Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav narode.Ajd i ja da se prikljucim. Zmaj 142 je dobra masina za nase uslove. Mislim da je nasa zem.zadruga imala jednu i dobro se pokazala. Claas je vrhunska masina,izuzetan kombajn,ali ja bih pre uzeo 142 (trpi popravke tipa brusilica,cekic,aparat za varenje) . Zavisi na koje godiste ciljas.biotorac je napisao(la):Pozdrav svima! Zelim neko misljene za Claas Dominatora 85! vredi kupovati danas tako nesto? koje su prednosti i sta su mu nedostaci u odnosu na ZMAJ 142? Trazim kombajn za sebe sa uredjajem za kukuruz, zito i suncokret.
Izvinjavam se ako nisam postavio pitanje na pravo mesto!
Ja mislim da je dobar kombajn zavisi koliko kosta kakvo je stanje i dali treba puno ulaganja.U rumi sam zagledao jedan dominator 85 ima dobru limariju i mercedes motor nije izgledao lose ali je bio dosta skup nekih 17000-18000 eura.Prednost je sto dnevo vise uradi od zmaja 142 jedino sto delove moras da kupis original kod almeksa budzenje zaboravi delova ima ali su malo skuplji.A za zmaja ima delova svuda.Moje misljenje je ako ces za sebe iskljucivo da koristis uzmi zmaj 142 bez razmisljanja a ako ces usluzno pored svojih njiva da radis uzmi klasa.biotorac je napisao(la):Pozdrav svima! Zelim neko misljene za Claas Dominatora 85! vredi kupovati danas tako nesto? koje su prednosti i sta su mu nedostaci u odnosu na ZMAJ 142? Trazim kombajn za sebe sa uredjajem za kukuruz, zito i suncokret.
Izvinjavam se ako nisam postavio pitanje na pravo mesto!
Dobro mozda sam pogresio sto se tice lezajeva znam ima vise njih sto rade sa delovima pre 2 godine nam crkla hidraulicna pumpa i almex je ispao najkorektiniji sto se cene tice jedan mi je trazio 1400 eura a kod almexa je 88 000 dinara izasla a to mi se usred zetve desilo pa je bilo hitno pa je verovatno hteo neko na meni da zaradi.A ima sigurno i kod almexa skupljih stvari nego kod drugih to je sigurno.Sto se tice delova ja sam samo za originalne delove jes da treba da se naruci nesto ako nema ali nema veze sacekacu.Pitao sam likove sto rade u prodavnici dal imaju delove za starije kombajne kazu da imaju sve serije do merkatora bez problema a primetio sam knjige sa katalozima sa jos starijim tipovima od merkatora.panonstib je napisao(la):Uvaženi Gospodine @steva 1984
Duži niz godina održavam Claas kombajne i nisam još našao da su ležajevi van mere.Za remenje se slažem da nisu u standardu.Ima u drugih dobavljača delova za ovu marku kombajna, a ne samo Almex.Kod ovog kombajna je problem što nema originalnih delova jer je jako teško pronaći odgovarajuće kataloške brojeve jer brojevi koji su u njegovom katalogu više nisu u upotrebi.
Za cenu nemogu da komentarišem pošto nisam trgovac i nisam upoznat sa cenama polovnih kombajna.
Još da dodam da ovaj kombajn ima veći učinak od Zmaj 142 jer je ovo ipak kombajn sa 5 slamotresa .
DA ODPRILIKE KAO NA PRVOJ SLICI JE IMA KLJUNOVEkao adapter za kukuruz i savije se ako je neravan teren iz dva dela su krace su od standardnih sta bi se desilo ako stavim obicne. sad sam pogledao iste su kao 10bpanonstib je napisao(la):Gospodine @Petru
Na ovaj tip hedera Claas je ugradjivao više tipova duplih prstiju, e sada morate odlučiti koji je Vaš tip
439 jepanonstib je napisao(la):Ta smo sada utvrdili sada još samo pročitajte na pločici koji je tip hedera 436,439,440, pa tek onda možemo tražiti ono što Vama treba.