo, nazad spušta
-treći zarez - varijator vožnje- napred brže kretanje kombajna, nazad- sporije
-četvrti zarez - visina hedera - nazad dole, napred gore
Ovde se ne može regulisati broj obrtaja ventilatora odnosno "vetra".On nema varijator nego ima klapne na ulazu u ventilator i nihovim otvaranjem i zatvaranjem regulišete količinu vazduha na sitima, a sa desne strane kombajna imate polugu kojom se reguliše usmerenost vazdušne struje na sita. :cao:
@Gospodine Panonstib ..
Dal, možete pojasnit malo ovo što sam podebljo dal ja kad gurnem rućicu naprijed kombajn se brže kreće a kad ju pustim ona se vrati u neutralni položaj šta se onda desi dal ju moram stalno držat :sta: :cao:

Tako je, dok je komanda u srednjem položaju idete jednom brzinom.Ako želite brže ili sporije tamo i pomerate ručicu (napred brže, nazad sporije) i po odabranoj brzini vratite polugu u srednji položaj i on zadržava tu brzinu.Nadam se da je sada jasnije. :cao:

Imam, na classu gore na motoru na velikoj remenici još jedan kako bih se izrazio kanal tj. da se stavi jedan remen eh sada dal taj kombajn ako je ispravan može u pšenici i soji tjerat još i sječku motor je IMR S-46, neznam dal bi on to mogo i koliko bi koštala sječka za njega .. :sta:
I, dal se to isplati uzimati za tako mal kombajn ili je bolje kupit tarup :sta: :cao:

ne moj je consul a reko imas takvih kombajna sa manjim motorom pa nemoras da brines dali ce tvoj snage imati

Evo, me s još jednim pitanjem naime, nabavio sam si za claasa letve za uvlaćno grlo ali su od đure đakovića 1620h tj. teže su od mojih i dosta deblji materijal dal ce to mozda biti previše za tog claasa hoće li uopće moc radit s tim ili moraju baš biti orginal letve :sta: :cao:

po mom misljenju nebi trebalo da bude problema zbog tezine i debljine,medjutim koliko znam da djura ima letvu iz jednog dela,dok klas(bar kod mene) ide do srednjeg lancanika pa druga od pola pa na drugi kraj,covek kod mene u komsiluku ima djuru i stalno se zali da mu pucaju te letve,verovatno zbog duzine jer je iz komada,dal i kvalitet materijala utice na to pucanje verovato al po meni letva iz komada je promasaj,e sad....kako je kod tebe neznam

Moram nešta izmislit, jer claasove orginal letve kaže mi ćlan panonstib kod njega su 28€ komad .. stric je kupovo te letve u axialu u mađarskoj dosta su ćvrste i dobre ali ipak da to nije malo puno .. jednostavno a ove od Đure su dosta jaće .. bolje bi bilo kad bih stavio orginal ali 28x17=476€ :sta:
Kod, nas mislim da mi je stric reko u eibl&wondraku da na tu cijenu jos ide PDV ::lose::
Dali, je puno tih 28€ koliko se kreću zmajeve letve kod vas ? :cao:

Nazad
Vrh